Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 11 квітня 2026, 00:26

Створити нову тему Відповісти  [ 17 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Новий заповіт
49774
UNREAD_POSTДодано: Вчора, 21:38 

Стать: Він
Востаннє тут були:
09 квітня 2026, 23:56
Написано: 911
О, я бачу, тут зібралися представники єресі диспенсиціонізму. Ми, звісно, можемо обговорити проблему диспенсій в іншій темі, навіть можу створити її. А тут ми обговорюємо Новий Завіт Господа зі своїм народом.
А Новий Завіт також стосується лише Ізраїля (можна простежити це через усю Біблію), але є повнота Ізраїля, себто справжній Ізраїль, тобто Ізраїль за обітницею, Ізраїль по вірі, тобто ми з вами. Тому не треба казати, що Бог є клятвопорушником:
Рим. 9:6-8: "Не так, щоб Слово Боже не збуло́ся. Бо не всі ті ізра́їльтяни, хто від Ізраїля, і не всі діти Авраамові, хто від насіння його, але: „в Ісаку буде насіння тобі“. Цебто, не тілесні діти — то діти Божі, але діти обі́тниці признаю́ться за насіння."

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Новий заповіт
49776
UNREAD_POSTДодано: Вчора, 22:09 

Стать: Він
Востаннє тут були:
09 квітня 2026, 23:56
Написано: 911
БогунТ написав:
Дуже знайомі фрази. Але застосовувати їх - дуже необачно. Бо вони - палиці о двох кінцях. І їх дуже легко повернути проти вас. Ось наприклад:
1. "Не всім це відкрито". От Павлові відкрито, що для Ізраїля "дари й покликання Божі невідмінні.(Рим.11:29). Вам, виходить, що не відкрито, бо ви стверджуєте, що - "відмінні", вони не для Ізраїля.

2. "не досліджують Слово Боже". Ви з Павлом маєте діаметрально протилежне твердження щодо тих же невідмінних дарів для Ізраїля. Значить, хтось з вас двох не знає Слова і йде за лжевченням. Скажіть, чи хтось вкаже пальцем, що це Павло? Думаю, ніхто. Тоді, знову залишаєтесь ви.

3. "суть їх - темрява". Знову ж таки запитаю, Павло в темряві через те, що ваші твердження протилежні його твердженням? Хто скаже, що Павло - в темряві? Ніхто.

То де ж тоді з вашими фразами опиняєтесь ви?
...
Далеко від Павла. Будьте обачніші.

Не думаю, що є сенс ще додатково тут щось пояснювати. На мою думку, тут все очевидно. Для Ізраїля справді "дари й покликання Божі невідмінні. Але зараз всі ці обітниці стосуються і нас. Ви намагаєтеся приписати ап.Павлу якісь дивні свої шаблони тлумачення. Прочитайте ці місце неупереджено, як вперше, без навязаних шаблонів. Тоді все стане на свої місця

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 17 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2026 "Джерело"