Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 20 квітня 2026, 18:33

Створити нову тему Відповісти  [ 11 повідомлень ] 

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Небесне і Земне життя
49735
UNREAD_POSTДодано: 20 березня 2026, 20:59 

Стать: Він
Востаннє тут були:
18 квітня 2026, 14:30
Написано: 61
Віровизнання: християнин
БогунТ написав:
Читаю в словнику: πολίτευμα - 1) політична діяльність, 2) управління державою, 3) образ правління, державний устрій, 4) держава
Чому ви стверджуєте, що це місце, де хтось живе. Можна мати громадянство, але проживати в іншому місці. Походження наше звисока, але ми тут, на землі. Коли будемо підхоплені на зустріч з Ісусом Христом, якийсь час може і будемо в небесах. Але потім разом з Ним прийдемо на землю.

Все, що готувалося на небі - і домівки, і нагорода - все зійшло з небес на землю, правда, нову. І Ісус має престол в Єрусалимі, що зійшов з небес, тобто, на землі. І на землі залишається. А воля Його яка? Щоб ми були там, де Він. От вам і вічне життя на небесах. Ми ж там, де і Ісус, тут, на землі.

Ісус спочатку жив на Небі в духовному тілі, звідки прийшов на Землю, народившись від Марії в людському тілі (Ів.3:13; Фил.2:7),
але після смерті та воскресіння Він повернувся на Небо і знову жив у духовному тілі, адже ‘Господь то Дух’ (2Кор.3:17).

Під час другого приходу Ісус разом з Церквою будуть в духовних тілах тисячу років царювати на Землі (Об.5:10; 20:6),
але після передання того царства Богу (1Кор.15:24) Вони як духи будуть жити на Небі (1Кор.15:50; Фил.3:20).

Основні значення грецького слова πολίτευμα (життя) з Фил.3:20 в біблійних словниках: місце громадянства (UBS), держава (BDAG), батьківщина (Friberg),
тобто, в Небі є ‘оселі’ для Бога, Христа і Церкви (Ів.14:2,3), а також для Ангелів (Мт.18:10), – і це Їхня вічна країна для проживання.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Небесне і Земне життя
49742
UNREAD_POSTДодано: 23 березня 2026, 14:54 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
Сьогодні, 14:32
Написано: 151
Мішам написав:
Ісус спочатку жив на Небі в духовному тілі,

І ким в той час був для Ісуса Бог?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49745
UNREAD_POSTДодано: 25 березня 2026, 11:04 

Востаннє тут були:
БогунТ написав:
І ким в той час був для Ісуса Бог?

Для Ісуса всемогутній Бог був і є Отцем (Мт.11:27), Творцем (Об.3:14) і Богом (Ів.20:17).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49748
UNREAD_POSTДодано: 25 березня 2026, 12:35 

Востаннє тут були:
Мішам написав:
Ісус спочатку жив на Небі в духовному тілі,

Мішам написав:
Для Ісуса всемогутній Бог був і є Отцем (Мт.11:27)

Ну-у-у, Мішам, ви говорите за сутність Ісуса до Його народження на землі, а підпираєтеся словами народженого Ісуса. Це не приймається.

Я ще раз запитаю: До Свого народження від Марії, ким для Ісуса був Бог? І де Ісус взяв "духовне тіло"? Два питання. Очікую дві відповіді.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49753
UNREAD_POSTДодано: 29 березня 2026, 07:05 

Востаннє тут були:
БогунТ написав:
Я ще раз запитаю: До Свого народження від Марії, ким для Ісуса був Бог?
До свого народження від Марії для Ісуса відвічний Бог був Творцем (Об.3:14) і Отцем (1Ів.4:9).

Цитата:
І де Ісус взяв "духовне тіло"?
Ісус отримав духовне ангельське тіло від Бога Отця, який на початку створив Його (Об.3:14),
а після свого воскресіння Він отримав від Нього духовне божественне тіло (Кол.2:9).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49758
UNREAD_POSTДодано: 03 квітня 2026, 14:59 

Востаннє тут були:
Мішам написав:
До свого народження від Марії для Ісуса відвічний Бог був Творцем (Об.3:14) і Отцем (1Ів.4:9).

Не зрозуміла. Бог, не маючи ще народженого Сина, уже був Отцем? Це як?
Мішам написав:
Ісус отримав духовне ангельське тіло від Бога Отця, який на початку створив Його (Об.3:14)

Поясніть, як ви розумієте це на основі (Об.3:14).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49761
UNREAD_POSTДодано: 05 квітня 2026, 16:42 

Востаннє тут були:
БогунТ написав:
Не зрозуміла. Бог, не маючи ще народженого Сина, уже був Отцем? Це як?
Існують три основні види тіл: божественні, ангельські, людські.
Христос як син Бога мав усі ці три тіла: спочатку Він був головним ангелом Михаїлом (Юди 9),
потім Він народився людиною Ісусом (Фил.2:7), а після воскресіння Він став божеством (Кол.2:9).
Тому Бог був Отцем для передземного Христа до Його народження від Марії, адже саме ‘Отець освятив і послав Його в світ’ людей (Ів.10:36).

Цитата:
Поясніть, як ви розумієте це на основі (Об.3:14).
Передземний Христос був ‘початок Божого творива’ (Об.3:14), тобто, першим Божим створінням як ‘роджений перш усякого творива’ (Кол.1:15).
Він тоді був архангелом Михаїлом (Юди 9) і мав ангельське тіло, однак Він був могучою істотою і тому названий також богом Словом або Логосом (Ів.1:1).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49764
UNREAD_POSTДодано: 06 квітня 2026, 14:59 

Востаннє тут були:
Мішам написав:
Христос як син Бога мав усі ці три тіла: спочатку Він був головним ангелом Михаїлом (Юди 9),
потім Він народився людиною Ісусом (Фил.2:7),

Знайомі видумки Свідків Єгови.

Скажіть мені, від кого завагітніла Марія, від чийого сімені?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49767
UNREAD_POSTДодано: 06 квітня 2026, 20:51 

Востаннє тут були:
06 квітня 2026, 20:59
Написано: 528
Мішам написав:
Передземний Христос був ‘початок Божого творива’ (Об.3:14), тобто, першим Божим створінням як ‘роджений перш усякого творива’ (Кол.1:15).
Він тоді був архангелом Михаїлом (Юди 9) і мав ангельське тіло, однак Він був могучою істотою і тому названий також богом Словом або Логосом (Ів.1:1).

«Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був.» (Ів.1:18) Син - Однороджений, не створений. Він Сам творив усе: «Він є образ невидимого Бога, роджений перш усякого творива.
Бо то Ним створено все на небі й на землі, видиме й невидиме, чи то престоли, чи то господства, чи то влади, чи то начальства, усе через Нього й для Нього створено!» (Кол.1:15-16)

щодо тексту Об.3:14 "початок [ἀρχή] Божого творива", то слово "архе" може тут значити, як "початок, перший, організатор, ініціатор, першоджерело", тобто не про час йдеться мова, а про Того, Хто Сам почав творіння.
або може слово "архе" бути в значенні "начальство, влада". напр.: «І ви маєте в Нім повноту, а Він Голова всякої влади (ἀρχής) й начальства.» (Кол.2:10)
текст ап. Юди не говорить про те, що Христос то Архангол Михаїл. Христос вищий за анголів: «Він остільки був ліпший понад Анголів, оскільки славніше за них успадкував Ім'я.
Кому бо коли з Анголів Він промовив: Ти Мій Син, Я сьогодні Тебе породив! І знову: Я буду Йому за Отця, а Він Мені буде за Сина!
І коли знов Він уводить на світ Перворідного, то говорить: І нехай Йому вклоняться всі Анголи Божі.» (Євр.1:4-6)

«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49780
UNREAD_POSTДодано: 18 квітня 2026, 10:56 

Востаннє тут були:
БогунТ написав:
Знайомі видумки Свідків Єгови.
Скажіть мені, від кого завагітніла Марія, від чийого сімені?
Я не належу до ‘Організації Свідків Єгови’, але як християнин вивчаю Біблію.
Марія завагітніла від Бога через святого духа, тому чоловік Ісус був Божим сином (Лк.1:34,35),
подібно як чоловік Адам і духи Ангели теж були Божими синами (Лк.3:38 – правильний переклад ‘сина Божого’; Йов.38:7).

taras15 написав:
Син - Однороджений, не створений. Він Сам творив усе
Передземний Христос спочатку сам був створений або роджений Богом, а після того Він разом з Отцем творив все інше (Об.3:14; Кол.1:15; Об.4:11; Ів.1:2,3).

Цитата:
щодо тексту Об.3:14 "початок [ἀρχή] Божого творива", то слово "архе" може тут значити, як "початок, перший, організатор, ініціатор, першоджерело", тобто не про час йдеться мова, а про Того, Хто Сам почав творіння.
Кожний син має початок свого існування, адже слово ‘син’ означає ‘той, хто отримав життя від отця’,
тому передземний Христос як перший син Бога був ‘початок Божого творива’ (Об.3:14).

Цитата:
текст ап. Юди не говорить про те, що Христос то Архангол Михаїл. Христос вищий за анголів
Так, Христос вищий за ангелів, тому Він був названий Архангелом (першим, головним ангелом), який сперечався з дияволом про Мойсеєве тіло (Юди 9),
оскільки Він був тим ‘Ангелом’, котрий вів ізраїльтян по пустині з Єгипту до Ханаану (2М.23:20; 33:2; 1Кор.10:1-4).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49784
UNREAD_POSTДодано: Сьогодні, 14:07 

Востаннє тут були:
Мішам написав:
Я не належу до ‘Організації Свідків Єгови’

Я лише констатую, що у них є така теорія.
Мішам написав:
Марія завагітніла від Бога

То як ви можете тоді стверджувати, що Боже сім'я було Архангелом. Архангел - це створена Богом особа. А сім'я Бога - це Його частинка, частинка Бога, причому, як і Він - невидима. Як Архангел міг стати сіменем і ввійти в утробу Марії?
Мішам написав:
Передземний Христос спочатку сам був створений або роджений Богом

Ви ставите тотожність між поняттями "створений" і "роджений"? Це як? Поясніть.
Мішам написав:
Кожний син має початок свого існування

То коли почався Син Божий?

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 11 повідомлень ] 

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей