сенька написав:
Цитата:
Чому так, Сенько??Хто вирішує стосовно того чи та спільнота людей в назві котрої є Боже імя є спільнотою людей з помилковою наукою??Ви недосконалі та необєктивні люди чи Бог??Яким чином ота заповідь про даремне вимовляння Божого іменні,забороняє або недає змоги вам називати тих людей так як вони себе називають.В чому тут даремність такої назви.Хіба вони таким чином не хочуть привернути увагу людей до цього іменні,освятити його,як і казав Христос -"нехай святиться ІМЯ твоє"??А те що пише Богуслав,вказує на те що він намагається і далі приховувати це імя.То все ж чому так панове???
Доброго Всім дня, та миру, та терпіння, та любові один до одного. Тільки тоді можна дійти до
консенсусу,,Я давно не спілкувався з Вами, ( не було можливості ) то вже й соскучився..
Доброго й вам дня пане Сенько.Щодо терпіння про яке ви теж згадали,то в чому воно має виявлятись в даному випадку??Ну і хіба лишень завдяки цим чинникам можна дійти до консенсусу.Гадаю для цього треба більше-смиреня та любові до правди.Чи любите ви правду Сенько??
Цитата:
Трошки хочу відповісти на питання..??? Тепер дуже добре розсуждати про щось, бо ніхто не гонить за це..
Гм,хіба гоніння повинні стримувати нас від роздумів про щось,більш того від того аби ділитись з людьми Євангелією Царства??Вони можуть перешкоджати це робити відкрито,але нівякому разі не стримувати християнина від цього!!!
Цитата:
А подивіться на прошедші времена,.(( де правили всякі царі, князі, імператори і т.д.))..Так-от,людина немала права,не те що імя владики вимовити, а навіть в очі йому подивитися,....і люди підкорялися цьому.
Даруйте,але я незовсім розумію вас.При чому тут царі,князі,імператори тощо??Ми говоримо про імя Бога,а не князя чи імператора.Хіба Бог заборонив людям вживати його імя??Якщо у випадку з земними правителями,ви кажете люди іноді немали права вживати їхні іменна,то хіба Бог вимагав чогось подібнного??Я нерозумію вашої логіки Сенько))))
Цитата:
Називали по всякому___ваше величество, ваше преосвященство,но тільки не по імені.. Наскільки більше ми повинні поважати БОГА ІЕГОВУ , щоби поступать также, і не проізносить Імя Бога лишній раз...
Ще раз наголошую Сенько,не порівнюйте земних недосконалих правителів з Найвеличнішим правителем всесвіту- Богом Єговою.В таких питаннях ми не повинні керуватись власними якимись мірками.Подивіться у Писання і знайдіть там щось подібне до того що ви зараз тут пишете??А в Біблії ніде немає заборони вживати Боже імя,хіба що ота заповідь котра каже не вживати його
"надаремно".Власне сЄ вторують цій заповіді і ніколи не вживають це імя "надаремно".І їхня назва в якій міститься імя Бога,спрямованна лишень на освячення та проголошення цього іменні,перед іншими людьми,котрі(більшість) і до нині не визнають це імя яко
одне імя одного Бога.Та й взагалі бачу ви теж вжили імя Бога
Ієгова,то чому пишете про те аби це імя не вживалось??
Цитата:
Ми тільки язичники, які привилися до християнства, і повинні брати приклад із природніх веток, ( тоесть иудеїв, від яких і спасіння ) які так не поступають,
Мда,логіка не зовсім переконлива.При чому тут природня вітка(ізраїльтяни).Їх Бог відкинув,тому про який приклад від них ви говорите?Для нас прикладом є Христос та апостоли.От і берімо з них приклади.)))Тому зверніть увагу як каже Христос-"
І подали Йому книгу пророка Ісаї. Розгорнувши ж Він книгу, знайшов місце, де було так написано: На Мені Дух Господній, бо Мене Він помазав, щоб Добру Новину звіщати вбогим. Послав Він Мене проповідувати полоненим визволення, а незрячим прозріння, відпустити на волю помучених"(Лк4:18).Очевидно що тут Ісус зачитує слова з книги Ісаї 61:1-"Дух
Господа Бога на мені, бо Господь помазав Мене благовістити сумирним,.....".Так от пане Сенько,чи доводилось вам користуватись не перекладами котрі переклали як ви кажете "ветки котрі привились",а ориг єврейськими текстами?Якщо так,то вам повинно бути відомо,що власне в цьому місці Писання,вжите імя Бога -"Єгова"(ЙХВХ).Коли ж некористуєтесь єврейськими текстами,то думаю достатньо того що про це пише проф. Огієнко у своєму перекладі котрим користуються тутешні форумчани.Так от в зносці до слова "
Господь" у Вих 6:3-"І являвся Я Авраамові, Ісакові та Яковові Богом Всемогутнім, але Йменням Своїм
Господь Я не дався їм пізнати", він пояснює-"
в ориг IHVH,цебто Jehovah-Господь".Отже,ясно що таким чином вийшла заміна слова
Єгова(יְהוִה-євр) на -
Господь(אֲד۟נָי-євр),хоча в євр Господь-Адонай(אֲד۟נָי),а не Єгова(יְהוִה).
Тому то й друже,Ісус очевидно читаючи цей уривок Писання з Ісаї вживав імя Бога-Єгова,адже він читав не переклад котрий зробили "ветки котрі привились",як ти писав,а ориг евр тексти.Власне сЄ наслідують Христа і у цьому,вживаючи це імя для освячення та прославлення.
А кого ви наслідуєте в цьому питанні??Цитата:
а не брати фальшивий приклад, із веток які привилися, начали вносить своі поправки в слово Боже, і вводити в заблуженіе, тільки но відступивши від грішного миру...
Які саме переклади та свої поправки ви маєте на увазі??
Цитата:
Друзі я не хочу нікого обідить, це не входить в мої плани, але про це все написано----чи не так???.
Та ви й нікого цим не ображаєте.Непереймайтесь ви так.Я просто не розумію вас,
про що все написанно??Чи не так -ЩО??
Цитата:
І ще дещо...я бачу наскільки СЛОВО БОЖЕ мае силу в цьому плані,хотя-би..2 солунян 2-11,12.ну і багато де написано про це.
В якому саме плані Слово Боже має силу??Ви про що??
2Сол2:11,12-"
І за це Бог пошле їм дію обмани, щоб у неправду повірили, щоб стали засуджені всі, хто не вірив у правду, але полюбив неправду". Яке відношення ці слова мають до обговорюванної теми??Ви натякаєте що відновлення Божого іменні в перекладі сЄ чи те що вони вживають це імя є посланною Богом дією обмани,неправдою в яку вони повірили??Чому ж Сенько??Хіба ж неслід відновити історичну справедливість по цьому питанню?Якщо імя Бога писалось в давніх текстах,то чому його немає бути в сучасних текстах Біблії??Якщо покланники Бога в давнину вживали це імя,то чому сьогодні його неможна вживати таким же поклонникам Бога??Поясніть будьте добрі)))
Цитата:
Я часто общаюся зі свідками...і мені прикро, що можна бути таким фанатом всяких нісенітниць, придуманими людьми, які не мали ніякого права щось перекладати, на свій розсуд....
Вибачте,але фанатами в даному випадку виглядаєте ви.Про які нісенітниці ви згадуєте??Що саме вони придумали??І що переклали на власний розсуд??Давате будемо говорити
мовою фактів ,а не отакими фанатичними висловлюваннями))))
Цитата:
Получаеться що всі люди, які шукали спасіння в ХРИСТІ, на протязі 1950років, шукали неправильно, і БОГ їх обманював..
От гляньте зі сторони,яка ваша логіка.Ви ж не оперуєте фактами,якимись аргументами,а все зводите до того як було довший час серед більшості людей.Так ота більшість довший час незнала що у Бога є імя, а той взагалі його заперечувала,яке ви зараз вжили у своєму повідомленні.Чому ж ви подібно незаперечуєте це,а навпаки його вживаєте??
Подивіться на ізраїль,вони довший час вірили так як вірили,але прийшов Христос і багато чого змінив у цьому поклонінні.Але не тому що їхнє поклоніння було неправильним з початку,а тому що вони зіпсували його.Подібно і сьогодні,християнство в своїй сутті немає нічого спільного з тим яке воно було напочатку.Хіба ні?Християнин,від слова Христос,не не Хрест.Тобто послідовник Христа,той хто йде його слідами.Скажіть чи сьогодні загальновизнане християнство йде слідами Христа??
Тому не говоріть про якийсь обман зі сторони Бога.Бог ніколи нікого не обманював.Він лишень допустив аби християнство було перетопленне,в якому свого часу мали
зявитись та бути виявленні,-"вовки в шкурі овечій,котрі мали ввійти в Христову церкву"(Дії20:29).Мало зявитись в християнстві
"відступництво,беззаконник",про що попереджав Павло--"Хай ніхто жадним способом вас не зведе! Бо той день не настане, аж
перше прийде відступлення, і виявиться беззаконник, призначений на погибіль".Окрім цього,з Ісусової притчі про час темряви коли "люди спали,ворог насіяв куколю", стає ясно,що він таким чином передрік час темряви,сну в християнстві та зявлення
лжехристиян.А отже усі ці факти чітко виявляють,що Бог допустив такі речі серед своїх поклонників.Ну але ж не вічно йому це теріпти.Чи не так.Тож наприкінці днів Бог був змушений втрутитись в ці справи та дещо змінити,подібно як Він робив це в інші часи??Тому то й Сенько,уповайте не до стереотипів,а керуйтесь правдою,коли ви її любите)))