Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 24 грудня 2024, 01:00

Створити нову тему Відповісти  [ 38 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: "Немає влади, як не від Бога". Як розуміти?
19249
UNREAD_POSTДодано: 23 грудня 2009, 10:51 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
09 липня 2011, 13:41
Написано: 3
Слава Богу!

Полеміка на тему "Всяка влада від Бога" уже відбувалась на сторінках цього форуму у розділі "Незрозуміло при дослідженні" (з квітня по червень 2007 року).
Однак, прочитавши до кінця - слушної думки не знайшла.
Тому насмілилась знову відкрити тему в надії отрмиати кваліфіковане тлумачення , щоб розуміти цей вислів:

"Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога."(Рим.13:1)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: "Немає влади, як не від Бога". Як розуміти?
19254
UNREAD_POSTДодано: 23 грудня 2009, 14:42 

Стать: Він
Востаннє тут були:
25 листопада 2024, 03:16
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
DaLes, а що саме не зрозуміло? Як Ви розумієте? У чому сумніви?

1 Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога. 2 Тому той, хто противиться владі, противиться Божій постанові; а ті, хто противиться, самі візьмуть осуд на себе. 3 Бо володарі пострах не на добрі діла, а на злі. Хочеш не боятися влади? Роби добро, і матимеш похвалу від неї, 4 бо володар Божий слуга, тобі на добро. А як чиниш ти зле, то бійся, бо недармо він носить меча, він бо Божий слуга, месник у гніві злочинцеві! 5 Тому треба коритися не тільки ради страху кари, але й ради сумління. 6 Через це ви й податки даєте, бо вони служителі Божі, саме тим завжди зайняті. 7 Тож віддайте належне усім: кому податок податок, кому мито мито, кому страх страх, кому честь честь. (Рим.13)
Бог дає людям життя та розум, а люди по волі Божій утворили державний устрій та відповідні закони, щоб був порядок.
Якщо державні закони служать для суспільного добра, то віруючі повинні коритися державним законам. Сам Ісус Христос говорив: Тож віддайте кесареве кесареві, а Богові Боже. (Матв.22:21)
Звісно, що для віруючих вищим законом є Закон Божий. А тоді Конституція, а потім всі інші закони та постанови.

Цікаво, що слова ап.Павла радянська влада використовувала проти віруючих. Ув'язненим християнам зачитували це місце, і внушали так: ми ваша влада, і ми вимагаємо від вас, щоб ви робили доноси на своїх братів та сестер... ми забороняємо проводити богослужіння, забороняємо говорити про Бога і т.д.

Що робити у такому випадку? ;)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19295
UNREAD_POSTДодано: 24 грудня 2009, 16:28 

Востаннє тут були:
10 травня 2010, 08:12
Написано: 13
Сонячник: що робити у такому випадку

Думаю, краще мовчати коли не знаєш, що на це відповісти. А виконувати такі накази - ні вякому разі і просити в Бога сили

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

19318
UNREAD_POSTДодано: 25 грудня 2009, 12:18 

Востаннє тут були:
09 липня 2011, 13:41
Написано: 3
Сонячник, ви питаєте "DaLes, а що саме не зрозуміло? Як Ви розумієте? У чому сумніви?" так , ніби ВАМ все зрозуміло....

Хоча в кінці сам згадав про "радянську владу" - то тоді дайте відповідь: і вона теж була від Бога?
А як щодо голодомору?
А чи від Бога є влада в сучасній Америці, коли її керманич- мусульманин?
Чи від Бога є влада мого міста, країни, коли люди стали жити бідніше і гірше? Хіба цього бажає Бог?

Як бачите, в мене багато питань...дайте відповідь,якщо вам УСЕ зрозуміло...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19319
UNREAD_POSTДодано: 25 грудня 2009, 15:18 

Востаннє тут були:
25 листопада 2024, 03:16
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
DaLes написав:
Сонячник, ви питаєте ... так , ніби ВАМ все зрозуміло....
Ні, на жаль мені також не все зрозуміло. :(
Я думаю, що кваліфіковано ніхто не зможе відповісти, а я лише здатний поділитися своїми думками.:)
DaLes написав:
Хоча в кінці сам згадав про "радянську владу" - то тоді дайте відповідь: і вона теж була від Бога? А як щодо голодомору?

Бачите, хоча Сталін був слугою сатани, але Бог дав йому життя, і жив він по милості Божій. Чи не так? І цю диявольську владу допустив Господь. Хіба не так? Та тому що Бог є Всемогутній і князь світу цього (тобто диявол) може діяти лише в тих межах, які допускає Господь. Для чого? Не знаю, мабуть для того, щоб випробувати віру тих, хто надію покладав на Бога. Згадайте страждання Ноя.
Та й усі, хто хоче жити побожно у Христі Ісусі, будуть переслідувані. (2Тим.3:12)

DaLes написав:
А чи від Бога є влада в сучасній Америці, коли її керманич- мусульманин?

Ну, Барак Обама формально прийняв християнство, хоча виходець з мусульманської родини. Але справа не в тому, мусульманин чи атеїст. Бог допускає таку владу - добра вона чи погана.
DaLes написав:
Чи від Бога є влада мого міста, країни, коли люди стали жити бідніше і гірше? Хіба цього бажає Бог?
Коли людина багатіє, то забуває про Бога, а як тривога, то до Бога, кажуть люди.
Ісус же сказав Своїм учням: Поправді кажу вам, що багатому трудно ввійти в Царство Небесне. (Матв.19:23)
Отож, коли тілом Христос постраждав за нас, то озбройтеся й ви тією самою думкою, бо хто тілом постраждав, той перестав грішити, щоб решту часу в тілі жити вже не для пожадливостей людських, а для Божої волі. (1Пет.4:1-2)
Бог хоче, щоб усі люди покаялися і прийшли до пізнання правди. А хто пізнав Господа, той мусить ще пройти випробування своєї віри, щоб бути блаженним.
Блаженні вигнані за правду, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихе ради Мене. Радійте та веселіться, нагорода бо ваша велика на небесах! (Матв.5:10-12)

Воля Божа не в тому, щоб люди жили благополучно на землі, а в тому щоб люди освячувалися, тобто готувалися до вічного життя з Богом, терплячи наругу за Ім'я Христове.
І повертаючись до теми, згадаймо ще слова ап.Петра:
Коли ж вас ганьблять за Христове Ім'я, то ви блаженні, бо на вас спочиває Дух слави й Дух Божий. Ніхто з вас хай не страждає, як душогуб, або злодій, або злочинець, або ворохобник, а коли як християнин, то нехай не соромиться він, але хай прославляє Бога за те. (1Петра 4:14-16)
Мабуть, будь-яка влада карає душогубів, злодіїв, злочинців, бунтівників і т.п. Тому й християни повинні коритися цій владі і сплачувати податки, бо ця влада винищує зло у суспільстві. А якщо й винищує християн, то це також благо для самих же християн, які доповнюють число убитих за Ім'я Христове.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

19561
UNREAD_POSTДодано: 07 січня 2010, 19:42 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Я думаю, що це означає, що всяка влада є Божим допуском, а не те, що Бог на стороні такої влади. Але Біблія явно говорить нам коритися цій владі. Візьмемо крайність: комуністична влада, або фашистська. Ясно, що Бог допустив цю владу, але влада ця є від світу і над світом. Не Бог поставив цю владу, але самі люди, бо народ має ту владу, на яку він заслуговує. Якби Бог захотів, то ніколи б не допустив цю владу. Але князь світу цього відомо хто. Тому то ми на цій землі приходьки, тимчасові гості та вороги для світу. Але в той же час ми повинні коритися цій поганій владі, подібно як вязні концтаборів мусили коритися начальству.

Хай благословить тебе Господь!
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

19593
UNREAD_POSTДодано: 09 січня 2010, 12:32 

Востаннє тут були:
21 липня 2024, 22:41
Написано: 100
Так, коритись, аж поки кесареві накази не суперечать Божим.

Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє!
(Лк 23:42)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19617
UNREAD_POSTДодано: 09 січня 2010, 23:44 

Востаннє тут були:
Цікаво, чи можуть кеасерві закони суперечити Божим? Мені здається що ті закони лежать в абсолютно різних площинах, вони не можуть перетинатися, бо Божі закони стосуються царства Божого, яке всередині нас, а кесареві - царства земного. Чи взмозі кесар заборонити нам любити?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19619
UNREAD_POSTДодано: 10 січня 2010, 03:18 

Востаннє тут були:
Колиб то було так то Церква не зазналаб гонінь -
- "А Цар Ірод тоді підніс руки, щоб декого з Церкви гнобити. І мечем він стяв Якова, брата Іванового. А бачивши, що подобалося це юдеям, він задумав схопити й Петра..." (Дії. 12. 1-3).
Так було на протязі всієї історії Церкви, а яких страшних страждань зазнали вірні під час радянської влади,та ще й зараз в багатьох країнах християн переслідують а то і вбивають, а скільком ще прийдеться доповнити число -
-" І кожному з них дано білу одежу, і сказано їм іще трохи спочити, аж поки доповнять число їхні співслуги, і брати їхні, що будуть побиті, як і вони." (Об. 6. 11).
Та нас і пакликано щоб виконати і цю волю Хиста-
-"І вони його перемогли кров'ю Агнця та словом свого засвідчення, і не полюбили життя свого навіть до смерти!" (Об. 12.11).

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

19624
UNREAD_POSTДодано: 10 січня 2010, 09:21 

Востаннє тут були:
І де ти бачиш тут перетин Божого та земного закону? Написано, бійтесь не того, хто може тіло згубити, а Того, хто може душу кинути в вогонь вічний (цитую по памяті). Те що наказав цар Ірод знищити християн, не означало, що його приказ суперечив Божій волі, бо інакше чи не мав Бог силу знищити того Ірода, щоб захистити їх?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19678
UNREAD_POSTДодано: 10 січня 2010, 20:27 

Востаннє тут були:
Ми ж обговорюєм питання не про Того Кого потрібно боятись а про накази.
На приклад хоча б це - Бог наказує не клястись (Мт. 5. 34) а кесарь складати присягу, Бог наказує не вбивати (Мт. 5. 21,22) а кесарь наказує воювати, Бог наказує йти і навчити всі народи (Мт. 28. 19) а кесарь за це пролив ріки крові християнської. Таких прикладів багато, а те що в багатьох країнах нинішній кесарь від таких наказів покищо повстримується то звісно добре, та чи надовго.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

19722
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 03:37 

Востаннє тут були:
Так, це питання важке, мабуть кожен сам повинен поступати "за сумлінням" у спірних ситуаціях. Приклад: солдат в армії не зобовязаний виконувати наказ командира, якщо цей наказ суперечить закону або сумлінню, згадуються невиконані накази стріляти по демонстрантам в Москві 1991 році. Але чи суперечить цей наказ чи ні - це вже кожному окремо слід вирішувати.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19723
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 03:44 

Востаннє тут були:
До речі, дуже сумно, що віруючі не є вдячні Богу за цей час благодаті, в який ми живемо, за цю владу, яка не те, що дозволяє нам вірити в Бога, але й проповідувати вільно про Христа. Таких влад в історії людства було дуже мало. На жаль, віруючі занялись політиканством, стали непокорними владі, яка була найбільш прихильною до них за всю історію Церкви.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19765
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 23:10 

Востаннє тут були:
Думаю не слід узагальнювати, бо багато хто щиро вдячний Богові за цей час благодаті і за таку владу, і не займаються жодним політиканством, навпаки просять у Всевишньог Бога, Яий панує у людському царстві і ставить над ним того кого хоче, щоб Він допоміг нам обрати таку владу, при якій ми моглиб жити тихим, спокійним, богобійним життям.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19776
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2010, 01:14 

Востаннє тут були:
18 лютого 2010, 00:35
Написано: 358
Борис написав:
обрати таку владу, при якій ми моглиб жити тихим, спокійним, богобійним життям.

Той хто живе тихим, спокійним та богобійним життям буде ним жити при будь-якій владі. У останній час дуже багато християнських течій перетворили благодать у привід для розпусти, тому час розплати не за горами. Вже були пророцтва і про гоніння і про узи і про відібрані доми молитви, вважаю ці часи дуже скоро настануть.

У Верховну Раду України поданий проект Закону про внесення змін і доповнень до Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації» щодо заборони діяльності тоталітарних релігійних сект (регістр. №5473).
http://prochurch.info/index.php/news/more/16177

+1
(1-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 38 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2024 "Джерело"
Джерело