Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 07 липня 2025, 23:39

Створити нову тему Відповісти  [ 36 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: "...ти будеш зо Мною сьогодні в раю!"
37979
UNREAD_POSTДодано: 06 листопада 2012, 21:28 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 03:59
Написано: 4683
Віровизнання: християнин
Апостол1 написав:
Але бути з Христом на землі, і бути з Христом в раю, мабуть різні речі.

Я б не сказав, що різні. Просто тут ми вже спробували благодать Христову, або як пише Павло: скуштували небесного дару, і стали причасниками Духа Святого, і скуштували доброго Божого Слова та сили майбутнього віку... (Євр.6:4-5) Але, як написано: Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його! А нам Бог відкрив це Своїм Духом, усе бо досліджує Дух, навіть Божі глибини... А ми прийняли духа не світу, але Духа, що з Бога, щоб знати про речі, від Бога даровані нам... (1Кор.2:10,12) То ж це не різні речі, одне, що тут ми знаємо частково, а там пізнаємо в досконалості. :)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37981
UNREAD_POSTДодано: 06 листопада 2012, 22:39 

Востаннє тут були:
22 липня 2013, 09:10
Написано: 1256
Віровизнання: п'ятидесятник
Сонячник написав:
Апостол1 написав:
Але бути з Христом на землі, і бути з Христом в раю, мабуть різні речі.
Цитата:
То ж це не різні речі, одне, що тут ми знаємо частково, а там пізнаємо в досконалості. :)
в тому то і справа що Христос обіцяв розбійнику, не часткове відчуття блаженства, а рай в усій його повноті і досконалості.

Якщо хоч бути до Бога близько- держи серце високо, а голову низько.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37988
UNREAD_POSTДодано: 07 листопада 2012, 13:00 

Востаннє тут були:
Вчора, 03:59
Написано: 4683
Апостол1 написав:
в тому то і справа що Христос обіцяв розбійнику, не часткове відчуття блаженства, а рай в усій його повноті і досконалості.
Якщо прочитати в контексті:
І сказав до Ісуса: Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє! І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!
то стає очевидним, що розбійник уявляв собі прихід у Царство Боже вже після виходу з тіла.

Далі, я не вірю у версію свідків, що Ісус по смерті зійшов в ад. Господь терпів пекельні муки ще висячи на хресті, на що говорив: Боже Мій, Боже Мій, нащо Мене Ти покинув?...
А вже коли виконав Свою місію, то сказав: Звершилось... Отче, у руки Твої віддаю Свого духа!

Я думаю, що дух Господа перебував у Раю (на лоні Авраама) від часу смерті до воскресіння тіла. Я не наполягаю на своїй думці, але принаймні поки що я так розумію.
Правда відразу після воскресіння Господь сказав до Марії: Не торкайся до Мене, бо Я ще не зійшов до Отця. Мабуть, мова йшла про те, що у воскреслому тілі Господь ще не зійшов до Отця. Але пізніше до Хоми каже: Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого. Чому Хома удостоївся торкнутися Господа, не знаю.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

38957
UNREAD_POSTДодано: 16 грудня 2012, 23:59 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
01 квітня 2017, 15:48
Написано: 220
Віровизнання: свідок Єгови
http://hyacinthis.blogspot.com/2012/12/blog-post_7.html

http://hyacinthis.blogspot.com
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

38959
UNREAD_POSTДодано: 17 грудня 2012, 00:10 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Prawo написав:
http://hyacinthis.blogspot.com/2012/12/blog-post_7.html

Ну там спілкуються між собою свідки, як би були б протестанти то ця дискусія була б довша. І хто зна хто із тим би погодився. Про що свідчить ця тема.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

38974
UNREAD_POSTДодано: 17 грудня 2012, 18:15 

Востаннє тут були:
22 грудня 2012, 23:05
Написано: 260
Сонячник написав:
Далі, я не вірю у версію свідків, що Ісус по смерті зійшов в ад.

" Як Йона перебув у середині китовій три дні і три ночі, такперебуде три дні та три ночі й Син Людський у серці землі. " (Матвія 12:40)
"Мужі ізраїльські, послухайте ви оцих слів: Ісуса Назарянина, Мужа, що Його Бог прославив вам силою, і чудами, і тими знаменами, що Бог через Нього вчинив серед вас, як самі ви те знаєте, Того, що був виданий певною волею та передбаченням Божим, ви руками беззаконників розп'яли та забили. Та Бог воскресив Його, пута смерти усунувши, вона бо тримати Його не могла. Бо каже про Нього Давид: Мав я Господа завсіди перед очима своїми, бо Він по правиці моїй, щоб я не захитався. Тому серце моє звеселилось, і зрадів мій язик, і тіло моє відпочине в надії. Бо не позоставиш Ти в аду моєї душі, і не даси Ти Своєму Святому побачити тління! " (Дії 2:22-27)
Сонячнику, як ви вважаєте, кого мав на увазі Давид?
Сонячник написав:
Господь терпів пекельні муки ще висячи на хресті, на що говорив: Боже Мій, Боже Мій, нащо Мене Ти покинув?...

То виходить пекельні муки терпіли і всі ті, кого розпинали. Тоді жоден з розбійників не потрапляв у пекло... ;-D

Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (До Римлян 1:25)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43377
UNREAD_POSTДодано: 03 березня 2013, 14:58 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
14 квітня 2015, 20:23
Написано: 67
Апостол1 написав:
Ще одна версія побудована на розумінні триєдиності Бога, Ісус казав: хто бачив Мене, той бачив Отця. Ів14:9 перефразувавши дані слова можна сказати: хто є з Отцем той є з Христом, бо Отець і Син- одно! Отже обіцянка яку Бог(Син) дав розбійнику збулася , він дійсно в той же день попав в рай і був там з Богом. Цікаво чи має така думка право на існування? Що думають про це форумчани?

Доброго вам дня..
Про це є дуже гарно і багато де написано. 1 Солунян 4:14-16: "Бо коли ми віруємо, що Ісус помер і воскрес...! 15. Це ми говоримо вам сказане Господом: що ми, які живемо і залишились до приходу Господа, не випередимо померлих. 16. Бо сам Господь із голосною командою, з голосом архангела та з сурмою Божою, зійде з неба і померлі в Христі оскреснуть першими.
17. Потім ми, що живем і зостались, будемо підхоплені разом з ними на хмари."

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43379
UNREAD_POSTДодано: 03 березня 2013, 15:09 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
сенька написав:
Апостол1 написав:
Ще одна версія побудована на розумінні триєдиності Бога, Ісус казав: хто бачив Мене, той бачив Отця. Ів14:9 перефразувавши дані слова можна сказати: хто є з Отцем той є з Христом, бо Отець і Син- одно! Отже обіцянка яку Бог(Син) дав розбійнику збулася , він дійсно в той же день попав в рай і був там з Богом. Цікаво чи має така думка право на існування? Що думають про це форумчани?

Доброго вам дня..про це є дуже гарно і багато де написано. 1 Солунян 4:14 "Бо коли ми віруємо, що Ісус помер і воскрес...!" 15 вірш : "Це ми говоримо вам сказане Господом : Що ми, які живемо і залишились до приходу Господа, не ипередимо померлих." 16 вірш: "Бо сам Господь із голосною командою, з голосом архангела та з сурмою Божою, зійде з неба і померлі в Христі оскреснуть першими." 17 вірш: "Потім ми, що живем і зостались, будемо підхоплені разом з ними на хмари...!!!"
Що ви цими словами хотіли довести??Те що розбійник дійсно одразу після смерті потрапив разом з Христом до раю??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43428
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2013, 19:17 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Апостол1 написав:
Я допускаю думку що можливо під словом СЬОГОДНІ Христос мав на увазі те що пізніше описує Петро в другому посланні 3:8 ...в Господа один день- немов тисяча років, а тисяча років- немов один день! .

Апостол1 написав:

Ні. Христос говорячи сьогодні будеш зі Мною в раю, ніяк не мав на увазі те, що він буде з Отцем, а Отець і Він - одно, значить і з Ним. Ні. Христос ніколи не говорив такими загадками, Він висловлювався прямо, хоча й часом текстом, якого розуміли не всі, коли стосувалося духовної сторони. Вкласти відразу дві теорії в одну фразу, це не почерк Христа. Він говорив фразу кому? Розбійнику! Розбійник ніяк не міг тоді розуміти, що Син та Отець - одно. В такому разі, навіщо говорити такою багатоступеневою фразою, якщо розбійник нічого б не зрозумів? Пояснювати розбійнику весь план Божий про те, що спочатку Христос має бути спущений до пекла, а через три дні воскресне, теж не було ні часу ні потреби. Він сказав це розбійнику так, щоб він міг зрозуміти і повірити.
Другий аспект. У вічності немає часу. Тобто, в час, коли розбійник помер, час перестав існувати, йому не потрібно було у вічності чекати три дня, щоб побачити Христа! Він побачив Його відразу, після смерті. А чому сьогодні? Тому що сьогодні він помер. У вічності немає слова сьогодні чи завтра. Сьогодні стосувалося лише земного відліку.

Хай благословить тебе Господь!
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

43457
UNREAD_POSTДодано: 06 березня 2013, 15:27 

Востаннє тут були:
Цитата:
Так,і суть сказанного полягала у тому що розбійник колись буде разом з Христом у раю.Але чомусь більшість тих хто себе зве християнином, наполягають на тому що слово "сьогодні" вказує на те що розбійник одразу після смерті потрапив разом з Христом у рай і задля цього видумують подібні до Ааостоловою1 небилиці.Але цього бути немогло,бо одразу після смерті Ісус не потрапив у рай а у пекло(шеол-євр,гадес-грец).

Ви ж ніби в пекло не вірите?! Розбійник не в майбутньому потрарить у рай, а уже потрапив 2000 років тому, бо так Христос сказав: сьогодні будеш зі Мною в раю!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43582
UNREAD_POSTДодано: 09 березня 2013, 21:47 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Цитата:
Так,і суть сказанного полягала у тому що розбійник колись буде разом з Христом у раю.Але чомусь більшість тих хто себе зве християнином, наполягають на тому що слово "сьогодні" вказує на те що розбійник одразу після смерті потрапив разом з Христом у рай і задля цього видумують подібні до Ааостоловою1 небилиці.Але цього бути немогло,бо одразу після смерті Ісус не потрапив у рай а у пекло(шеол-євр,гадес-грец).

Ви ж ніби в пекло не вірите?! Розбійник не в майбутньому потрарить у рай, а уже потрапив 2000 років тому, бо так Христос сказав: сьогодні будеш зі Мною в раю!

Доброго Вам усім вечора, уже соскучився за вами,( був на роботі )..! Я теж так думаю, Все робилося у дуже великій простоті та скорботі,.сазано_ніхто не прийде до мене, якщо його не призве Батько.? Щоб потрапити в царство Бога..?.для кожної людини,Бог приготував свій путь. У когось він важкий та тернистий, а у когось легший,що стосується розбійника, то я думаю,що він получив велику милість від бога.Бандит без покаяння,і на тобі Рай, согласіться що це круто.!.І друге...після смерті наступае вічність,це вже наступила в чомусь УЧАСТЬ; І терплячи муки Христос я думаю не міг вдаватися в подробиці про рай...Якщо Я говорю вам про земне ви не вірите, як повірите якщо буду говорити вам про небесне...? Так що все залежить від БОГА,такий план був у нього щодо розбійника мабуть. дякую :?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43583
UNREAD_POSTДодано: 10 березня 2013, 01:13 

Востаннє тут були:
Не можу погодитись, що розбійник отримав рай без покаяння. "І сказав до Ісуса: Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство ..." Лук.21:42 Це хіба не покаяння? Це хіба не визнання Христа за Сина Божого?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43590
UNREAD_POSTДодано: 10 березня 2013, 09:37 

Востаннє тут були:
Апостол1 написав:
Цікаво те що Христос після смерті опустився в найнижчі місця землі, а не в рай пішов, а розбійнику обіцяв СЬОГОДНІ бути з НИМ в раю.

Доброго та недільного вам дня.
Зараз так упала релігійна духовність на землі. Ви не думаете, що простіше сказати: "Спогадай мене Господи, коли прийдеш у царство Своє (без щирого покаяння ) і бути в раю, Тоді для чого тоді потрібні оті всі обряди виконувати: віра, хрещення, ходити в зібрання, любити ближнього, робити добрі діла, сповнятися духом, та багато чого? Думаю я нічого свого не доклав, бо цього всього вимагає від істинного християнина Творець...Так чи не простіше,спити гуляти...? а в старості сказати: Помяни мене......? І бути собі в раю. Ще раз кажу: То була Божа Воля по відношенню розбійника.
:? ;)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43591
UNREAD_POSTДодано: 10 березня 2013, 13:55 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
10 вересня 2016, 17:27
Написано: 875
сенька написав:
Тоді для чого тоді потрібні оті всі обряди виконувати: віра, хрещення, ходити в зібрання, любити ближнього, робити добрі діла, сповнятися духом, та багато чого? Думаю я нічого свого не доклав, бо цього всього вимагає від істинного християнина Творець. Так чи не простіше, пити гуляти...? а в старості сказати: Помяни мене......? І бути собі в раю

Обряди.. повинні... чи не було б краще?... Хіба в цьому істиннне християнство. Не бачу різниці з ідолянами, де все робиться, щоб задобрити божків

Я раба Господня, хай буде мені за словом Твоїм. Лук.1:38
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43606
UNREAD_POSTДодано: 10 березня 2013, 15:57 

Востаннє тут були:
Підсніжник написав:
сенька написав:
Тоді для чого тоді потрібні оті всі обряди виконувати: віра, хрещення, ходити в зібрання, любити ближнього, робити добрі діла, сповнятися духом, та багато чого? Думаю я нічого свого не доклав, бо цього всього вимагає від істинного християнина Творець. Так чи не простіше, пити гуляти...? а в старості сказати: Помяни мене......? І бути собі в раю

Обряди.. повинні... чи не було б краще?... Хіба в цьому істиннне християнство. Не бачу різниці з ідолянами, де все робиться, щоб задобрити божків

не зрозумів про що ви,бо мова йде про розбійника і рай.І я чуть зверху,виразив думку про це але як написано.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 36 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело