Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
Стосовно моєї приналежності до підгорецьких, краще розкажіть про вашу до голубицьких
А що є у вас якісь підстави так про мене думати??Поділіться
Ну якже ж, хіба можуть виникати якісь сумніви, чи можете довести зворотнє
Даруйте,але як на мене, ваші закиди є пезбідставними.Аби не виникало у цьому сумнівів,вкажіть що саме вас наштовхнуло на тку думку.Я свою підставу вашої приналежності до опозиції церкви вказав-це ваше заперечення того що переклав католик Хоменко у 1Ів5:7.Підкреслюю ще раз –це він робив під пильним наглядом церкви.Ви ж його працю кинули під ноги.Це й нагадало мені поводження тих кого називають Підгорецькими.Тепер хотілося б почути вас.Прошу,прошу…
sss написав:
Yur написав:
Не вигадуйте, аргументи якраз вказують на зворотнє; ніде не сказано що твориво є роджене, саме про Сина сказано роджений, Того Хто і Є Початком усього сотвореного і його Кінцем.
та я вроді би не вигадую,а ссилаюсь на те як написанно.самі ж писали що слід найперш вірити у те що написанно.Тож чи ви вірите у те що Син є першим «початком(першим) Божим творивом»(Об3:14).
Цитата:
Авжеж, вірю що Син Є початок Божого творива (Об'явлення 3:14), що Він і Є Початок і Кінець. (Об'явлення 22:13); й також вірю, в Однородженого Сина, що в лоні Отця,
Не хвилюйтесь пане Юр,я вас запитував лишень щодо Об3;14.Тож дякую вам за відповідь.Але чи не є бува це лукавством,читати одне а тлумачити інше як то роблять ваші одновірці говорячи що там мається на увазі що Ісус не є самим початком Божих творінь,а тим хто почав Божі творіння.як гадаєте?
sss написав:
Також цікаво що ви відповісьте стосовно того як сказанно про ангелів-вони родженні чи сотворенні??Та й про мудрість уПр8:22 вона роджена чи все ж сотворена??Не соромтесь,сміливіше.
Цитата:
Що ж тут соромитися, від кого може бути народжена мудрість, як не від Бога. В серці людини теж народжується розумне й не розумне, думки добрі і злі, й це аж ніяк не заперечує, що людина народжує дітей.
Це ви так знову перечите Хоменкові який переклав що мудрість сотворена,говорячи про її народження,чи просто виляєте хвостом як висловився один пан з ясним розумом??Всеж вона сотворена чи роджена згідно з тим як переклав ваш опозиціонер Хоменко.Також я не прочитав нічого від вас щодо ангелів.Я ж вас запитував Юр,ангели сотворенні чи родженні??Чому ви промовчали??
sss написав:
Yur написав:
Пане sss, звичайно можна заговорити й це питання. Утім кожен розуміє, й ваші одовірці в тому числі, що ЛОНО в контексті народження не може бути ніякою пазухою, а є утробою -- внутрішньою сутністю, що й вказує на єдиносущність Отця і Сина.
Так справа в тому що ви пересмикуєте і видаєте бажане за дійсне.Адже не написанно що роджений з лона Отця.Як не крути слово «родженний» стосовно духовних осіб передає все ж не ту саму думку що й в людей,так само як і інші речі стосовно людей не несуть ту ж саму суть стосовно духовних осіб.
Цитата:
Й нічого крутити, Єдинородний ОДИН.Порівняння з мудрістю дешеве (як і все у свідків), мудрість одна з моральних чеснот всеохоплююча і не є істотою, ким до речі є ангели.
До чого тут один єдинородний.Мова йшла про народження в духовному світі яке не слід порівнювати з тілесним.Тому й приклад з мудрістю є дуже навіть доречним,адже вона теж є родженою(сотвореною) перш усього творива.Чи не так?тож як і все у сЄ основане на Писанні і є взаємо повязанне на відмінну від вас навіть таких доблесних опозиціонерів католицькому режиму.Будьте розсудливими пане з таким чудовим імям Юр.
sss написав:
Ми зовсім різні,бо ми тіло де є він і вона,вони є духи де поділення на він і вона немає.Тому той лоно у Бога,не слід плутати з лоном у жінки,подібно як місце людини яким вона сідає на щось не слід плутати з тим місцем яким Бог сідає на щось.Чи не так Юрію??
Цитата:
А яким місцем сідає Бог, раз уж почали.
Гадаєте можливо про це дізнатись?
sss написав:
Yur написав:
Тим паче, якщо не було НІЧОГО окрім Бога, то звідкіля взялася ота пазуха, що означає наявність одягу? Тому коли вже й говорити про якийсь одяг/пазуху, то як приналежність Божій сутності, й тоді справді уже немає значення утроба чи пазуха, бо не є зі сторони, а є Божою сутністю.
Нащо ж і далі вдавати нерозумного коли неодноразово вам писав,що лоно стосовно Бога вказує не на складки верхнього Божого одягу,а на те безпечне та затишне місце коло Бога,подібно як таким місцем у пастуха була запазуха.Тож коли не було нічого,все таки оте місце коло Бога було.Там власне й був Син,адже «Слово було з Богом».Так написанно чи ні,Юра??
Цитата:
Написано Однороджений Син, що в лоні Отця. Про місце коло Бога це уже ви вигадуєте. Не написаного такого й бути такого не може, по тій простій причині, шо не було НІЧОГО окрім Бога, у тому числі й жодних місць затишних, безпечних й тому подібних.
Так і написанно,тому не кажіть роджений _з_лона.Чи не так?.Ну а щодо того коли небуло нічого Окрім Бога навіть лона Божого,тобто місця коло Бога,то з моменту зявлення(родження) Сина зявляється лоно Бога,тобто оте місце,яке порівнюється з лоном пастуха який носив у ньому овечку.Чи будуть якісь розумні заперечення??
Також якщо пам’ятаєте,то Ісуса названо агнцем Божим,що ще яскравіше узгоджується з тим про що пишу.Людина пастух носить у лоні ягня,Ісус-ягня Боже подібно перебував у лоні Пастуха Бога.Як я і говорив усе Писання само розкриває,в тому числі і стосовно лона Бога.
Цитата:
До речі, одновірці ваші уже давно зрозуміли, що коли немає НІЧОГО окрім Бога й нічого щось по-за Богом шукати. Й ви це зрозуміли, але задля "збереження лиця" вирішили попручатися у сподіваннях, що звівши розмову в інше русло, як завжди це буває, може якось замнеться. Не вийде.
Цікаво чому таким шрифтом малим подали цей текст.взагалі пане Юр пручатись задля лиця мені нічого,бо воно у мене збереженне як ніколи.тому й немаєте до чого підкопатись крім мови про невігласів та упертюхів.Тож ще раз для вас та ваших однодумців-Коли небуло нічого окрім Бога,зявляється син і одночасно зявляється оте місце яке символічно названо лоном подібним до того яке є у пастуха. Сподіваюсь це не є зведенням розмови в інше русло,а й далі зясування сутті того що таке лоно в якому перебував син.Будуть зрозумілі заперечення???
sss написав:
Yur написав:
Мова про Однородженого Сина, що в лоні Отця. Особу.
Так ,і там не сказанно про «родженого з лона Отця»,що власне заперечує вашу думку,адже народжуються з лона,а не в лоні.Хіба ні??
Цитата:
Ні, пане sss, сказано. Чорним по білому НАПИСАНО:
Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був. (Івана 1:18)переклад Хоменка
Ніхто й ніколи Бога не бачив. Єдинородний Син, що в Отцевому лоні, - той об'явив.
Ну й як ці слова вказують на те що син родився _з_лона,тобто з середини Бога??Як на мене,вони чітко показують те що сталось колись--сина який перебував в лоні Бога,Творець посилав на землю.якраз тоді син виявляє нам не те що він Бог,а те яким є Бог.Адже дивлячись на нього(не зовнішньо) авнутрішньо,по характеру ми розуміємо яким є Бог та Отець Ісуса.От таким чином син нам виявив Бога,а саме його характер.Тож не відривайте від одного та не пристосовуйте до іншого,адже це нерозумно.На все добре пане Юр.І далі сподіваюсь від вас розсудливості!!!