Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 10:09

Створити нову тему Відповісти  [ 282 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Далі

Чи має місце еволюція в Божому Промислі?
Так, звичайно. Все живе розвивається за цим законом. 21%  21%  [ 4 ]
Ні, Бог створив всі види одночасно. 79%  79%  [ 15 ]
Не знаю, ніколи не цікавився (-лась) 0%  0%  [ 0 ]
Всього голосів : 19
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Пресвята Трійця, або як пояснити свідкам, яким є Бог
36806
UNREAD_POSTДодано: 14 липня 2012, 23:01 

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Бородатий написав:
Зараз я пишу з мобільного телефона, тому й багато помилок роблю граматичих. І зараз я знаходжуся в такому часовому поясі, що коли в Україні обід то тут уже майже північ. Коли я тут зарєеструвався, то міг писати активніше, але у мене справді брак часу, і можливість зайти в інтернет у мене є лише тоді. коли я відключаюсь на перерву, час якої залежить не від мене. Інакше я б не робив граматичні помилки.

Прошу вибачення, за те, що одразу не давав відповіді на всі запитання, бо старався дати на ті, які найлегше пояснити.

Напишіть будь - ласка в номерах Ваші питання, і я дам на кожне розумну відповідь, гарантую.
Тільки прошу, менше букв, більше сенсу, щоб я не заплутався. І не давайте на одну тему по 10 питань, бо тяжко фізично відповісти, ще й в таких умовах.

Дякую за розуміння.
Добре,спробую вас зрозуміти,якщо так.Але не слід так зловживати своєю свободою даючи відповіді на найлегші запитання.Тож поверніться до тих складних,добре їх проаналізуйте та напишіть що ви про це думаєте.Повторювати та номерувати запитання не бачу змісту адже їх легко послідовно прослідкувати у нашому діалозі.Тож не поспішайте ви так з черговою відпискою,задля того аби будь як відповісти.Усі питання до вас є збереженими,тому лишень неполінуйтесь,та віднайдіть їх.Знову ж таки,довбре все послідовно зважте,а тоді пояснюйте.Я вас не гоню,адже сподіваюсь почути щось розумне,тому спешка тут не головне.Щодо отих 10-запитань на одну тему,то чому вас це непокоїть?Невже важко непоспішаючи дати прості та зрозумілі відповіді на усі 10??? тож зараз найбільше я хочу зрозуміти вас щодо того що вас питав--люба здорово мисляча людина яка керується знання а не сліпою вірою,ніколи не погодиться що Мерседес,зявився сам по собі випадково і ніхто розумний не доклав до цього рук??Ніколи))))З цим лише можуть погодитись або психопати,або сліповірячі фанати.Тож ким є ви з цих двох?? .Дайте мені найперш зрозуміти це,а тоді непоспішаючи розясніть і все інше.Буду теж вдячним за розуміння))))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36809
UNREAD_POSTДодано: 14 липня 2012, 23:50 
Безбожник

Востаннє тут були:
19 липня 2012, 23:44
Написано: 104
Віровизнання: атеїст
Зараз я попробую відповіти на те. що ви написали чорним шрифтом. Виділити неможу. бо з телефона таку функцію зробити важко.

Зробімо такий маленький, зовсім нескладний дослід. Візьміть аркуш чистого паперу, зігніть його вчетверо. Цупко зігніть, краї щоб доторкались одні до інших. Закрийте очі. Візьміть ножниці, і просто повільно ріжте цей аркуш скільки вам заманеться і як заманеться, куди заманеться, але так щоб папір залишився, хоч трішки. Потім візьміть і розкрийте: ви побачите , що форма того, що ви зробили однакова з 4 - ох сторін . Невже ви хочете сказати, щоб для того, щоб зробити таку гарну, і хорошої форми "сніжинку", ви прикладали дуже багато зусиль, і що вона появилася не в результаті простих випадкових нарізів, де попало, а в результаті. що ви чітко і ясно вирізали кожний крайчик паперу з відкритими очима. лінійкою і іншими приборами?

На основі цього прикладу можна пояснити випадковість створення людини. Наш світ це кусок паперу, який формується під фізичними законами - те, що я назвав ножницями. Цими законами ніхто не керує, вони існують самі по собі. Зараз я теж попробую це пояснити. Замітьте, я лише пояснюю, а не доказую. Доказувати потрібно в лабораторіях, я лише стараюсь пояснити як і чому.

Можливо , для вас я являюся, як я прочитав дурником. який видає себе "не за того", я правда не дуже зрозумів цих слів, але перейдемо далі. тому я попробую пояснити самоіснування природи на основі одного із самих відоміших філософів, одного самого розумнішого із всіх мудреців, Бенедикта Спінози. Своє життя він присвятив філософії, і напевне його аргументи щодо природи не варто пропускати крізь вуха. Він дав таке визначення природі:

Природа - те. що існує само по собі, і представляється саме через себе. Все існуюче це природа.
Слон ходить, бо у нього є ноги, ви думаєте. бо у вас є мозги, ви ходите в туалет, бо у вас є органи виділення. Ви представляєте себе через самого себе. Просто ви ніколи не думали про те. що колись ви були лише сперматизоїдом, який запліднився сам по собі, і це були ви, ви, які мені це пишете. і не розумієте, що людський організм різноманітній, і це не лише сходити пожерти, це сукупність явищ, які в ньому відбуваються самі по собі, без вашої ж на те згоди. Ви ж не даєте згоди. щоб серце билось, воно бьється саме по собі. Подумайте про це. Ви на даєте згоди на те, щоб ви самі існували, ви існуєте самі по собі. Серце ж бьється саме по собі, ви ніколи про це не думаєте, і вам здається , що це нормально. Але ж ви це природа. яка як я уже сказав існує сама по собі, і представляється сама через себе.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Бог і еволюція
36811
UNREAD_POSTДодано: 14 липня 2012, 23:55 

Востаннє тут були:
Бородатий написав:
Мені здається. що вас у вашій "спілці" навчили навязувати людям ідеї
І знову вам так здається.Які у вас є підстави для таких припущень??

Цитата:
і раз ви кажете. що я нагадую християн, то прошу агрументувати це, а не просто навязувати це іншим.
Нічого я вам не навязую і не маю навіть наміру це робити.Повірте)).А нагадуєте ви мені тутешніх християн бо вони як ви невідповідальні люди.Крім того багато в чому віра їхня як і ваша побудованна на сліпих припущеннях і для неї немає жодних твердих підстав.Тож мої аргументи очевидні.Ви непогоджуєтесь із ними??Проте,давайте не будемо відводити увагу від обговорюваної теми.Ми тут не про вашу схожість ведемо мову.це було сказанно так між іншим.А суть нашої тут бесіди це єволюція-факт чи всього лиш сліпа віра,припущення??
Вам знаний фізик підхопивши питання щодо курки та яйця поставив ряд питань.Чому ви від них ухилились,та зосередились на дрібницях??
Тож що ви скажетет на його доводи щодо мутантів яких ви торкнулись--
Цитата:
Мутанти - це пошкодження ідеального творіння. По аналогії з комп'ютерною технікою, це те саме, коли ваш вінчестер (жосткий диск) перестає запам'ятовувати окремі біти інформації внаслідок пошкодження під впливом зовнішнього опромінення. Тоді ваша операційна система починає зависати, або ж витворяти непрогнозовані речі.

Так само й з мутаціями. Мутації відбуваються внаслідок радіоактивного опромінення ДНК, внаслідок чого втрачається частина інформації, відповідальної за формування білків. Результатом пошкодження ДНК може вийти лише виродок (урод), але аж ніяк не ідеальне творіння.

Цитата:
Власне, що початкове творіння було ідеальним, а з часом випадкові мутації призводять до певного відхилення від ідеалу, через те в останні часи люди та тварини більше хворіють та й живуть менше.
Як на мене це досить серйозні контраргументи в вашу сторону,які явно заперечують вашу теорію,певні припущення та й зрештою таку ж віру як і у релігійних людей.Не ухиляйтесь пане від порушених запитань,бо так стає все очевиднішою ваша слабка позиція.Невже у вас так все скупо??))))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36812
UNREAD_POSTДодано: 14 липня 2012, 23:56 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Бородатий написав:
Прожити 500 років пару тисяч років назад - це неможливе явище. Бо такого не спостерігалося в природі. Та й тим більше ті люди , щоп исати вашу біблію. просто собі атко щось удмали та й писали, що в голову попаде. Хіба ви думаєте. що можна було прожити 500 років?
....
Серед сучасних довгожителів - китаєць Лі Цін'юнь, який прожив 256 років (1677 - 1933).
Тож пане Бородатий,невже ви вірите в цей факт??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36813
UNREAD_POSTДодано: 14 липня 2012, 23:58 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Бородатий написав:
Якщо все було б ідеально, то можливо був би інший розум, але все не ідеально, це свідчить , що все іде випадково, саме по собі.
Власне, що початкове творіння було ідеальним, а з часом випадкові мутації призводять до певного відхилення від ідеалу, через те в останні часи люди та тварини більше хворіють та й живуть менше.
Дуже слушне зауваження від Сонячника,щодо початкового творіння яке було ідеалньним.Цікаво Сонячнику,а от як ви гадаєте,з якою метою його було створенно та ще й ідеально??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36814
UNREAD_POSTДодано: 15 липня 2012, 03:27 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Від початку, Божий задум був для людей, щоб вони жили в раю. Ми не знаємо, якою тоді виглядала Земля, та мабуть зовсім іншою. Після гріхопадіння Адама Земля все ж мала дуже благодатний для людини клімат, що дозволило людям жити до тисячі років, оскільки Земля тоді мала водяну оболочку, яка захищала від радіації. Після потопу клімат різко змінився, хоча деякий час люди ще жили більше ста років. Після потопу клімат далі змінюєтьсіа в гіршу сторону. Тобто ми бачимо поступовий зворотній процес від ідеального. Чому Бог обмежив людей у віці? Відповідь на це питання знову ж таки та сама: через гріх і умноження гріха на Землі. На жаль, благодатні умови для людського існування стали причиною умноження розпусти та гріха, тому Бог змінив клімат Землі і люди стали жити менше.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36816
UNREAD_POSTДодано: 15 липня 2012, 04:38 

Востаннє тут були:
Знаєте, я збудував клітку для моїх куропаток, придбав їх, а перед тим хтось поставив яйця в інкубатор і витримував відповідний температурний режим, а потім кормив їх спеціальним кормом, щоб вони вижили, а вони зараз їдять мій корм, який я їм підсипаю кожен день, і думають що вони появилися на світ просто так, в силу випадку і думають що їжа у кормушці сама по собі появляється. І ось існують вони самі по собі, вперто не вірячи, що хтось ними опікується.
Щодо мутантів, то вони ніяк не можуть перетворюватися у вищу, досконалішу матерію, бо мутація - це відхилення від нормального стану гена, це деградація. Іншими словами, мутація - це збій у програмі, яку заложив Творець, це пошкодження, зіпсування. Мутація призводить до вимирання, а не до вдосконалення.

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

36818
UNREAD_POSTДодано: 15 липня 2012, 09:44 
Безбожник

Востаннє тут були:
Ви просто допомагаєте тваринам. Ви ж не хочете сказати, що людині просто так дають заплату. машину, квартиру, вища істота. бог? Що мені зранку яєшню смашить бог? Ні, ми просто таким чином пристосовуємся, і те. що ви помогли курчатам, не являється доказом існування теологічного бога.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36821
UNREAD_POSTДодано: 16 липня 2012, 03:47 

Востаннє тут були:
Тсе я приклада навів про курчат. Так само і Бог нами опікується: дав нам сонце, щоб нас прогрівало, посилає своєчасно дощ, щоб наш урожай підріс, та й взагалі Бог нас забеспечив усім необхідним для життя. Якби сонце було б трохи дальше, чи трохи ближче - життя не змогло би існувати. Якби Земля була трохи більшою - земне тяжіння було б надто сильним, і навпаки. Земля крутиться з оптимальною швидкістю. Я навів лише кілька прикладів досконалості Землі. З усього видно, що Землю створив дуже мудрий дизайнер. А яка красота Землі! Жодна планета не є така гарна. Також які красиві пейзажі на Землі, які гарні Божі творіння! Фантасти і мультиплікатори досі не створили тваринку гарнішу, ніж вона є, створена Богом. Якщо розум людини не спроможний створити щос подібне, то як воно могло створитися само по собі? Мутанти мають вигляд потвор, а не досконалості.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36826
UNREAD_POSTДодано: 16 липня 2012, 09:51 
Безбожник

Востаннє тут були:
Бог посилає дощ? Ви хоч подумали, що ви сказали щойно?
Вся вода, що знаходиться на Землі в рідкому стані, поступово випаровується. Випаровування відбувається при будь-якій температурі. Тому в повітрі завжди міститься певна кількість водяної пари. Присутність водяної пари в повітрі є однією з причин випадання опадів - дощу, снігу, роси, інею, граду. Тепле повітря піднімається разом із які у ньому водяною парою. Нагрітий пар зустрічає на своєму шляху безліч дрібних твердих частинок - пилинок. Порошинки є «центрами збору» молекул води. Пар перетворюється на краплі або твердне. Так утворюються хмари. «Центри збору» важчають від налипають молекул води і випадають у вигляді опадів. При чім тут Бог? Ви сказали дурницю, таку, що привели мене в шоковий стан.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36827
UNREAD_POSTДодано: 16 липня 2012, 10:50 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Бородатий написав:
Бог посилає дощ? Ви хоч подумали, що ви сказали щойно?..
При чім тут Бог? Ви сказали дурницю, таку, що привели мене в шоковий стан.
:lol:
Братик якраз каже про те, що Бог створив ідеальними закони природи, тому дощ посилається вчасно і в тій мірі, скільки потрібно для росту рослин. Це ж геніально! Геніальна система! Чи не так?

Спробуйте створити власну мінісистему, щоб усе було так геніально! Мабуть, нічого не вийде у вас.

Ідеальність природи якраз свідчить, що її створив Геній. Фізичні закони є також ідеальним творінням, бо вони власне задумані напочатку для того, щоб земля зрошувалася дощем, а сонце давало якраз стільки світла, скільки потрібно для життя. Наш світ та всі закони природи є ідеальними та геніальними. Нічого ідеального самося не може створитися.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

36828
UNREAD_POSTДодано: 16 липня 2012, 10:51 
Безбожник

Востаннє тут були:
А про африку де дощ падає раз на Пасху ви напевне нічого не чули? чи це теж задум генія? :D

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36829
UNREAD_POSTДодано: 16 липня 2012, 11:11 

Востаннє тут були:
Бородатий написав:
А про африку де дощ падає раз на Пасху ви напевне нічого не чули? чи це теж задум генія? :D
Мабуть, є на Землі й прокляті землі. Спочатку, ще до Потопу, не було сухої Африки.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36831
UNREAD_POSTДодано: 16 липня 2012, 13:22 
Безбожник

Востаннє тут були:
Ну як іпрокляті землі, ну що ви таке говорите? :!: :!: :!: :!:
Чому вони прокляті?
Хто їх прокляв?
За що їх прокляли?
Чому їх прокляли?
Яким чином їх прокляли?
Коли їх прокляли?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36834
UNREAD_POSTДодано: 16 липня 2012, 15:34 

Востаннє тут були:
Бородатий написав:
Ну як іпрокляті землі, ну що ви таке говорите? :!: :!: :!: :!:
Чому вони прокляті?Хто їх прокляв?За що їх прокляли?Чому їх прокляли?Яким чином їх прокляли?Коли їх прокляли?
З теологічної точки зору Божий Закон каже: Стережіться, щоб не було зведене ваше серце, і щоб ви не відступили, і не служили іншим богам, і не вклонялися їм. А то запалиться гнів Господній на вас, і замкне небо, і не буде дощу, а земля не дасть свого урожаю, і ви скоро погинете з тієї доброї землі, що Господь дає вам. (Повт.11:16-17)

Археологічні знахідки підтверджують, що декілька тисячоліть назад на місці теперішньої Сахари був сприятливий клімат для життя, землеробства, скотарства, тощо.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 282 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>