Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 28 вересня 2024, 01:23




Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29103
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 10:54 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
Можу запропонувати іще одну цитату Івана 20:28.! А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій!
А я у відповідь-Ів10:34-"Відповів їм Ісус: Хіба не написано в вашім Законі: Я сказав: ви боги?".Ви ніколи не пробували подумати нащо Ісус навів ці слова з Псалму де людей Бог називає богами??От поділіться цим.То якщо людей названно богами,то що такого ви розгледіли у тому що Хома під враженням назвав Ісуса богом??Поясніть що ви у цьому розледіли такого,чого ви б немогли розгледіти у тих словах де простих людей названно "боги".
Йдеться про цитату з Івана 20:28, де Апостол називає Ісуса Христа Богом. Що тут може бути незрозумілого? Чому не хочете прийняти на віру те, що написане чорним по-білому: Господь мій і Бог мій!
Невже гадаєте, що здравомисляща людина купиться на оті пересмикування: коли треба сприймати буквально, а коли не буквально; коли цитату читати такою якою вона є, а коли бачити у ній зворотній зміст.
Демагогію можна розводити з будь-чого і знаходити таких, що поведуться. Але у вашому випадку СЄ ситуація інша. Ви свідомо вимушені йти усупереч Святому Письму. Й тут уже демагогія не допоможе.
Я не сприймаю на віру те що суперечить Писанню.Знову ж таки якщо Хома називає Ісуса "бог мій",то нічого тут дивного не має,бо навіть грішних людей називали "богами".Чи нетак??.Власне Ісус почав вести мову про це у Ів10:34,аби спростувати закиди фарисеїв,що буцім Ісус зневажає Бога,бо зве себе Божим.Тому нічого тут подавати це по іншому,бо де хто перекладає слова Хоми "Бог мій".Хома звісно ж чув мабуть молитву Христа де він говорив "я йду до Бого свого та вашого"(Ів20:17).Також мабуть йому були знайомі слова Христа де він говорить"бо більший за мене Отець".Тому ж звісно що він не міг зробити висновок з цих слів,що тим Богом до якого мав йти Ісус,а також меншим від якого є Ісус і є сам Ісус.Це ж абсурд для розсудливої людина,яка схильна все аналізувати,а не сліпо сприймати те що їй хочуть втлумачити,деякі перекладачі .Тож як таке можна називати демагогією та свідомим супереченням Писання??Чому слова деяких перекладачів ми повинні сприймати як Писання,а слова інших як не Писання??,бо ви так хочете??




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29104
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 11:28 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
У власних мав на увазі у таких які це подають так як вам до вподоби.А я зустрічав та й мабуть і ви теж,трохи інші переклади цього місця.Приміром в "Біблії з коментарями для повного життя" (БК1997)-у примітці до цього вірша написано: "Христос був божественним".Аналогічно перекладено в підрядковому перекладі "Емфатичний діаглот" (англ.).Або ж в (НС)-"Слово було богом",що узгоджується і з іншими іностранними перекладами-1808 «and the word was a god» The New Testament, in An
«і слово було богом» Improved Version, Upon the
Basis of Archbishop Newcome’s
New Translation: With a
Corrected Text. London.
1829 «and the Logos was a god» Thompson John S. The
«і Логос був богом» Monotessaron; or, The Gospel
History, According to the Four
Evangelists. Vol. 1. Baltimore.
1864 «and a god was the Word» Wilson Benjamin. The Emphatic
«і богом було Слово» Diaglott  (J21, interlinear
reading). New York—London.
Мабуть зрозуміло що тут думка залежить від перекладу.Але ж нетільки.Своє розуміння будь якого вірша слід узгоджувати з контекстом.Тому в деяких перекладах Ів1:18 точно передаються ті слова так-"Ніхто з людей Бога ніколи не бачив, та єдинородний бог(не син), який перебуває при лоні Батька, розказав, яким він є.".Отож Бог єдинородним бути неможе,бо він сам народжує та творить.Чомусь подібного не сказанно про Отця Бога.Чи нетак хлопці??
Не переконливо. До того ж в таких випадках не завадило б хоч якісь електронні посилання надати.
А що вам заважає самому віднайти ті джерела??Посилання на них є,тож шукайте якщо не довіряєте.Можу навести ще одне яке я віднайшов-"and the Word was divine"- "і Слово було божественним" (1935.Smith J. M. P., Goodspeed E. J. The Bible— An AmericanTranslation. Chicago.)
Цитата:
Але у вашому випадку навіть не у правдивості перекладів залежить, а у спробі посіяти сумніви. Мовляв десь так пишуть, а десь так, і уже в цій невизначеності намагатися проштовхнути своє діаметрально протилежне.
Ну чому ж ви недовіряєте тому що десь пишуть мудрі люди.Сумнівів мені сіяти нічого.А от вам спростовувати те ніяк не виходить.тому й ведете мову за сіяння сумнівів.Хіба це мова аргументів??Якщо непогоджуєтесь з тими хто перекладає по іншому ніж ви сприймаєте,то просто напишіть чому??Тоді це виглядатиме якось розсудливіше,ніж просто кричати ловіть злодія.Зможете??
Цитата:
У цьому й полягає ахілесова п'ята свідків. Тут вони абсолютно незахищені й по-іншому як окольними путями діяти не можуть.Просте запитання: "Вірите ви словам Апостола: Господь мій і Бог мій! ТАК чи НІ." Ставить усе на свої місця.
Мені дивно що ви з такого простого питання зробили ахілесову пяту для сЄ.Повірте,є набагато складніші та придерливіші питання до сЄ,які скоріше виглядатимуть як їхня ахілесова пята,ніж ця очевидна істинна-Ісус є бог,проте не Бог,так само як Сатана є бог,але не Бог.Так написанно,чи нетак??.Ну й через неспроможність це заперечити і доводиться вам та подібним зациклюватись на якомусь фрагменті окремих перекладів.Хіба такі люди не виявляють таким чином слабкість своїх переконань,хоча це й переконаннями не назвеш,а сліпою вірою.Заперечите??




«Vat shrift,blifft»
-1
(0-1)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29108
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 13:46 

Востаннє редаговано Yur 17 січня 2011, 14:10 (всього 1 раз).
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Я не сприймаю на віру те що суперечить Писанню.
:) Написане в Писанні не може собі суперечити, навіть коли воно не сприймється .............

Несерйозно усе це, пане sss. Стільки слів, а на просте запитання так і не відповіли.
Тож вірите ви у правдивість слів Апостола, сказаних ним до Ісуса Христа. Господь мій і Бог мій! ТАК чи НІ.

p.s. зразу хотів би зауважити, що у мене немає ніякого бажання переливати з пустого в порожнє. Коли хочете конструктивної розмови, дайте відповідь на мої запитання, котрі маю до вас, щиро і відверто: ТАК чи НІ, без отих гибокодумних запитальних відступів.
Якщо пристаєте на таке, я готовий дати відповідь на те, що вас цікавить й ми спробуємо проаналізувати ситуацію і відшукати зерно істини.
(це можете залишити без коментарів)




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
+1
(1-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29112
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 14:09 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Адже тут все залежить від того що насправді мав на увазі Іван,коли назвав Слово богом,чи Богом.І якщо одні перекладають тут як Бог,а інші як бог,божественний,то це означає що існують розбіжності в поглядах на це місце Писання подібно як існують такі розбіжності і на інші місця.

Це тільки ви по інакшу пояснюєте.

sss написав:
Отож що Іван хотів сказати коли писав Ів1:1.подивімось на підсумок слів Івана у його євенгелії-"Це ж написано, щоб ви ввірували, що Ісус є Христос, [не Бог, а] Божий Син" (Ів. 20:31).Тут мабіть ніхто не заперечить думку Івана.Отож чомусь Іван тут не підтверджує погляд сторонників тройці буцім Слово є Богом,а чітко висловлює свою думку-"Це ж написано, щоб ви ввірували, що Ісус є Христос, [не Бог, а] Божий Син"

Ви не праві. Іван почитає із того ким був І.Х. А починає із того що Він був завжди Богом. А закінчує тим що Він прийшов спасти нас. Це ж написано, щоб ви ввірували, що Ісус є Христос, [не Бог, а] Божий Син" але це Іван був пояснив скоріші Син Божий= Бог.




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29113
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 14:16 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Звідки: Ужгород, Закарпаття
Віровизнання: греко-католик
sss написав:
Michail написав:
Нагадайте, будь ласка, сс де ВИ про Михаїла писали.
Починаєте мені набрибати.Подаю втретє для людини з особливими потребами.Будьте всеж уважнішими.
Цитата:
Ну звісно.Ви вчергове демонструєте нерозуміння і цього питання.Архангел звісно вищий від будь якого ангела,бо є Архі-ангел.Невже так важко це збагнути?чи то так закаламутити??



Крім Михаїла є ще архіангел Гавриїл, Уриїл і ін. У Обявленні їх названо сім Духів Божих...
Ангелів також євреї вважали Божими духами. Таке в них було представлення.

Ісус же вище за будь якого ангела і за архіангелів теж. Бо архіангел це вид ангелів. Є ще престоли, сили і т.д.


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29114
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 14:20 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
15 вересня 2024, 22:17
Написано: 4660
Звідки: Україна
Віровизнання: християнин
sss написав:
Тепер логічно так як для першокласника(нев образу).Візмемо земну матір Христа.Ісус є сином Марії.Так??То чи може він бути Марією??Ні,бо він є її сином.Хоча і Марія і Ісус є людиною.Те саме і щодо Бога та його сина.Бог це дух,тобто духовна особа.Син Божий,(не плутати з людиною Ісусом)-є теж духом,тобто духовною особою.Як і Бог так і син Бога є духовними особами,але Бог не є сином,тому що Бог для Сина батько.Син не є Богом,бо є для Бога Сином,хоча і один і другий є духовними особами. Синами Бога є також ангели.Наприклад Сатана...
Дякую за розжовування.
Я зрозумів так: Ісус є Сином від Марії (людини) & Отця Небесного (Бога). Той, хто народився від людини - є людина (як Ви кажете), а отже Той, Хто народився від Бога - є Бог. Правильно?
У своїх дописах Ви часто порівнюєте Христа не з Сином Божим (як Єдинородженим від Отця), а з сином божим, ставлячи рівність з людьми (як Адам) чи навіть падшим ангелом. Це пагубна єресь.
Проблема у Вашій логіці в тому, що Ви вважаєте, що Бог - це лише Отець, але Ви не вірите, що Отець, Син і Дух Святий - це Один Бог. Логічними роздумами Ви ніколи не зрозумієте цього, аж поки Вам не відкриє це Отець.




Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29115
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 14:28 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Далі-Щоб ви вірили що Ісус-Божий син.Чи ви вірите в це??подібно чи ви вірите що Адам теж Божий син??,ангели теж Божі сини.??Мабуть змушені будете визнати що Син Божий не є тотожністю Бог,тобто син Божий ненесе значення Бог.Тож якщо ви вірите словам Івана-"що Ісус-Божий син",то чому ви перчите цим словам називаючи Ісуса Богом??чому подібно не називаєте інших Божих синів?

То про кого із тих ще сказано що воно були у лоні Отця, були Одно, були однороджені? Хто говорив із тих синів говорив що бачив мене той побачив Отця?
8 Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!
9 Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
10 Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті.
11 Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі.
(Iван.14:8-11)
То хіба вчинки і характер І.Х. вам не вказує що він Бог, яж вам це уже показував, повтрю ще раз:
Бог ніколи не змінюється.
Малахія 3:6 Бо Я Господь, я можу змінити немає, тому ви, сини Якова, не споживаються.
Ісус ніколи не змінюється.
Євреїв 13:8 Ісус Христос вчора, і сьогодні, і навіки.

Бог єдиний Спаситель.
Я, Я, Я Господь, і крім Мене немає Спасителя. Ісая 43:11
Ісус є єдиним Спасителем.
... Отець послав Сина Спасителем світу. 1 Івана 4:14

Бог створив всесвіт і землю сам.
Я Господь, Який створив усе, що хмару вперед один, що Розтягує земля сама. Ісая 44:24
На початку Бог створив небо й землю. Буття 1:1
Ісус Христос створив Всесвіт і Землю.
..Ти, Господи, на початку ти заклав основу землю, а небо Твоїх рук. Євреїв 1:10
у нього (Ісус) було створено все на небі й на землі ... всі речі були створені їм, і для нього. Кол. 1:16
Все було зроблено ним, і без Нього ніщо не почало бути, що було зроблено. Івана 1:3

Бог Слово.
На початку було Слово, а Слово в Бога, і Слово було Бог Івана 1:1 ...
Ісус є слово.
Слово стало тілом, і перебувало між нами ... Іоанна 1:14

Бог є першим і останнім.
Я, Господь, перший, і останній, і я. Ісая 41:4
Ісус є першим і останнім.
Ісус сказав: "Не бійся, Я перший і останній:" Одкровення 1:17

Бог прощає гріхи.
Господа .. прощає всі беззаконня твої ... Псалом 103:2-3
Ісус прощає гріхи.
Ісус сказав ... ... "Син твій, прощаються тобі гріхи". Мк. 2:5
Хто може прощати гріхи, окрім Бога? Марк 2:7

Бог наш Викупитель.
Хоу, Господи, Ти наш Отець, наш Викупитель .. Ісая 63:16
Ісус викупив людей.
великого Бога і Спаса нашого Ісуса Христа ... віддав за нас, щоб позбавити нас від усякого беззаконня .. Тита 2:13-14

То ССС "Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені?", ваша відповідь?




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
+1
(1-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29116
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 14:34 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
Michail написав:
sss написав:
Michail написав:
Нагадайте, будь ласка, сс де ВИ про Михаїла писали.
Починаєте мені набрибати.Подаю втретє для людини з особливими потребами.Будьте всеж уважнішими.
Цитата:
Ну звісно.Ви вчергове демонструєте нерозуміння і цього питання.Архангел звісно вищий від будь якого ангела,бо є Архі-ангел.Невже так важко це збагнути?чи то так закаламутити??



Крім Михаїла є ще архіангел Гавриїл, Уриїл і ін. У Обявленні їх названо сім Духів Божих...
Ангелів також євреї вважали Божими духами. Таке в них було представлення.

Ісус же вище за будь якого ангела і за архіангелів теж. Бо архіангел це вид ангелів. Є ще престоли, сили і т.д.

Михайле почитайте значення слова "АРХІ" і всі питання зняті viewtopic.php?p=21078#p21078




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29119
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 14:47 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Знову ж таки якщо Хома називає Ісуса "бог мій",то нічого тут дивного не має,бо навіть грішних людей називали "богами".Чи нетак??.Власне Ісус почав вести мову про це у Ів10:34,аби спростувати закиди фарисеїв,що буцім Ісус зневажає Бога,бо зве себе Божим.Тому нічого тут подавати це по іншому,бо де хто перекладає слова Хоми "Бог мій".


То ви стверджуєте що Хома мав на увазі Ісуса такого за бога як Зевса, Гермеса? Ви забули першу єврейську заповідь Вих.20:3 Хай не буде тобі інших богів передо Мною! То ви стверджуєте що Хома нарушив цю заповідь.




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
+1
(1-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29133
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 17:18 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Я не сприймаю на віру те що суперечить Писанню.
:) Написане в Писанні не може собі суперечити, навіть коли воно не сприймється
:yes: Все вірно.Але ж як написанно "Слово було Бог",чи "Слово було бог, божественне"??Якщо прийняти за правильність1 варіант,то виходить суперечність.Тому я й написав,що такий варіант є неприйнятним,адже він суперечитиме іншим місцям.Тому ж 2віршеві-Оно было в начале у Бога.
УПО: Воно в Бога було споконвіку.
KJV: The same was in the beginning with(з) God.
Отже "спочатку Бог був з Богом"?? :shock: Який зміст подавати так суть одного Бога,хіба не простіше цю істинну передати прсто та однозначно "спочатку був Бог"??Проте якщо хтось(Слово) було з Богом,значить Бог був на сам,а з кимось,тобто з Словом.Тому зрозуміло що Бог сам з собою не міг бути,це абсурд щоб передавати суть одного Бога,таким чином.Або Бог був сам,або з кимось.Чи нетак.??Тому написано ж "Бог був з Словом".Отже Слово це не Бог,а бог,адже бог може бути з Богом,тому що це різні особи,а щоб Бог був з Богом спочатку,це нісенітниця- :roll: Тому я вірю 2ому варіанту перекладу цих слів "слово було богом,божесвенним".
Цитата:
Несерйозно усе це, пане sss. Стільки слів, а на просте запитання так і не відповіли. Тож вірите ви у правдивість слів Апостола, сказаних ним до Ісуса Христа. Господь мій і Бог мій! ТАК чи НІ.
Цим словам які ви подаєте згідно з певним перекладом я невірю.Ви б мали вже про це здогадатись Юрію.Навіщо клеїти нерозумного.Пояснення чому я подав.Чого ви ще бажаєте почути??




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29141
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 19:27 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Сонячник написав:
Дякую за розжовування.Я зрозумів так: Ісус є Сином від Марії (людини) & Отця Небесного (Бога). Той, хто народився від людини - є людина (як Ви кажете), а отже Той, Хто народився від Бога - є Бог. Правильно?.
Не знаю що ти там зрозумів і з чого саме.Але скажу одне Марія коли завагітніла то вона не дала початок новому життю,а лишень через неї продовжив існувати той "хто родженний перш усякого твроива",тобто Божий єдинородний син.тому вислів Божий син щодо Христа вказує не на його земне народження від людини,а небесне народження від Бога- "Промовив до Мене Господь: Ти Мій Син, Я сьогодні Тебе породив" (Псалом 2:7)Отже як бачимо з цього місця Біблії,Бог породив Свого сина,який не може бути тим Богом який його породив.Хіба ні хлопці??

Цитата:
У своїх дописах Ви часто порівнюєте Христа не з Сином Божим (як Єдинородженим від Отця), а з сином божим, ставлячи рівність з людьми (як Адам) чи навіть падшим ангелом. Це пагубна єресь
Ну навщо так злісно.Ти ж просто не ловиш суті написанного.Я порівнював назви "Божий син",які належать різним особам,аби показати що вислів "син Божий" не означає Бог,адже такими назвами "син Божий" названні і інші.Ну і зрозуміло, якщо когось теж наз"сином Божим",то це ж не означає що він є Богом.Так само і у випадку Божого єдинородного сина.сама назва не вказує на те що він Бог,бо Божий син
Цитата:
Проблема у Вашій логіці в тому, що Ви вважаєте, що Бог - це лише Отець, але Ви не вірите, що Отець, Син і Дух Святий - це Один Бог. Логічними роздумами Ви ніколи не зрозумієте цього, аж поки Вам не відкриє це Отець.
А навіщо тобі логіка??Чи може то ти скажеш що вона нам дана Дияволом і Бог нас створив недумаючими тваринами чи роботами??Памятай -не лише логіка а й Писання не доводить що Бог -це Отець,Син та дух св.Ну й дехто аби всеж якось більш конкретніше показати що Писання говорить про це,навіть вдаввся до жахливого та ганебного кроку,помістив цю гидку єрись у Писання(славнозвісна вставка в1Ів5:7).Як думаєш яка мета такого ганебного кроку??Та ж сама що й і інших перекручувань та неточностей у перекладах які власне тут частенько ви подаєте.От приміром 1Тим3:16-(СП)- "Бог явился во плоти";(Ог) "Хто в тілі з'явився".Два православних переклади,один рос інш укр,читаючи які суть сказанного міняється.Чи не так??Тож як насправді Бог явився чи не Бог??Хтось вдався до хитрості.Як думаєте хто??як один так і другий православний,так і стороник тройці.Мабуть для чесного читача це є очевидним.Навіщо тут (Ог),хитрувати та заперечувати що Бог явився в тілі??Йому б це було якраз на руку так подати.Але ж ні,він цього не зробив.А от синод(рус правосл) тут схитрував та подав буцім Бог явився.Ну й таких неточностей та хитростей є дуже багато.І знову ж таки метою їх є бодай якось світліше підтвердити догмат Писанням.Ну й більш того,є люди які ревно цю хитрість відстоюють.Байдуже що дарма.Те саме можна й сказати про Ів1:1 чи Ів20:28,де заміна одної букви міняє суть сказанного.Таким чином маючи доступ до перекладування Біблії можна крутити як завгодно,аби підтвердити ним своє.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29151
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 22:24 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
Протестант написав:
Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі. (Iван.14:11)

Бог один.
Слухай, Ізраїлю: Господь, Бог наш Господь один. Повторення Закону 6:4
Ісус і Бог єдині.
Я і Отець єдині. Іоанна 10:30
На початку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог ... Усе через нього ... Він був у світі, і світ через Нього, і світ знав його не ... І Слово сталося тілом, і оселилося між нами Іоанна 1:1, 3, 10, 14
Ісус говорить ... Хто бачив Мене, бачив і Отця, і як же ти кажеш: Покажи нам Отця? Іоанна 14:9
Для Існують три свідчать на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно. 1 Івана 5:7

Бог Син.
він Господь Бог сказав мені: Ти Мій Син, Я сьогодні породив Тебе. Псалми 2:07
Ісус є Син Божий.
... [Ісус] сказав також, що Бог був його батько ... Івана 5:18

Бог Святий
Псалми 71:22 Я також буду на арфі хвалити Тебе, Твою правду, мій Боже, тобі я буду співати з арфою, яко Святий Ізраїлів.
Псалми 78:41 Так, вони повернули назад і спокушали Бога, і обмежені Святий Ізраїлів.
Псалми 89:18 Для Господь нашу оборону, і Святий Ізраїлів наш цар.
Ісая 10:20 І буде в той день, залишок Ізраїлю, і тих, що втекли з дому Якова не будуть вже більш опиратись на того, хто б'є їх, але повинні залишатися на Господа, Святий Ізраїлів, насправді.
Псалми 16:10 Бо Ти не залишиш душі моєї в пеклі і не даси святому Твоєму побачити тління.
Ісус Святий.
Діяння 2:27 Бо Ти не залишиш душі моєї в пеклі і не даси святому Твоєму побачити тління.
3:13-14 Бог Авраама та Ісака та Якова, Бог наших батьків, прославив Сина Свого Ісуса, Якого ви видали, і відцуралися перед Пилатом, коли він присудив був пустити йому йти вам. Але ви відкинули Святого та Праведного, і бажаного вбивці дарувати;
13:34-35 І приводу того, що він воскресив Його з мертвих, вже не вернувся в зотління, сказав він на цьому мудрий, я дам вам ті милості, обіцяні Давидові. Тому і в іншому псалмі: "Ти не будеш страждати святому побачити тління.

Тільки Богу поклоняються.
... Тоді Ісус каже йому: ... Ти будеш поклонятися Господеві, Богові твоєму, і Йому одному служи. Матвія 4:10
Ісус поклонявся.
Хоча [Ісус] говорив їм це, ось, прийшов один із начальників, і поклонилися йому ... Матвія 9:18
І знову, коли [Бог] вводить Первородного [Ісус] у світі, він говорить, і нехай всі ангели Божі поклоняються йому. Євреїв 1:06
І Хома відповів і сказав [Ісус], Господь мій і Бог мій. Іоанн 20:28

Бог від віку.
Господь царює, він зодягнувся у велич, зодягнувся Господь силою, якою він має оперезав себе: світ і тверда, що він не може бути переміщений. Престол Твій встановлюється старих: Ти від віку. Псалми 93:1-2
Ісус від віку.
Але ти, Віфлеєме Ефрати ... з тебе він вийде до мене, що буде Владика в Ізраїлі, і вперед з початку, від днів вічних. Михей 5:2

Тільки Бог прославився.
Я Господь, це ім'я Моє, і слави Своєї не дам іншому ... Ісая 42:8
Бог прославив Христа.
А тепер, Отче, прослав Мене Ти Тебе Самого славою, яку Я мав у Тебе раніше буття світу. Іоанна 17:5
Iван.5:23 щоб усі шанували і Сина, як шанують Отця. Хто не шанує Сина, не шанує Отця, що послав Його.
А про Сина він [Бог]: Престол Твій, Боже, на віки віків: жезл правоти жезл Твого царювання. Євреїв 1:08

Бог є "я є".
І сказав Бог Мойсеєві: Я ЄСМЬ ТЕ ЩО Я ЄСМЬ, і він сказав: так скажи синам Ізраїлевим, Я послав мене до вас. Вихід 3:14
Ісус є "я є".
Ісус сказав їм: Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є. Іоанна 8:58

Бог зцілює всі хвороби.
Благослови Господь ... Хто зціляє всі недуги твої. Псалми 103:2
Ісус зцілює всі хвороби.
[Ісус] недужих усіх хворих. Матвія 8:16

Бог суддя всієї землі.
Господи Боже, якому помсту Боже, якому помста належить, покажи себе. Підніміть собі, ти судиш про землю: зробити нагороду пишатися. Псалми 94:1-2
[Авраам Богові] ... Невже не Суддя всієї землі надійде Чи має право? Буття 18:25
Ісус Суддя всієї землі.
[T] він Батько не судить нікого, але прийшов весь суд віддав Синові: Івана 5:22

Бог має життя в Самому Собі.
він Батько життя в Самому Собі; Івана 5:26
Ісус має життя в Самому Собі.
так і Синові дав життя мати в Самому Собі. Івана 5:26
У роботі [Ісус] було життя, і життя було Світлом людей. Іоанна 1:04

Бог воскрешає мертвих.
він Отець воскрешає мертвих і оживляє, Іоанна 5:21
Ісус воскрешає мертвих.
він Син оживлює, кого хоче. Іоанна 5:21




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29154
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 23:01 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Протестант написав:
Протестант написав:
Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі. (Iван.14:11)

Бог один.
Слухай, Ізраїлю: Господь, Бог наш Господь один. Повторення Закону 6:4
Ісус і Бог єдині.
Я і Отець єдині. Іоанна 10:30
На початку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог ... Усе через нього ... Він був у світі, і світ через Нього, і світ знав його не ... І Слово сталося тілом, і оселилося між нами Іоанна 1:1, 3, 10, 14
Ісус говорить ... Хто бачив Мене, бачив і Отця, і як же ти кажеш: Покажи нам Отця? Іоанна 14:9
Для Існують три свідчать на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно. 1 Івана 5:7

Бог Син.
він Господь Бог сказав мені: Ти Мій Син, Я сьогодні породив Тебе. Псалми 2:07
Ісус є Син Божий.
... [Ісус] сказав також, що Бог був його батько ... Івана 5:18

Бог Святий
Псалми 71:22 Я також буду на арфі хвалити Тебе, Твою правду, мій Боже, тобі я буду співати з арфою, яко Святий Ізраїлів.
Псалми 78:41 Так, вони повернули назад і спокушали Бога, і обмежені Святий Ізраїлів.
Псалми 89:18 Для Господь нашу оборону, і Святий Ізраїлів наш цар.
Ісая 10:20 І буде в той день, залишок Ізраїлю, і тих, що втекли з дому Якова не будуть вже більш опиратись на того, хто б'є їх, але повинні залишатися на Господа, Святий Ізраїлів, насправді.
Псалми 16:10 Бо Ти не залишиш душі моєї в пеклі і не даси святому Твоєму побачити тління.
Ісус Святий.
Діяння 2:27 Бо Ти не залишиш душі моєї в пеклі і не даси святому Твоєму побачити тління.
3:13-14 Бог Авраама та Ісака та Якова, Бог наших батьків, прославив Сина Свого Ісуса, Якого ви видали, і відцуралися перед Пилатом, коли він присудив був пустити йому йти вам. Але ви відкинули Святого та Праведного, і бажаного вбивці дарувати;
13:34-35 І приводу того, що він воскресив Його з мертвих, вже не вернувся в зотління, сказав він на цьому мудрий, я дам вам ті милості, обіцяні Давидові. Тому і в іншому псалмі: "Ти не будеш страждати святому побачити тління.

Тільки Богу поклоняються.
... Тоді Ісус каже йому: ... Ти будеш поклонятися Господеві, Богові твоєму, і Йому одному служи. Матвія 4:10
Ісус поклонявся.
Хоча [Ісус] говорив їм це, ось, прийшов один із начальників, і поклонилися йому ... Матвія 9:18
І знову, коли [Бог] вводить Первородного [Ісус] у світі, він говорить, і нехай всі ангели Божі поклоняються йому. Євреїв 1:06
І Хома відповів і сказав [Ісус], Господь мій і Бог мій. Іоанн 20:28

Бог від віку.
Господь царює, він зодягнувся у велич, зодягнувся Господь силою, якою він має оперезав себе: світ і тверда, що він не може бути переміщений. Престол Твій встановлюється старих: Ти від віку. Псалми 93:1-2
Ісус від віку.
Але ти, Віфлеєме Ефрати ... з тебе він вийде до мене, що буде Владика в Ізраїлі, і вперед з початку, від днів вічних. Михей 5:2

Тільки Бог прославився.
Я Господь, це ім'я Моє, і слави Своєї не дам іншому ... Ісая 42:8
Бог прославив Христа.
А тепер, Отче, прослав Мене Ти Тебе Самого славою, яку Я мав у Тебе раніше буття світу. Іоанна 17:5
Iван.5:23 щоб усі шанували і Сина, як шанують Отця. Хто не шанує Сина, не шанує Отця, що послав Його.
А про Сина він [Бог]: Престол Твій, Боже, на віки віків: жезл правоти жезл Твого царювання. Євреїв 1:08

Бог є "я є".
І сказав Бог Мойсеєві: Я ЄСМЬ ТЕ ЩО Я ЄСМЬ, і він сказав: так скажи синам Ізраїлевим, Я послав мене до вас. Вихід 3:14
Ісус є "я є".
Ісус сказав їм: Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є. Іоанна 8:58

Бог зцілює всі хвороби.
Благослови Господь ... Хто зціляє всі недуги твої. Псалми 103:2
Ісус зцілює всі хвороби.
[Ісус] недужих усіх хворих. Матвія 8:16

Бог суддя всієї землі.
Господи Боже, якому помсту Боже, якому помста належить, покажи себе. Підніміть собі, ти судиш про землю: зробити нагороду пишатися. Псалми 94:1-2
[Авраам Богові] ... Невже не Суддя всієї землі надійде Чи має право? Буття 18:25
Ісус Суддя всієї землі.
[T] він Батько не судить нікого, але прийшов весь суд віддав Синові: Івана 5:22

Бог має життя в Самому Собі.
він Батько життя в Самому Собі; Івана 5:26
Ісус має життя в Самому Собі.
так і Синові дав життя мати в Самому Собі. Івана 5:26
У роботі [Ісус] було життя, і життя було Світлом людей. Іоанна 1:04

Бог воскрешає мертвих.
він Отець воскрешає мертвих і оживляє, Іоанна 5:21
Ісус воскрешає мертвих.
він Син оживлює, кого хоче. Іоанна 5:21
Все це я уже спростував на закид Востока з 30-а пунктами.Не бачу змісту цього разу робити те саме.Ти краще замість тогог щоб переповідати те що тобі "помазання відкрило",скажи прямо Бог це особа чи три окремі особи,Бог це розум чи три окремі розуми??А тоді поїдемо далі. :yes: :)




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29155
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 23:26 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
скажи прямо Бог це особа чи три окремі особи,Бог це розум чи три окремі розуми??А тоді поїдемо далі.

Ти не міняй теми. Отож, чекаю відповіді.
А до речі ти сам постійно нагадуєш що тут тема "Ісус Христос - Бог", а не "трійця".




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
29156
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 23:40 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Протестант написав:
sss написав:
скажи прямо Бог це особа чи три окремі особи,Бог це розум чи три окремі розуми??А тоді поїдемо далі.
Ти не міняй теми. Отож, чекаю відповіді.
ти чекаєш відповіді на що??постав конкретне запитання.
Цитата:
А до речі ти сам постійно нагадуєш що тут тема "Ісус Христос - Бог", а не "трійця".
Так всеправильно.Ісус -Бог??Бог це хто?особа чи три,розум чи три??Протестанте не зїжджай з теми.Я ж тут тебе не питаю про Отця та св духа.
Ну й питання на засипку.Яка різниця між Богом та богом???




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 103  Далі


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей


©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>