Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 19 квітня 2025, 04:00

Створити нову тему Відповісти  [ 9 повідомлень ] 

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Сутність "спасіння".
47972
UNREAD_POSTДодано: 25 жовтня 2015, 15:03 

Стать: Він
Востаннє тут були:
11 вересня 2016, 18:20
Написано: 12
Віровизнання: у пошуках Правди
Ось що каже Христос согоднішнього втілення про "спасіння":

"Христианское «спасение», - спасение от человеческой формы существования.

Поскольку «человек» является одной из форм временного сосуществования духов, из которых состоит полностью, а духи постоянно возрастают в познании истины через опыт личной жизнедеятельности, то само собой разумеется, что те из данного сообщества , кто достиг полного уровня зрелости, возможного в рамках данного сообщества, вынуждены его покинуть и искать сообщества более совершенного. И находят они такие сообщества за пределами планеты Земля, - в космическом пространстве, что в моём прежнем учении названо «Царством Небесным».
Не трудно догадаться, что такое сообщество является родительским по отношению к нашей нынешней форме и представляет собой Планетарную или Звездную формы(Матушка-Земля и Батя-Солнце), поскольку все живое, пройдя детско-юношеские формы развития, восходит на ступень родителей. Так что как ни странно звучит выражение «спасение от человеческой формы существования», но нам – духам человеческим, ныне формирующим организмы по имени «человек», никуда не деться от этой следующей формы развития.
Радуйтесь братья, ибо приблизилось к вам Царство Небесное! "

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Сутність "спасіння".
49489
UNREAD_POSTДодано: 27 березня 2025, 11:04 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
15 квітня 2025, 16:35
Написано: 82
Віровизнання: християнин
Ой-йой. Нічого не зрозуміло.
То що таке для людини є "спасіння"?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49490
UNREAD_POSTДодано: 28 березня 2025, 20:07 

Востаннє тут були:
Вчора, 10:40
Написано: 26
Спасіння це зміна людини із стану смерті в стан життя . Ось візьмем такий приклад,- потопельника витягли з води, реанімували,- відбулося спасіння,- людину спасли від смерті. Зауважимо, що людина не сама себе спасла, це відбулося завдяки іншої особи.

Після гріхопадіння в Едемі людина стала смертною, тобто народжуеться в смерть. Життя людини як біологічного організму є процес створення, розвитку і відмирання клитин і закінчується смертю цілого організму .
Як сказав Бог людині,
- - глина ти є і в глину підеш!
Таким чином відбувається розмноження людей,- смертю, через смерть.
Ісус Христос сказав:
- -Поправді, поправді кажу́ вам: коли зе́рно пшеничне, як у землю впаде́, не помре, то одне зостається; як умре ж, плід рясни́й принесе́.
Ів12:24

Що таке спасіння у біблейському смислі?
-- Так само,- перехід із стану смерті в стан життя. Воскресіння мертвого, -отримання нового, зміненого, прославленного тіла, такого, як у Воскреслого Христа.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49491
UNREAD_POSTДодано: 30 березня 2025, 17:34 

Востаннє тут були:
Bogena написав:
Воскресіння мертвого, -отримання нового, зміненого, прославленного тіла

Згідна.
Бог сотворив людину як душу, що живе в тілі. Тіло - складова єства людини. Дякуючи живому тілу, ми бачимо людину, чуємо її, дотикаємо її, взаємодіємо з нею. Чи може існувати повноцінно душа без тіла? Філсофське питання. Читала, що дух не має тіла, але існує. А от душа? Хіба що в якихось тимчасових потойбічних умовах, про які ми не до кінця знаємо.

Так от. Якщо тіло буде жити вічно, то й душа буде мати вічну домівку, а, значить, і вічне життя. Бачимо, що Бог, згідно свого бачення, дав людині наразі тимчасове тіло, і налагодив "його виробництво". Це тіло, яким послуговуємося, Павло називає "тілом смерті" .

Нещасна я людина! Хто визволить мене від цього тіла смерти? Рим.7:24

Це говорить про те, що виробником плотського тіла є СМЕРТЬ. Для цього вона Богу й потрібна, щоб дати всякій душі тимчасове тіло.

А що ж далі? Бог же ж є Богом живих, а не мертвих. Не для того Він створював людину, щоб вона була тимчасовою і пішла в небуття. Бог хоче мати її поряд з Собою завжди.

Отже, Він повинен забезпечити людську душу іншим тілом, вічним, невмирущим. Для душі, яка мусить розстатися з тліючим і вмираючим тілом, отримання невмирущого тіла і буде спасінням. Вона зможе жити далі в новому тілі, і тепер уже вічно.

Самі ми сотворити собі таке тіло не можемо. Нема у нас таких "виробничих потужностей". Тобто, спасти себе самих самотужки ми не спроможні. Дяка Богу, що Йому все під силу, що в Нього є ті потужності створення нових вічних тіл.

Дещо про те, як Бог налаштував це "виробництво", говорив і Ісус, і Павло. Дяка їм за це.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49492
UNREAD_POSTДодано: 31 березня 2025, 20:26 

Востаннє тут були:
З нашим тілом ми більш-менш знайомі,- це плоть і кров,- тіло хворіє, старіє :( , вмирає ...:cry:
Яким є нове , воскресле тіло людини, як відбуваєтьс "перехід" смертного в безсмертя, хто є рушійною силою цього?
Питання, питаня, питання... :? Пошукаємо відповідів біблії.
Пише Апостол Павло:

42 Так само й воскресіння мертвих: сіється в тління, — в нетління встає,
43 сіється в неславу, — у славі встає, сіється в немочі, — у силі встає,
44 сіється тіло звичайне, — встає тіло духовне. Є тіло звичайне, є й тіло духовне.

1Кор15:42-44
У грецкому тексті написано тіло душевне
І ще:
45 Так і написано: „Перша люди́на Ада́м став душею живою“, а останній Ада́м — то дух оживляючий.
46 Та не перше духовне, але звичайне, а потім духовне.
47 Перша люди́на — з землі, зе́мна, друга Люди́на — із неба Госпо́дь.
48 Який зе́мний, такі й земні, і Який небесний, такі й небесні.
49 І, як носили ми образ зе́много, так і образ небесного бу́демо носити

1Кор15:45-49
Ось характеристики звичайного(душевного) людського тіла
- тлінне, немічне, неславне,земне - подібне до Адама
І нове, воскресле тіло,- духовне, нетлінне прославлене,- подібне до Воскреслого Христа.

Зауважимо, що продукує, народжує, розмножує наші тлінні тіла смерть. Однак оце наше тимчасове тлінне тіло мусить перемінитися, "зодягнутися" в нетління, зодягнутися в безсмертя .
Це і є наше спасіння,-- перемога життя над смертю.

57 А Богові дяка, що Він Господом нашим Ісусом Христом перемогу нам дав. !!
1Кор15:57

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49493
UNREAD_POSTДодано: 02 квітня 2025, 15:53 

Востаннє тут були:
Bogena написав:
Однак оце наше тимчасове тлінне тіло мусить перемінитися, "зодягнутися" в нетління

Тобто, нетлінне вічне тіло не виникає з нічого. Воно має "вихідник", а саме - тлінне тіло. Я правильно розумію?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49494
UNREAD_POSTДодано: 03 квітня 2025, 20:10 

Востаннє тут були:
Так, Бог воскрешає тіло померлого, "одягає тлінне в нетлиння". Як це Він здійснює ми не можемо осягнути своїм розумом, але ВІРУЄМО... Віруємо, що Бог воскресив Сина Свого із мертвих. Ми віруємо, що 14 Бог же й Господа воскресив, воскреси́ть Він і нас Своєю силою!
1Кор6:14
Що то за сила така, віра? Це не є продукт нашого розуму, це чинник духовний, дарунок від Бога Всевишньго,- Духом Святим.
Даруючи Віру Божу, Духом Святим Бог народжує Собі дітей.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49495
UNREAD_POSTДодано: 06 квітня 2025, 20:08 

Востаннє тут були:
Що ж таке віра Божа? В кого вірувати, в що вірити?
Ісус говорив:Віруйте в Бога, і в Мене віруйте!
Ів14:1 ,
і проповідував Божу Єва́нгелію....
„Збулися часи, — і Боже Царство набли́зилось. Покайтеся, і віруйте в Єва́нгелію!“

Мк1:14-15
Написано:
віра від слу́хання, а слу́хання через Слово Христо́ве.
Рим10:17
Людина чує добру звістку про народження Сина Божого, Його жертовну смерть і воскресіння і вірує.. . Це і є спасаюча віра, дарунок Бога Духом Святим.
.9 Бо коли ти уста́ми своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся,
10 бо серцем віруємо для праведности, а устами іспові́дуємо для спасі́ння.
11 Каже бо Писа́ння: „Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоро́млений“.

Рим 10:9-11

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49514
UNREAD_POSTДодано: 09 квітня 2025, 16:48 

Востаннє тут були:
Bogena написав:
Так, Бог воскрешає тіло померлого, "одягає тлінне в нетлиння". Як це Він здійснює ми не можемо осягнути своїм розумом

Так, це складно осягнути. Але можемо з Писання вибудувати хоч якусь схему.

1. Бачимо, що вічне тіло людині має забезпечити Ісус:
- 39 Оце ж воля Того, Хто послав Мене, щоб з усього, що дав Мені Він, Я нічого не стратив, але воскресив те останнього дня. 40 Оце ж воля Мого
Отця, щоб усякий, хто Сина бачить та вірує в Нього, мав вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня.(Iван.6:39,40)

- 22 Бо так, як в Адамі вмирають усі, так само в Христі всі оживуть,(1Кор.15:22)

То ж треба якимось чином стати з Христом. Як до Нього добратися? Бачимо наступний крок.

2. Ісус каже, що не Він вирішує, кого забезпечити вічним тілом, бо не свою волю чинить, а лише Отця:
- 38 Бо Я з неба зійшов не на те, щоб волю чинити Свою, але волю Того, Хто послав Мене.(Iван.6:38)

3. Отже, Отець приводить до Ісуса тих, кому хоче дати вічне життя у вічному тілі:
- 44 Ніхто бо не може до Мене прийти, як Отець, що послав Мене, не притягне його, і того воскрешу Я останнього дня.(Iван.6:44)

- 37 Усе прийде до Мене, що Отець дає Мені, а того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть.(Iван.6:37)

4. Яким же чином Бог притягне людину до Христа? Для цього є Дух Святий, посланий Отцем саме в ім'я Ісуса:
- 26 Утішитель же, Дух Святий, що Його Отець пошле в Ім'я Моє, Той навчить вас усього, і пригадає вам усе, що Я вам говорив.(Iван.14:26)

5. Цей Дух замешкує в людині, даючи людині віру, що Ісус помер і воскрес для життя вічного, і що воскресить тих, що у Христі.
- 13 А ми завжди повинні дякувати Богові за вас, улюблені Господом браття, що Бог вибрав вас початком для спасіння в освяченні Духа та вірі істині,
14 в котре і покликав Він вас через нашу Євангелію, щоб отримати славу Господа нашого Ісуса Христа.(2Сол.2:13,14)

- 14 Бог же й Господа воскресив, воскресить Він і нас Своєю силою!(1Кор.6:14)

6. І останній пункт. Ресурс, задіяний в оживлюванні смертного тіла - Дух Бога
- 11 А коли живе в вас Дух Того, Хто воскресив Ісуса з мертвих, то Той, хто підняв Христа з мертвих, оживить і смертельні тіла ваші через Свого Духа, що
живе в вас
.(Рим.8:11)

Ну, якось так. Тільки пам'ятаймо, що таке отримання вічних тіл стосується лише множини людей, обмежених таким кордоном, як тіло Ісуса Христа.

Ось тепер можна ширше подивитися на поняття "народження згори". Колись говорилося, що всяке народження має своїх батьків. Але всяке народження повинно бути в тілі, бо що ж тоді народжується? Ісус сказав, що для вічності мусите народитися від води і Духа. То ж, якщо вічне тіло - це оживлене Божим Духом наше смертне тіло, що народилося від води, то тоді Ісусова фраза набуває змісту.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 9 повідомлень ] 

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело