Michail написав:
Це все беру на опрацювання.Відповіді на попередні питання подаю.Попробую відповісти на Ваші питання. Які не встигк дотепер.!
Ну й знову ви даєте підстави мені погано про вас думати,адже відповіді ви даєте не послідовно,а вибірково на ті питання на які ви можете якось викрутитись.Більш того з отієї вашої писаннини,ніхто не пойме де чиї слова.Навіщо так робити,хіба важко це виділяти яко роблять інші??
Michail написав:
А ще в Писанні 1 Кор 8.6сказано ы про Христа, який також один! Взагалі Цей текст не доводить, що Ісус не Бог. А якимось чином навіть піддтверджує. „но нам один Бог Отец, из Которого всё и мы в Него»..«Один Господь Иисус Христос, через Которого всё и мы через Него.»Все від Бога Отця та через Його Сина!.!
Михайле написанно що для НАС один Бог-ОТЕЦЬ.Ви розумієте що це означає??Один Господь-ІСУС-ви розумієте що це означає??Дивно те читати що ви пишете що цей текст підтверджує що Бог-тройця.Написанно Один-Отець.Тож якщо ви немахлюєте,то очевидно помиляєтесь,бо так написанно.а те що ви пишете що все від Бога через його Сина,то це правда з Писання,яка аж ніяк знову ж таки не підтверджує тройцю,бо Богом є один Отець який створив усе через свого Сина,який був лише майстром у свого Бога.Тому й сказанно що все повстало через Сина,який, яко майстер будує будинок за проектом інжинера,так само будував світ за задумом свого Бога.Проста зрозуміла істина,з якої ви понапридумували кучу незрозумілостей.
Michail написав:
Тепер же подивіться на Вашу логіку: « В Писанні про це чітко пише-Богом є Отець(1Кор8:5),сином цього Бога -є Ісус Христос,»..«Не просто син Отця,а повторюю Бога.».А що тут не так? Якщо Отець – Бог, то й Син Отця є сином Бога. Добавимо що Ісус Христос Бог-Син.Бог-Син не просто син Отця, а син Бога-Отця.!.!
А от добавляти Михайле свого непотрібно.Якщо це не махльовка,то явна помилка.Бог-Син,такого термінну у Слові Бога немає.Розумієте.Не помиляйтесь так більше.А щодо моєї логіки чому я написав що Син не просто Отця,а Бога,тому що ви постійно викручуєтесь,завдяки своїм термінам.Якщо ви твердите що Бог-тройця,то син цього Бога-це син Тройці,бо БОг -тройця.розумієте свою логіку.Це абсурд,як ви до цього неможете дійти??
Michail написав:
«а Ісус є особою?Тією самою щой дух,чи іншою?---Особою ні, єдиним у Божественній природі – так!.!.!
Стоп.Що таке -особа??Ісус є особою чи ні??Св дух є особою чи ні??Чи Ісус це та сама особа що й Св дух??чи інша.
Michail написав:
«Мені це зрозуміло, але почитайте роботи доктора Пітера Ракмана і Вам стане зрозуміло, чому Біблію Короля Якова не можна скадувати з рахунків. Важливо також, з яких текстів роблені переклади. Взагалі одного досконалого перекладу не існує, тому рекомендовано читати кілька перекладів і їх порівнювати.Які б нові факти не знав Хоменко і його команда. Все ожно вони все не охопили, а може щось і пропустили…!.!.!
Звісно Михайле.Але якщо вони знехтували цією вставкою,то це щось означає??Якщо вони подали Боже царство -"між",то це теж має певне значення.Робіть висновки.
Michail написав:
Хто може довести, який з древніх текстів більш древній і правильний, і де яка вставка закладена, а де правильно? Оригіналів же нема.…!.!.!
Для чесної людини це очевидно.Також копії мають свої датування.Тому й про це чітко говорять неупередженні люди які в тому мають понняття.
Michail написав:
кому було вигідно викидати ці червоні слова з тексту оригіналу,адже ті хто робили копії, ви кажете вірили у те про що говорить ця вставка,тобто у тройцю??»--Я просто зробив гіпотезу, що раннім аріанам ці слова мозолили очі.А ранні «аріяни» сповна могли також переписувати тексти і щось викинути! Не умускайте і таку можливість… З тих часів немало води втекло, так що теперішні професори з усіма знаннями все рівно можуть щось упустити.
Та перестаньте ви викручуватись з тими аріанами.Ви вже говорите що завгодно аби не була так очевидна та "помилка"-тройця.Щодо тих червоних слів вставки(1Ів5:7) це чіткий факт,який визнали провідні поклонники тройці,в тому числі католики разом з Хом.досить оцих викручувань.Ніякі аріани цих слів не викидали, це ганебна вставка.Все.
Michail написав:
"Бог явився у тілі",в той же час Ог упускає слово "Бог".Чому??»--Відповідь: Не просто викинув слово Бог, а в моєму грецькому тексті написано «Який з’явився в тілі»Але Ви мені казали дивитись по контексту. Дивимось:.
до чого тут контекст.Тут не треба зясувати суть написанного.Ви не в той момент звертаєтесь до контексту.Питання тут у тому чи в ориг в 1Тим3:16-є слово Теос-Бог зявився в тілі,чи це підробка якої в ориг немає???Ви пишете що у вашому підстроковому немає слова Бог.Отож це підробка і ви це підтвердили.Але яка її мета??-напишете??
.
MichailНікого не осуджую і не оправдовую, але якщо СЕ пишуть з старо єврейської мови ЙГВГ, то слід і з грецької койне писати так. Як там було. Це чиста логіка!:.[/quote] Дивна ваша логіка,яка чомусь не бажає дати відповіді насамперед вам-чому у прямих цитатах з єврейських Писань які є у грецьких, Боже імя ЙГВГ замінене титулом Господь-Киріос??Ви собі дали відповідь на це питання.Чому у Ст З тисячі раз,а у новому принаймні у прямих цитатах жодного разу не зустріти ЙХВХ у вас.ЧОМУ???
[quote="Michail написав:
"А інші поклоніння Ісусу Ви ігноруєте (під час його 3-річного служіння)? Оце доказ Божественості Христа! Більше ніхто в Новому Завіті не дозволяв поклонятися собі! Сам Ісус казав, що Богу єдиному поклонишся! І Сам же дозволяв собі кланятись!
Ой,що ви ще придумаєте для цього.Те як вклонялись Ісусові було звичною річчю на той час, яка ніяк не вказувала на поклоніння яке належить Богу.Адже і інші подібно вклонялись,наприклад царям тощо показуючи свою повагу та пошану,що аж ніяк не свідчить про поклоніння Богу.Згадайте Авраама-"І встав Авраам, і вклонився народу тієї землі, синам Хетовим,".Зустічали ці слова у Писанні?Невже вони вам не підказали,що такий уклін не свідчив що особа поклоняється Богу.Те саме стосується вклоніння Ісусу.Адже сам Ісус сказав Сатані -"одному Єгові вклоняйся",тобто "не Мені",або "і Мені",а "одному Єгові".Так чи ні написано???Та мабуть вам все одно як написанно у Біблії,важливо як подають це сторонники ваших поглядів.Ну що ж ваша справа.
Michail написав:
"Але чи не думаєте, що переклади СЕ самі досконалі? Вони ж також суб’єктивні, оскільки написані конфесійно,виходячи з положень які догматовані СЕ. Так що для мене ті переклади не авторитет.!
Михайле та навіщо та мова.Я жодного разу у розмові з вами не зіслався на переклад сЄ.
Michail написав:
Нічого собі? Ви кажете, що поклоніня належить лише Богу, так?«ЩОБ ВСІ ПОЧИТАЛИ СИНА, ЯК ПОЧИТАЮТЬ ОТЦЯ. Хто не почитає Сина, той не почитає Отця, який послав його» (Ін. 5, 23).Отже, Ісус Бог, бо як Отця (Бога) можна почитати лише Сина (Бога!)!.!
А про духа Св чому ви нічого тут не привели.Ага,то лише Сина треба "почитать" так як Отця,а духа Св виходить ні.Отож тройця це міф,чи як це розуміти.Михайле ви самі себе заводите зі своїми аргументами в глухий кут.Відкиньте ту тройцю,адже ви самі бачите до чого ви докочуєтесь.Ну а стосовно слів з Ів -"почітать"або шанувати не означає поклонятись-"Перед лицем сивизни встань [з поваги], і ВШАНУЙ лице старого" (Лев. 19:32) .Як бачимо вшанувати старого це не поклонитись старому яко Богу."шануй батька та матір"-тут теж мова не йде про поклоніння подібне Богу.Невже вам важко і цю просту річ збагнути.Це ж не тайна як ви говорите,а явна річ.
Michail написав:
"«Був у Дамаску один учень, на ім’я Ананія. Господь сказав до нього у видінні: "Ананіє!" Той озвався: "Ось я, Господи". Тоді Господь до нього: "Встань та йди на вулицю, що зветься Простою, і шукай у домі Юди Савла на ім'я Тарсянина: он він молиться". І бачив (Савла) у видінні чоловіка, на ім’я Ананія, як він увійшов і поклав на нього руки, щоб прозрів знову. Ананія ж відповів: "Господи, чув я від багатьох про того чоловіка, скільки він зла заподіяв твоїм святим в Єрусалимі..." Але Господь сказав до нього: "Іди, бо він для мене вибране знаряддя..." Відійшов Ананія і, увійшовши в дім та поклавши на Савла руки, мовив: "Савле, брате! Господь послав мене, Ісус, що з'явився тобі в дорозі..."» (Дії.9, 10-17).
Із цього вірша бачимо, що це Господь Бог покликав до себе Ананію,.!)!.!
Стоп Михайле.З чого ви робите висновок що це Бог покликав до себе Ананію??З яких саме слів вам це показалось??
Michail написав:
котрий Йому відповів: «Ось я, Господи». А наступні вірші говорять, що тим Богом, який покликав Ананію, був Ісус Христос.!
Ага Михайле,то я зрозумів-то ви так хочете щоб той хто покликав Ананія тобто Христос -був Богом.Ну вибачте це лише ваше бажання.Писання так не говорить.
Michail написав:
Чи потрібні ще докази на підтвердження божества Христа? Будуть пізніше, раз із цим розберіться!
Та які це докази отої божественності Михайле.Ви що.Та й що тут розбератися, то й школяреві правда чесному зрозуміло що це всього лиш навсього мильна БульбаШка.Жоден ваш довід після моїх спростувань невартий жодної уваги,бо це неправда,видумка людей,яку вони методами вставок хотіли просунути у Святе Боже Слово.Схаменіться люди добрі.
ТОЖ-ЧИ ПОТРІБНО ЩЕ ЯКИХОСЬ СПРОСТУВАНЬ ВАШИХ ЧИ ТО ПОМИЛОК ЧИ МАНІПУЛЯЦІЙ ЗІ СВ ПИСЬМОМ.Я думаю хто ,хто али ви себе вже чітко проявили зі своїми уявленнями,які я підкреслюю усі спростував з допомогою ПИСАННЯ,чого неспромоглися зробити ви Михайле.Бо немає у вас правди.Це факт.Пишу з повагою до вас Михайле.Якщо виглядає з сарказмом,то вибачте виною цього є ваша писанина.