Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 17:58

Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Божі імена
32468
UNREAD_POSTДодано: 23 вересня 2011, 18:31 

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Ιωνας написав:
sss написав:
Як саме ви хочете щоб я вам їх обгрунтував??
Як зможете.
Як зміг,так і зробив.Невже не помітили??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32489
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2011, 09:42 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
08 грудня 2011, 13:15
Написано: 162
Віровизнання: християнин
sss написав:
Як зміг,так і зробив
:lol:
Значить не вдалось вам!

Господь моя сила та пісня моя, став Він спасінням мені! (Пс.117:14)
WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32490
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2011, 17:05 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
sss написав:
Як зміг,так і зробив
Значить не вдалось вам!
Мабуть вам,коли про це мову завели.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32491
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2011, 18:32 

Востаннє тут були:
sss написав:
Так от:
1.
sss написав:
Так само,коли це стосується Бога.
А кого ще, це стосується?
2.
sss написав:
Корли промовляє Бог це імя,то значиться "Я той що я є".Коли промовляємо ми,то значиться "Він є той ким він є".
А де граматичний аналіз автентичних слів? Де приклади вживання?
Втім, можете не відповідати на ці перші пункти. Навряд чи зможете.
А це прошу не залишити без уваги:
3. Чи Старий Заповіт містить інші Імена Бога?

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32492
UNREAD_POSTДодано: 28 вересня 2011, 13:45 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
sss написав:
Так от:
1.
sss написав:
Так само,коли це стосується Бога.
А кого ще, це стосується?
Також і вас коли ви про це питаєте.
2.
sss написав:
Корли промовляє Бог це імя,то значиться "Я той що я є".Коли промовляємо ми,то значиться "Він є той ким він є".
Цитата:
А де граматичний аналіз автентичних слів? Де приклади вживання?
Втім, можете не відповідати на ці перші пункти. Навряд чи зможете.
Чому ви такий самовпевнений?Щодо граматичного аналізу автентичних слів та прикладів вживаня,то навіщо вони вам?Коли імя "Петро" означає камінь,скеля,то навіщо добавляти щось зайве.Адже достатньо лише заглянути у словник.Гм)))))??Також коли Петро говоритиме про себе щодо значення свого імені то казатиме-"Я камінь,скеля".Коли ви так говоритимете про нього та значення його імені то мабуть казатимете -"він скеля,камінь".Тож спробуйте пане самовпенений мене спростувати.Вірю що зможете.Тож чекаю :) :)
Цитата:
А це прошу не залишити без уваги:
3. Чи Старий Заповіт містить інші Імена Бога?
Ви якось про мене недобру думку складаєте.Ні вякому разі я незалишаю нічого без своєї уваги коли воно направленне тут до мене чи сЄ.Тож поправлю вас,Єврейські Писання,а не старий заповіт,не містить інших особистих імен Бога,окрім одного -ЙГВГ(Єгова/Ягве).На доказ цьому прочитайте третю заповідь яка міститься у Вих20:7.Спробуйте її порівняти у різних перекладах,навіть коли зможите то подивіться у Євр текст.На все добре пане. :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32493
UNREAD_POSTДодано: 28 вересня 2011, 20:56 

Востаннє тут були:
Ну і :help:.Я чекаю??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32495
UNREAD_POSTДодано: 28 вересня 2011, 21:13 

Востаннє тут були:
sss написав:
Тож спробуйте пане самовпенений мене спростувати.
:lol: Нема що спростовувати - шкода, але ви нічого не довели.
sss написав:
Тож поправлю вас,Єврейські Писання,а не старий заповіт
Ви знавець, а значить з легкістю поясните наступний текст:
WTT Amos 5:27 וְהִגְלֵיתִ֥י אֶתְכֶ֖ם מֵהָ֣לְאָה לְדַמָּ֑שֶׂק אָמַ֛ר יְהוָ֥ה אֱלֹהֵֽי־צְבָא֖וֹת שְׁמֽוֹ׃ פ

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32496
UNREAD_POSTДодано: 28 вересня 2011, 21:42 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
sss написав:
Тож спробуйте пане самовпенений мене спростувати.
:lol: Нема що спростовувати - шкода, але ви нічого не довели.
Отак то. :D Не скачте вище своєї голови.Ви мене розчарували.А я так вірив :( :(
sss написав:
Тож поправлю вас,Єврейські Писання,а не старий заповіт
Цитата:
Ви знавець, а значить з легкістю поясните наступний текст:
WTT Amos 5:27 וְהִגְלֵיתִ֥י אֶתְכֶ֖ם מֵהָ֣לְאָה לְדַמָּ֑שֶׂק אָמַ֛ר יְהוָ֥ה אֱלֹהֵֽי־צְבָא֖וֹת שְׁמֽוֹ׃ פ
-"вони змінюють суд на полин, і кидають правду на землю.".Що саме тут вам є не зрозумілим.Яке видношення мають ці слова до тих(моїх) які ви навели вище.Та чи варто після такого продовжувати з вами бесіду??
НУ й зверніть увагу пане самовпевнений,що тема тут розмов "Божі імена".І ніяк не значення імені ЙГВГ чи того ж Ам 5:7.Чому ви такими випадами відводите увагу від неї.Аби приховати ту неправду яку несуть люди з подібними рибками???Та нехай виключно заради вас,аби трохи вас опустити на землю можу продовжити відходити від теми.Так от)))???Чекаю :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32497
UNREAD_POSTДодано: 28 вересня 2011, 21:59 

Востаннє тут були:
Як можна заперечити те, чого не існує? В даному випадку спростування ваших доказів не можливе, через їхню відсутність!
sss написав:
А Всемогутній,Милостивий,то це теж імена??
Віра, Надія, Любов, Вінок, Камінь, Скеля, Ягве-Спаситель, Бог-побачить, Хитрий, Червоний, Маленький, противник. Що з наведеного переліку є іменем?
sss написав:
НУ й зверніть увагу пане самовпевнений,що тема тут розмов "Божі імена". І ніяк не значення імені ЙГВГ чи того ж Ам 5:7
В наведеній цитаті з "єврейського Писання" якраз є Боже ім'я. Читайте уважніше.

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32502
UNREAD_POSTДодано: 29 вересня 2011, 13:16 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
Як можна заперечити те, чого не існує? В даному випадку спростування ваших доказів не можливе, через їхню відсутність!
а он воно що.Ну так ви далеко не поїдете,бо таким же чином можна відноситись і до вашого самовпевненого письма.Даруйте ,але як на те пішло то що ви тут робите??.Пишіть щось по сутті,а то якусь музику скаладаєте. :lol:
sss написав:
А Всемогутній,Милостивий,то це теж імена??
Цитата:
Віра, Надія, Любов, Вінок, Камінь, Скеля, Ягве-Спаситель, Бог-побачить, Хитрий, Червоний, Маленький, противник. Що з наведеного переліку є іменем?
Щось є, а щось,ні.Перечислювати не буду.Ну й негарно незвертати увагу на те,на що ссилається співбесідник.Чому не звертаєте увагу на Вих20:7??
sss написав:
НУ й зверніть увагу пане самовпевнений,що тема тут розмов "Божі імена". І ніяк не значення імені ЙГВГ чи того ж Ам 5:7
Цитата:
В наведеній цитаті з "єврейського Писання" якраз є Боже ім'я. Читайте уважніше.
Вкажіть де саме воно є,а також яким словом воно подається у перекладі та чому?? :oops: тут мені бракує уваги. :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32509
UNREAD_POSTДодано: 29 вересня 2011, 19:31 

Востаннє тут були:
sss написав:
Даруйте ,але як на те пішло то що ви тут робите??
:cry: а що, ви забороняєте мені тут бути???
sss написав:
Пишіть щось по сутті,а то якусь музику скаладаєте.
Дякую - розсмішили!!! :D дуже цікаво спостерігати за вашою безпорадністю!!!
Я спитав: "Віра, Надія, Любов, Вінок, Камінь, Скеля, Ягве-Спаситель, Бог-побачить, Хитрий, Червоний, Маленький, противник. Що з наведеного переліку є іменем?"
sss написав:
Щось є, а щось,ні.Перечислювати не буду.
:D :D :D ви не змогли розібратись з земними іменами, а взялись за Божі!!! :D :D :D
sss написав:
Вкажіть де саме воно є,а також яким словом воно подається у перекладі та чому??
Вибачте, думав що ви спроможні це зробити самі... але коли ви визнаєте свою неспроможність, то честь вам та хвала!!!
sss написав:
тут мені бракує уваги.
:cry: вірніше - мудрості, знання і толерантності!!!

WWJD
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

32514
UNREAD_POSTДодано: 29 вересня 2011, 21:49 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
sss написав:
Даруйте ,але як на те пішло то що ви тут робите??
:cry: а що, ви забороняєте мені тут бути???
Нівякому разі пане.Написав цетаким чином бо ви мені закинули беззмістовність моїх повідомлень,де начебто відсутні докази.Тому я й запитав таким чином,чи є вони у вас.Ви ж незмогли вловити такої простої сутті.Шкода,а може прикинулись??
sss написав:
Пишіть щось по сутті,а то якусь музику скаладаєте.
Цитата:
Дякую - розсмішили!!! :D дуже цікаво спостерігати за вашою безпорадністю!!!
Наздоровя,а я спостерігатиму за вашою музикою.І привертатиму увагу інших до неї.Ото буде весело пане.
Цитата:
Я спитав: "Віра, Надія, Любов, Вінок, Камінь, Скеля, Ягве-Спаситель, Бог-побачить, Хитрий, Червоний, Маленький, противник. Що з наведеного переліку є іменем?"
а я вам відповів-щось є а щось ні.Перечислювати що є,а що ні,немав бажання.От спитаєте конкретно про якесь одне,тоді й продовжимо щоб не розпорошуватись.Спробуєте??
sss написав:
Щось є, а щось,ні.Перечислювати не буду.
Цитата:
:D :D :D ви не змогли розібратись з земними іменами, а взялись за Божі!!! :D :D :D
Що ж тут такого смішного,що ви так зареготали.Мабуть таким чином хочете вчергове виявити свою пиху ;-D ??Чи відвернути увагу від продовження розмови по сутті??
sss написав:
Вкажіть де саме воно є,а також яким словом воно подається у перекладі та чому??
Цитата:
Вибачте, думав що ви спроможні це зробити самі... але коли ви визнаєте свою неспроможність, то честь вам та хвала!!!
Пане я що міг те зробив.Зіслався вам на переклад,де Божого імені і в помині немає.Тому й вас запитав-Вкажіть де саме воно(імя Бога) є,а також яким словом воно подається у перекладі та чому??.Реакції від вас на це також жодної.То що ви тут робите??Для чого та музика пане??Лишень задля пустих насмішок зі сЄ??даруйте,але такому мудрому,толерантному та люблячому сЄ пану це не личить.Гляньте на себе зі сторони.
sss написав:
тут мені бракує уваги.
Цитата:
:cry: вірніше - мудрості, знання і толерантності!!!
Знову ваша самовпевненість вас видає,а саме хто ви і яка ваша ціль.Навіщо меневиправляєте??Коли я написав уваги,то я мав на увазі уваги.Коли маєте сумніви,і закидаєте мені щось інше,наважтесь незайматись пустощами,а вказати чому саме ви так думаєте.Так от ,коли у Бога імен багато,то чому згідно з заповіддю вживати надаремно неможна одного-Єгова/Ягве.Від кликання якого Божого імені залежало спасіння,приміром за часів Йоіла-"Бо кожен хто покличе Госпаоднє(ЙГВГ) імя,буде спасенний" та ЧОМУ саме від цього імені??Закликаю вас до розмови по сутті,коли на таке спроможні.Питання безпосередньо повязанні з темою розділу.Тож не гайте часу на любовів,вірів,надіїв,каменів,дубових столів,а займіться реальною справою.Успіхів вам.я чекаю.

«Vat shrift,blifft»
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

32516
UNREAD_POSTДодано: 29 вересня 2011, 22:09 

Востаннє тут були:
sss написав:
Коли я написав уваги,то я мав на увазі уваги.
Ага, прищемили ваше самолюбство? :sorry:
sss написав:
Чи відвернути увагу від продовження розмови по сутті??
І знову дякую!!! Коли ви нервуєте, то приписуєте іншим свої вади!!!!
sss написав:
:eek: Якби знали, то б блиснули своїм розумом... а так довели власне незнання! Чи спробуєте? Ні!? Шкода!
О, я тут читав, що ви поціновувач "Септуагінти", як добре! То ось вам цей текст грецькою: καὶ μετοικιῶ ὑμᾶς ἐπέκεινα Δαμασκοῦ λέγει κύριος ὁ θεὸς ὁ παντοκράτωρ ὄνομα αὐτῷ (Amo 5:27 LXT)Такий гігант думки, яким ви намагаєтесь бути, має ґрунтовну відповідь!

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32526
UNREAD_POSTДодано: 30 вересня 2011, 12:45 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
sss написав:
Коли я написав уваги,то я мав на увазі уваги.
Ага, прищемили ваше самолюбство? :sorry:
Аж ніяк ;-D .Чому ви приписуєте мені якісь чужі мотиви??Я лише спробував вас виправити,аби ви не писали що вам завгодно.Навіщо оте крутійство пане??Ви не бажаєте розмовляти по-сутті теми??
sss написав:
Чи відвернути увагу від продовження розмови по сутті??
Цитата:
І знову дякую!!! Коли ви нервуєте, то приписуєте іншим свої вади!!!!
Знову ж таки,у чому ви помітили моє нервуваня?? :shock: Знову задля розпорошення уваги?? :?
sss написав:
Цитата:
:eek: Якби знали, то б блиснули своїм розумом... а так довели власне незнання! Чи спробуєте? Ні!? Шкода!
Мда,самовпевненістю від вас аж тхне :) .Блистати розумом це не по мені.Моє завдання тут,викривати оті дурниці які ви несете.Тож як би вам зараз нехотілось блистати своїми мізгами,все ж брехнью приховати вам не вдасться за всім цим. :???:Ну а щодо отих слів імен чи не імен,не сумнівайтесь, розуму мені вистачає аби вказати що і як.Проте буду насолоджуватись поки спостереженням за вами та тим,до чого ви докотитись. :)

Цитата:
О, я тут читав, що ви поціновувач "Септуагінти", як добре! То ось вам цей текст грецькою: καὶ μετοικιῶ ὑμᾶς ἐπέκεινα Δαμασκοῦ λέγει κύριος ὁ θεὸς ὁ παντοκράτωρ ὄνομα αὐτῷ (Amo 5:27 LXT)Такий гігант думки, яким ви намагаєтесь бути, має ґрунтовну відповідь!
Знову ви за своє.Не переоцінюйте моїх можливостей.Щодо Ам 5:27 подав вам переклад цих слів,де і згадки про κύριος немає.Інакше якби це було не так,то відповідь від вас на питання--Вкажіть де саме воно(імя Бога) є в перекладі,а також яким словом воно там подається та чому??,б не забарилась.Тому не вводьте людей в оману,буцім оте грецьке письмо стосується Божого імені.
Так от ,коли у Бога імен багато,то чому згідно з заповіддю вживати надаремно неможна одного-Єгова/Ягве.Від кликання якого Божого імені залежало спасіння,приміром за часів Йоіла-"Бо кожен хто покличе Госпаоднє(ЙГВГ) імя,буде спасенний" та ЧОМУ саме від цього імені??Закликаю вас до розмови по сутті,коли на таке спроможні.Питання безпосередньо повязанні з темою розділу.До поки від вас я так і недочекався чітких доводів які б свідчили про те що імен у Бога,багато.Тому досить вам тих маніпуляції з грецькими чи євр текстами.Коли не погоджуєтесь зі сЄ у цьому питані,то пишіть по сутті з чим саме та без отих викрутасів.Вірю ви зможете.Тож)))))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32532
UNREAD_POSTДодано: 30 вересня 2011, 18:51 

Востаннє тут були:
22 грудня 2012, 23:05
Написано: 260
Пане, Ιωνας (надіюсь Вас ще можна називати "паном")!
Перестаньте лицемірити ;-D, бо Ви складаєте враження самовпевненої і пихатої людини, яка взагалі випадково потрапила на цей форум, і, прикриваючись цитатами то з єврейського то з грецького перекладу Біблії, хоче виставити себе великим "богословом"

Цитата:
люби Господа, Бога твого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю (Deu 6:5)

Для чого Ви у підписі навели вищезазнечений вірш, якщо ні Бога, ні ближнього свого (не зважаючи на Ваші запевнення!) Ви НЕ ЛЮБИТЕ! :shock:

Беріть приклад із Протестанта, чи з Початківця. Вони хоча і не згодні з тим, що пише sss, але до такого лицемірства та пихи не опускаються. Тому з ними і спілкуватися приємно, і людиною себе почуваєш.

Так що попробуйте трохи поміняти своє ставлення до людей, думка яких не співпадає з Вашою.

Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (До Римлян 1:25)
+1
(2-1)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>