Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 21 листопада 2024, 23:52

Створити нову тему Відповісти  [ 249 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Чистилище
22568
UNREAD_POSTДодано: 24 квітня 2010, 08:11 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Yur написав:
РоманІ написав:
Рахую, що чистилище - це велика сатанинська омана великої частини людства, яке в цю маячню вірить.

Право ваше. Очевидно у вас свої підстави так вважати.

Не свої, а Біблійні. Ви самі говорите це догмат Католицької Церкви, це у Писанні ні православні не знаходять, ні протестанти, навіть СЄ і то напевно не визнають.
Це ж як класно получається повірив у Христа і грішиш, лишив собі 1, 2 гріха, а в чистилищі трохи відмучився і у рай. Якщо так, то чому Розбійник з хреста у чистилище не попав, чому Лараз у чистилище не попав? Невже вони були безгрішні і не мали жодного гріха.

Я хотів би щоб ви пояснили мені догму про чистилище ДЕНЬ ПЕРШИЙ, де ви таке у Біблії прочитали. Чомусь ваші священики не хочуть мені пояснити, тільки роблять з мене єретика. Ви самі говорили що для вас Писання це авторитет, якщо це не пусті слова, то покажіть мені усе те що я запитав.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22602
UNREAD_POSTДодано: 24 квітня 2010, 20:48 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Чистилище придумали католики тому, що жоден з них, якщо він не народився від Бога, навіть якщо прожив усе життя благочестиво в монастирі, не мав запевнення у тому, що він попаде в рай, тому вони надіялись попасти туда після додаткового очищення.

Хай благословить тебе Господь!
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

22654
UNREAD_POSTДодано: 25 квітня 2010, 20:37 

Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
Sh_21 написав:
РоманІ написав:
Рахую, що чистилище - це велика сатанинська омана великої частини людства, яке в цю маячню вірить.
Право ваше. Очевидно у вас свої підстави так вважати.

Не свої, а Біблійні. Ви самі говорите це догмат Католицької Церкви, це у Писанні ні православні не знаходять, ні протестанти, навіть СЄ і то напевно не визнають.

Те, що хтось не визнає догмату, аж ніяк не є підтвердженням того, що на це є Біблійні підстави. У Біблії цілком достатньо сказано для прийняття догмату, про що й започаткована гілка. viewtopic.php?t=986
Що саме, яка фраза, які думки вас тут не влаштовують. Конкретно й по черзі, посилаючись на мною написане, а не кимось вигадане.

Sh_21 написав:
Це ж як класно получається повірив у Христа і грішиш, лишив собі 1, 2 гріха, а в чистилищі трохи відмучився і у рай. Якщо так, то чому Розбійник з хреста у чистилище не попав, чому Лараз у чистилище не попав? Невже вони були безгрішні і не мали жодного гріха.

Це у вашій уяві так получається. Суть догмату про Чистилище в іншому.
Й чи можете стверджувати що розбійник з хреста у чистилище не попав?.
Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю! (Луки 23:43)
Адже після цих слів Спасителя були муки на хресті і сама смерть розбійника.

Sh_21 написав:
Я хотів би щоб ви пояснили мені догму про чистилище ДЕНЬ ПЕРШИЙ, де ви таке у Біблії прочитали. Чомусь ваші священики не хочуть мені пояснити, тільки роблять з мене єретика. Ви самі говорили що для вас Писання це авторитет, якщо це не пусті слова, то покажіть мені усе те що я запитав.

Якщо вам справді потрібні поясненння, почніть з того, що особисто не сприймаєте в догматі про Чистилище, яка внутрішня суперечність заважає вам прийняти цей догмат, з огляду на Святе Письмо і ваше його бачення.

Тож давайте облишимо непотрібні емоції й почнемо, зосередившись на конкретних запитанях, по черзі не розпорошуючись.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22663
UNREAD_POSTДодано: 25 квітня 2010, 22:21 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Те, що хтось не визнає догмату, аж ніяк не є підтвердженням того, що на це є Біблійні підстави. У Біблії цілком достатньо сказано для прийняття догмату, про що й започаткована гілка. viewtopic.php?t=986
Що саме, яка фраза, які думки вас тут не влаштовують. Конкретно й по черзі, посилаючись на мною написане, а не кимось вигадане.

1. Ви самі назвали що це догма католицької Церкви.
2. Ваші слова "Біблії цілком достатньо", я там не побачив цитат з Біблії де б це підтверджували догму про чистилище. Ми ж не католики що ви нам чистилище без Біблії підтверджуєте.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22664
UNREAD_POSTДодано: 25 квітня 2010, 22:34 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Sh_21 написав:

Це у вашій уяві так получається. Суть догмату про Чистилище в іншому.
Й чи можете стверджувати що розбійник з хреста у чистилище не попав?.
Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю! (Луки 23:43)
Адже після цих слів Спасителя були муки на хресті і сама смерть розбійника. .

По перше ви не відповіли: Я повірив у Христа і грішу, лишив собі 1, 2 гріха, а в чистилищі трохи відмучився і у рай. Правильно?
Ісус сказав що сьогодні будеш у раю, ви що хочете сказати що хрест це чистилище, або хтось помер страшною смертю це для нього чистилище?
А де це чистилище що ви говорите що треба від 100 до 1000 років відмучаться?
Тим більше ви католику усюди стверджуєте що чистилище це місце після смерті, а не при житті?

Я уже питав, ще раз спитаю. Розбійник удостоївся раю через покаяння, чи через страждання?
Мар.16:16 Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22666
UNREAD_POSTДодано: 25 квітня 2010, 22:42 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Sh_21 написав:

Якщо вам справді потрібні поясненння, почніть з того, що особисто не сприймаєте в догматі про Чистилище, яка внутрішня суперечність заважає вам прийняти цей догмат, з огляду на Святе Письмо і ваше його бачення.

Тож давайте облишимо непотрібні емоції й почнемо, зосередившись на конкретних запитанях, по черзі не розпорошуючись.

Ну ж ви створили цю тему, а не я, значить ви знали чому сюди полізли з такою темою.
Так мені потрібні відповіді, і не тільки мені. Покажіть мені де це ви усе прочитали у Біблії. Ну я ж не увесь перший день вам перекопіював, а тільки те на що я хочу почути відповіді. Можете відповісти чесно, уже один католик на це все відповів на вашому форумі, що це усього немає у Біблії, і ваші священики не заперечили.
А якщо немає записано у Біблії значить це усе єрись, ви ж самі говорили що для вас Біблії достатньо, чи уже не так?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22669
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2010, 01:53 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Ну ж ви створили цю тему, а не я, значить ви знали чому сюди полізли з такою темою.

Поліз бо готовий відповідати за кожне своє слово. Тому й просив вас ставити запитання стосовно мною сказаного, а не кимось вигаданого. Ви ж й далі конкретних запитань сторонетесь.
Чи так важко навести мою цитату, котра вас не влаштовує й задати запитання згідно неї :)

Sh_21 написав:
Так мені потрібні відповіді, і не тільки мені. Покажіть мені де це ви усе прочитали у Біблії.

Відповідаю: Усе дослівно у Біблії не записано.
Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг! Амінь. (Івана 21:25)
Але ..
Немає нічого захованого, що воно не відкриється, ані потаємного, що не виявиться.
Що кажу Я вам потемки, говоріть те при світлі, що ж на вухо ви чуєте проповідуйте те на дахах.
(Матвія 10:26,27)

Sh_21 написав:
Ну я ж не увесь перший день вам перекопіював, а тільки те на що я хочу почути відповіді.

Мої відповіді у моїх дописах. Якщо для вас щось не зрозуміло, вкажіть або запитуйте, посилаючись на мною сказане.

Sh_21 написав:
А якщо немає записано у Біблії значить це усе єрись ви ж самі говорили що для вас Біблії достатньо, чи уже не так?

Авжеж, у Біблії достаньо сказано з цього приводу. Й також про те, що усього дослівно записаного там немає й бути не може :)
Тому й подане обгрунтування Чистилища з посиланнями на Святе Письмо (Матвія 12:32); (1-е Кор. 3:13-15).

Тож коли маєте конкретні запитання стосовно мною сказаного, прошу дуже :)

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22677
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2010, 09:12 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Тому й подане обгрунтування Чистилища з посиланнями на Святе Письмо (Матвія 12:32); (1-е Кор. 3:13-15).

Я вас не розумію, я що маю всі питання з початку повторяти? якщо вам потрібний час на відповідь я почекаю, я те ж все не знаю, ви чекали поки я відповідав, тепер я почекаю. Почитайте усі повідомлення з початку або заперечте або потвердіть.

Відносно (Матвія 12:32); (1-е Кор. 3:13-15); я вам уже на перед відповів, заперечте!
І також (Матв.5:25,26) теж відповів, заперечте!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22680
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2010, 14:53 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Yur написав:

Я вас не розумію, я що маю всі питання з початку повторяти?

Жодного конкретного питання стосовно мною написаного я від вас так і не почув. Й зараз, замість того, аби з конкретного запитання почати конкретну розмову відверто уникаєте її.
Вистачає ж у вас чусу й терпіння на ваші безпредметні балачки. Чого ж так конкртної розмови уникаєте.

Sh_21 написав:
якщо вам потрібний час на відповідь я почекаю, я те ж все не знаю, ви чекали поки я відповідав, тепер я почекаю.

Давайте ваше запитання, відповім :)

Sh_21 написав:
Почитайте усі повідомлення з початку або заперечте або потвердіть.

У ваших повідомленнях -- вигадуєте й не бажаєте вести конкретної розмови по-суті.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22681
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2010, 16:32 

Востаннє тут були:
У Писанні містяться усі підстави для прийняття догмату, хоч як уже було сказано, дослівно про Чистилище у Святому Письмі не говориться. Зрештою, як і сама Євангелія таких вимог не висуває.

Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг! Амінь. (Івана 21:25)
Але ..
Немає нічого захованого, що воно не відкриється, ані потаємного, що не виявиться.
Що кажу Я вам потемки, говоріть те при світлі, що ж на вухо ви чуєте проповідуйте те на дахах.

Посилання Церкви в основному на такі місця у Біблії:

І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)
Цитата підрозуміває, що після смерті людина може визволитися від наслідків своїх гріхів, якщо це не буде гріх супроти, Святого Духа.

Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона Ісус Христос.
А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи,
то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об'являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є.
І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить;
коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь. (1-е Кор. 3:11-15)

Оте діло очевидно теж має до цього безпосереднє відношення. Це той душевний набуток, котрий або устоїть, або згорить. Устоїть СВЯТЕ, і з таким багажем душі оминають Чистилище. Набуток котрий не містить у собі чистої любови згоряє, але людина спасеться. Це і є Чистилище.

Також приводиться цитата з Другої книги Макквейської, що не входить в канон:
Посему принёс за умерших умилостивительную жертву, да разрешатся от греха.» (2 Макк 12:43–45).

Себто молимось за умерших, що потребують молитов для остаточного прощення і спасіння (через Чистилище).
Святі ж, визнані Церквою, наших молитов не потребують. Вони у Бозі, до них молимось.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

22684
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2010, 16:59 

Востаннє редаговано Протестант 26 квітня 2010, 17:09 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
Yur написав:

Цитата:
Жодного конкретного питання стосовно мною написаного я від вас так і не почув. Й зараз, замість того, аби з конкретного запитання почати конкретну розмову відверто уникаєте її.
Вистачає ж у вас чусу й терпіння на ваші безпредметні балачки. Чого ж так конкртної розмови уникаєте.

Ви мені ссс нагадуєте, нехай, почне по вашому, я відповів був. Я про космос вам не буде доказувати, там не однієї силки на Біблію.
Що там можна уникати, як та ваші видумки.
Івана 21:25 де ви побачили мову про чистилище? Якщо мова йде про життя і чуда І.Х. Якщо так, то значить І.Х. розказував про енело, про другі паралельні світи, тобто все що в голову збреде для єресі можна тут говорити. Це не відповідь.

Yur написав:
Також приводиться цитата з Другої книги Макквейської, що не входить в канон:
Посему принёс за умерших умилостивительную жертву, да разрешатся от греха.» (2 Макк 12:43–45).

Це апофрифічна книга, для чого на неї зсилатися. У Біблії є тільки 66 книг.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22686
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2010, 17:06 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Посилання Церкви в основному на такі місця у Біблії: ,
І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)
Цитата підрозуміває, що після смерті людина може визволитися від наслідків своїх гріхів, якщо це не буде гріх супроти, Святого Духа. .

Не розумію вас, ви читали попередні повідомлення, я говорю або спростуйте, або доказуйте!
Інші дві Євангелії говорять інакше:
28 Поправді кажу вам, що простяться людським синам усі прогріхи та богозневаги, хоч би як вони богозневажали. 29 Але, хто богозневажить Духа Святого, повіки йому не відпуститься, але гріху вічному він підпадає.(Мар.3:28,29)

Лук.12:10 І кожному, хто скаже слово на Людського Сина, йому проститься; а хто зневажатиме Духа Святого, не проститься.

Тобто у інших Євангеліях ми не бачимо такого виразу, а цей вираз Матвія не суперечить інших, просто у нього інше вираження цього місця, відповідно до тих слів або виразів якими він спілкувався. Пояснення цих слів знайшов у інтернеті і та як я говорив це був вираз слів того часу, що означало "що ніколи цьому не бути"

Пояснення Уеслі 12:32 Хто скаже на Сина Людського, - у будь-якому іншому відношенні: він буде прощений - Після свого істинного покаяння: А хто скаже таким чином, проти Духа Святого, не проститься ні в цьому світі, ні в світі до кінця - Це було приказку вираз серед євреїв, за те, що ніколи не буде зроблено. Це в даному випадку означає далі, він не повинен уникнути покарання про це, ні в цьому світі, ні в світі прийдешньому. Суд Божий не повинен обганяти його, як тут, так і після.

Також Іван теж дає нам чітке пояснення що ми не зможемо після смерті щось змінити, і до речі ці слова стосуються не всіх людей, а тільки віруючих християн. Також читайте (Євр.6:4-6)і (Євр.10:26,27)
1Iван.5:16 Коли хто бачить брата свого, що грішить гріхом не на смерть, нехай молиться за нього, і Він життя йому дасть, тим, хто грішить не на смерть. Є й гріх на смерть, не про нього кажу, щоб молився. Як бачимо що після смерті хтось там, щось там не залишив якісь гріхи не зможе змінити і також наші молитви нічого не змінять.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22687
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2010, 17:13 

Востаннє тут були:
Yur написав:
А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи,
то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об'являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є.
коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь. (1-е Кор. 3:11-15)

Оте діло очевидно теж має до цього безпосереднє відношення. Це той душевний набуток, котрий або устоїть, або згорить. Устоїть СВЯТЕ, і з таким багажем душі оминають Чистилище. Набуток котрий не містить у собі чистої любови згоряє, але людина спасеться. Це і є Чистилище.

Я вам уже пояснив, не хочу займати місце, читайте 1 ст. 3 повідомлення.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22689
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2010, 17:28 

Востаннє тут були:
Ви мені відповідь не дали, ця сторінка 5 повідомлення

Yur написав:
Себто молимось за умерших, що потребують молитов для остаточного прощення і спасіння (через Чистилище).

То хочете сказати що святої крові І.Х. який умер за нас не достатньо. Покажіть мені у Біблії, де таке написано що після смерті нам потрібне остаточне прощення і спасіння? Якщо вся Біблія говорить що при житті людини все рішається.
Yur написав:
Святі ж, визнані Церквою, наших молитов не потребують. Вони у Бозі, до них молимось.

1. Де таке написано що Церква визначає святих?
2. Де написано що вони не потребую молитов, або потребують?
3. Хто такі святі, як їх визначити?
4. Де написано що тих Святих потрібно молитися?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

22694
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2010, 17:58 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Yur написав:

Я вам уже пояснив, не хочу займати місце, читайте 1 ст. 3 повідомлення.

Від вас пояснень не вимагаю. Маєте конкретні запитання по-суті, задавайте.

Sh_21 написав:
Ви мені відповідь не дали, ця сторінка 5 повідомлення

На яке ваше запитання я не дав відповідь. Вкажіть :)

Sh_21 написав:
1. Де таке написано що Церква визначає святих?
2. Де написано що вони не потребую молитов, або потребують?
3. Хто такі святі, як їх визначити?
4. Де написано що тих Святих потрібно молитися?

Вкотре відповідаю: Усе дослівно у Біблії не записано.
Але ..

Мої ж пояснення наведені вище.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 249 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>