Тарас написав:
Ось ще одна думка, яка показує, що не все так гладко з іконами:
В катехизисі католиків, друга заповідь з 10 викинена, а замінена для числа десятою розділеною на двоє. Це, як на мене, дуже чітко показує ставлення до ікон, і ким вони є для переважної і переважної більшості людей (вони далеко не просто зображення). Верховні чини розуміють, що ця заповідь конкретно забороняє ПОКЛОНІННЯ іконам, інакше б її не викидали.
Тарас написав:
Саме так. Не було як написати, бо "в темі не було дописів"
.
В катехизисі цієї статті нема. До того ж пам’ятаю, років зо 5 тому у львівському громадському транспорті висіли плакати з 10 заповідями, і там теж не було цієї заповіді.
Тарас написав:
Цікаво ще й те, що я і досі не почув розумного обгрунтування того, чому з катехизису викинуто 2 заповідь. Очевидно, що совість таки мучить.
сергій написав:
Відповіді тобі ніхто не дав, тому що те про що ти пишеш є відвертою брехнею. Переді мною лежить ККЦ і заповіді ніхто з нього не викидав. Всі на місці.
Тарас написав:
Процитуй мені уривок з катехизису, де б писало: 4 Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. 5 Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний (Вихід 20:4-5)
І спершу розберися, перед тим, як звинувачувати когось в неправді.
сергій написав:
Артикул 1 Перша 3аповiдь
«Я - ГОСПОДЬ, Бог твiй, що вивiв тебе iз землi ?гипетськоI, з дому неволi. Нехай не буде в тебе iнших богiв, кpiM Мене. Не робитимеш собi нiякого тесаного кумира, aHi подобини того, що Bropi, на небi, Hi того, що внизу, на землi, Hi того, що попiд землею, в водах. Не падатимеш перед ними ниць i не служитимеш 1М» (Вих. 20,2-5)2.
«Написано: «Господу, Богу твоему, поклонишся i Йому единому будеш служити» (Мт.4,10).
1. «ГОСПОДУ, Богу твоему, поклонится i Йому единому будеш служити» г
2084 Бог дозволяе ЛЮДЯМ пiзнати Себе, нагадуючи про Свою все2057 могутню, доброзичливу та визвольну дiю в iCTOpi1 того, до кого
BiH звертаеться: «Я... вивiв тебе iз землi Єгипетської, з дому неволi». Перше слово мiстить першу заповiдь Закону: «Господа, Бога твого, будеш бояmся, Йому служитимеш. (...) Ви не пiдете за iншими богами» (Втор. 6,13-14). Перший заклик та справедлива вимога Бога полягае в тому, щоб людина прийняла...
і далі йде більш як достатнє обговорення...
Якщо ти маєш в руках брошурку для підготовки дітей до першого причастя, то не називай її ККЦ.
Тарас написав:
Я раніше писав, що я бачив і де я це бачив. В тому, що бачили мої очі, сумніву не маю. Ти собі як хочеш, можеш сумніватись.
Я радий, що є все ж катехизиси, де пишуть всі заповіді, як воно є.
Ось наочний приклад поведінки сектантів.
Сумно зутрічати людей, які пошуком істини називають перемивання кісточок і пліткарство, бо хіба тверезомисляча людина буде робити подібні заяви, керуючись папірцем, який невідомо ким був приліплений в громадському транспорті.
Так може вести себе особа, яка не має твердого фундаменту своїм переконанням, тому єдиним способом доказати свою (наголошую СВОЮ) правоту є спроба принизити авторитет інших висмоктаними з пальця звинуваченнями.
Легко можна помітити, що навіть перед доконаним фактом, така особа нездатна визнати свою помилку, а що вже говорити про елементарне вибачення перед людьми, яких було звинувачено в підтасовці тексту Святого Письма. І перед католиками, катехизмом яких було названо невідомого походження папірець в трамваї.
Низько і примітивно!!!