Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 28 березня 2024, 21:44




Створити нову тему Відповісти  [ 40 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення:
13282
UNREAD_POSTДодано: 28 жовтня 2007, 22:24 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
30 листопада 2023, 06:16
Написано: 4652
Звідки: Україна
Віровизнання: християнин
Ольг@ написав:
а що ти маєш проти католиків?
Я не бачу великої різниці між католиками та іншими християнськими конфесіями. Також не бачу великої різниці між сучасними протестантами та католиками.
Зрештою, тому й не дивуюся, що протестанти можуть стати католиками чи православними.
Але якщо ти сподіваєшся, що якщо католики мають чистилище, яке врятує тебе від пекла, то чи не краще пошукати собі релігію, де нема пекла взагалі? :roll:
Страус, кажуть, коли боїться ховає голову в пісок... Так само й люди... :(




Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Голоси з пекла
13291
UNREAD_POSTДодано: 29 жовтня 2007, 09:43 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
13 квітня 2008, 22:34
Написано: 72
Ольг@ написав:
Taj написав:
RoStik написав:
Так так! І про багача і лазаря то суцільна казка.
А взагалі то - хто і як читає...

Ясно, що казка. Ось якби там Христос про чистилище згадав - ну, тоді інша справа ;)

А в когось є якісь матеріали по чистилищу? Бо я останнім часом замислююсь над адекватністю католицизму й можливості переходу до них з протестантів

"А що там, за завісою?"
Стан людини після смерті – це питання, яке в усі часи приваблювало своєю загадковістю, в результаті чого виникло багато теорій, які так чи інакше впливають на свідомість людини, особливо в похилому віці. На сьогодні найбільш розповсюдженими є такі версії відносно цього питання. Одні, атеїсти, під смертю мають на увазі кінець всього, тому передсмертний стан у них відзначається особливою агонією. Інші, також атеїсти, але більш прогресивні, крадькома слідкують за діяльність науковців типу організації „Клондайк” в надії на те, що в майбутньому їх „воскресять” за допомогою наукового методу. Ще інші, прихильники східних релігій, розраховують на певне перевтілення в залежності від результату оцінки їхнього життя. Переважають добрі вчинки - потраплять в наступному житті в багату сім'ю , якщо ж злі - прийдеться відбувати покарання в образі тварини. Саме з цієї причини в Індії звичайнісінька корова вважається священною і недоторканою, бо в ній індуси вбачають „невдаху” з минулого, якому добряче не пощастило. Це теорії, які існують за межами християнства.
Звичайно, позиція християн щодо цього питання є чітко визначеною: ми віримо, що є воскресіння, бо й сам Христос воскрес. В Святому Письмі описується випадок, коли до Ісуса підійшли саддукеї (раціоналісти того часу, які відкидали воскресіння мертвих), з метою переконати Христа в тому, що після смерті майбутнього нема, на що Він так відповів: ,.А про воскресення померлих хіба не читати прореченого вам від Бога, що каже: „Я Бог Авраамів, і Бог Ісааків, і Бог Яковів; Бог не є Богом мертвих, а живих" (Єв. від св. Матвія 22:31,32). В іншому місці Ісус дає чітке запевнення всім віруючим: „Я воскресіння і життя. Хто вірує в Мене, - хоч і вмре, буде жити” (Єв. від св. Іоана 11:25). Отже, майбутнє є. Тільки відносно того, в який саме момент відбувається перехід до іншого світу, в християнстві на сьогодні існують три різні погляди. Перший полягає в тому, що відразу ж після смерті відбувається чіткий розподіл: добрі – в рай, погані – в пекло. Другий передбачає ще існування так званого чистилища, до якого потрапляють люди, які виявилися не настільки добрими, щоб бути в раю, але й не настільки поганими, щоб бути в пеклі. В даному випадку чистилище відіграє дисциплінарно-виховну роль. Прихильники третього погляду порівнюють смерть зі сном, з якого Господь розбудить, тобто воскресить людей під час Свого Другого приходу на нашу землю.
Щоб визначити, який з цих поглядів є істинним, пропоную звернутись до Святого Письма: „Оце ж воля Мого Отця, – щоб усякий, хто Сина бачить та вірує в Нього, мав вічне життя, – і того воскрешу Я останнього дня” (Єв. від св. Іоана 6:40). Ці слова Ісуса спонукують замислитись над істинністю миттєвого розподілу до раю чи до пекла. Адже виходить нонсенс - людина, скажімо, перебуває вже довгий час в раю, і тут їй треба повернутись в домовину, щоб воскреснути під час Другого приходу Христа. Для захисту гіпотези про миттєве переселення і, в подальшому, вічне перебування в раю чи в пеклі, також використовують притчу про багатого чоловіка і Лазаря (Єв. від св. Луки 16:19-31), де образно змальований діалог між Авраамом, який знаходився в раю, та багатим чоловіком, який опинився в пеклі. Вже сама наявність діалогу є вагомим аргументом на користь того, що це є притча і не більше. Уявімо, для прикладу, яким би було перебування в раю матері, яка б постійно бачила свого сина, хай і неслухняного, що весь час благально просив би в неї хоч бодай краплину води? В книзі пророка Ісаї ж написано: „Бо ось Я створю нове небо та землю нову, і не згадаються речі колишні, і не прийдуть на серце!” (Ісаї 65:17).
Хто уважно досліджує Біблію, може зауважити, що Бог свого часу раз і назавжди знищить гріх і тих, хто його настільки полюбив, що став єдиним цілим з ним. „Бо ось наступає той день, що палає, як піч, і стануть всі пишні та кожен, хто чинить безбожне, соломою, – і спалить їх день той, який наступає, говорить Господь Саваот, Який не позоставить їм кореня, ані галузки” (Малахії 4:1). Дію Бога відносно гріха і грішників можна порівняти з операцією лікаря-онколога, завданням якого є повна ліквідація злоякісної пухлини з-поміж здорових органів тіла. Автори Євангелій, описуючи життя Ісуса Христа на землі, згадують факти, коли Ісус воскрешав людей. Пропоную розглянути відомий випадок воскресіння Лазаря. „Друг наш Лазар заснув, – та піду розбудити його.” А учні сказали Йому: „Як заснув, то він, Господи, видужає". Та про смерть його мовив кус, вони ж думали, що про сонний спочинок Він каже. Тоді просто сказав їм Ісус: „Умер Лазар.” (Єв. від св. Іоана 11:11-14). Христос, як бачимо, не сказав учням, що йде викликати чи відкликати Лазаря з раю, пекла чи чистилища, а просто пішов розбудити його зі смертного сну. Що цікаво, що саме таке розуміння стану померлих існувало в біблійні часи. Ось лише декілька прикладів. Патріарх Йов свого часу сказав: „Та я знаю, що мій Викупитель живий, і останнього дня Він підійме із пороху цю шкіру мою, яка розпадається, і з тіла свого я Бога побачу, сам я побачу Його, й мої очі побачать, а не очі чужі...” (Йова 19:25-27). Пророк Ісая: „Померлі твої оживуть, воскресне й моє мертве тіло, тому пробудіться й співайте, ви мешканці пороху, бо роса Твоя - це роса зцілень, і земля викине мертвих. Іди, мій народе, ввійди до покоїв своїх, і свої двері замкни за собою, сховайся на хвилю малу, поки лютість перейде. Бо Господь ось виходить із місця Свого, навідати провини мешканців землі, кожного з них, - і відкриє земля свою кров, і вже не закриє забитих своїх!” (Ісаї 26:19-21) В книзі пророка Даниїла. яка відома відкриттям майбутніх подій, зазначено: „І багато хто з тих, що сплять у земному поросі, збудяться, одні на вічне життя, а одні на наруги, на вічну гидоту” (Даниїла 12:2). В цьому ж розділі пророку Даниїлу було сказано: „А ти йди до кінця, і відпочинеш, і встанеш на свою долю під кінець тих днів” (Даниїла 12: 13).
В часи Нового Завіту продовжувало існувати таке ж саме розуміння. Ось слова апостола Павла: „Ось кажу я вам таємницю: не всі ми заснемо, та всі перемінимось, – раптом, як оком змигнути, при останній сурмі: бо засурмить вона – і мертві воскреснуть, а ми перемінемось!” (І Кор. 15:51, 52) „Сам бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть померлі в Христі, потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і гак завсіди будемо з Господом” (І Сол. 4:16,17). Читаючи дані рядки, у когось мимоволі виникне логічне питання - де перебуває душа людини під час смертного сну? Щоб об'єктивно відповісти, пропоную проаналізувати початковий процес створення Богом першої людини. „І створив Господь Бог людину з пороху земного. 1 дихання життя вдихнув у ніздрі її. - і стала людина живою душею” (Буття 2:7). Виявляється, що душа в людині є тільки тоді, коли дихання життя, дане Богом, поєднується з тілом. Мудрий Соломон в книзі Екклезіаста 12:7 описує смерть, як зворотній творінню процес: „І вернеться порох у землю, як був, а дух вернеться знову до Бога, що дав був його!” При Другому приході Ісуса Христа відбудеться процес схожий з початковим актом творіння, і ми віримо, що Бог має силу дати життя мертвому тілу, в якому б стані воно не знаходилося.
Отже, Біблія розкриває стан померлих, як смертний сон. Саме такою є позиція Святого Письма відносно даного питання. Чесно кажучи, ця позиція є не тільки істинна, а й досить гуманна. Коли ми ввечері засинаємо, то не відчуваємо плину часу, і наступним моментом, який ми свідомо сприймаємо, є наше пробудження вранці. Аналогічна ситуація з станом померлих. Незалежно від того, чи людина померла сьогодні, чи тисячу років тому, наступним моментом після того, як перестало битися її серце і припинилося дихання, буде воскресіння під час приходу Ісуса Христа на нашу землю.
Підводячи підсумок, пропоную розглянути ще одну біблійну історію - воскресіння Ісусом Христом дочки старшого синагоги. До речі, в цьому уривку гармонійно поєднується все вищесказане. „А всі плакали та голосили за нею... Він же промовив: „Не плачте, – не вмерла вона, але спить!” І насміхалися з Нього, бо знали, що вмерла вона. А Він узяв за руку її та й скрикнув, говорячи: „Дівчатко, вставай!” І вернувся їй дух, – і хвилі тієї вона ожила” ( Єв. від св.Луки 8:52-55).

ГАЗЕТА ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ „ЧЕРНІВЦІ”


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення:
13317
UNREAD_POSTДодано: 29 жовтня 2007, 23:06 
Аватар учасника

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
20 листопада 2008, 15:57
Написано: 292
Звідки: Київ
А де тут про чистилище?




http://allga.com.ua
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення:
13320
UNREAD_POSTДодано: 30 жовтня 2007, 10:09 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
13 квітня 2008, 22:34
Написано: 72
Ольг@ написав:
А де тут про чистилище?

В даній статті я лише згадав про чистилище, як про одну з теорій. Більше не зупинявся на цій темі, бо ідея про чистилище не підтверджується Святим Письмом. Ніде в Біблії навіть згадки про такий проміжний стан просто не існує.


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення:
13348
UNREAD_POSTДодано: 30 жовтня 2007, 23:59 
Аватар учасника

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
20 листопада 2008, 15:57
Написано: 292
Звідки: Київ
Саме тому я й питала у людей, які в нього вірять.
Я хотіла почути, на що опираються люди, вірячи в чистилище, якщо в Біблії такого нема. І хотіла почути САМЕ ПРО ЧИСТИЛИЩЕ.




http://allga.com.ua
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення:
13356
UNREAD_POSTДодано: 31 жовтня 2007, 15:17 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
13 квітня 2008, 22:34
Написано: 72
Ольг@ написав:
Саме тому я й питала у людей, які в нього вірять.
Я хотіла почути, на що опираються люди, вірячи в чистилище, якщо в Біблії такого нема. І хотіла почути САМЕ ПРО ЧИСТИЛИЩЕ.

Якщо в Біблії підтвердження немає, тоді виникає логічне запитання про істинність даної догми, чи не так?


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення:
13362
UNREAD_POSTДодано: 01 листопада 2007, 00:44 
Аватар учасника

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
20 листопада 2008, 15:57
Написано: 292
Звідки: Київ
Ольг@ написав:
Я хотіла почути, на що опираються люди, вірячи в чистилище, якщо в Біблії такого нема.

Невже я неясно написала?




http://allga.com.ua
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення:
13363
UNREAD_POSTДодано: 01 листопада 2007, 00:50 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
30 листопада 2023, 06:16
Написано: 4652
Звідки: Україна
Віровизнання: християнин
Ольг@ написав:
Я хотіла почути, на що опираються люди, вірячи в чистилище, якщо в Біблії такого нема.

Люди ні на що не опираються. Люди так вірять, бо їм хтось так сказав... може ксьондз так каже... а він так каже бо йому так казали.
Вірять і кажуть, бо так вигідно... так легше і простіше.




Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення:
13371
UNREAD_POSTДодано: 01 листопада 2007, 05:51 
Аватар учасника

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
03 березня 2012, 21:48
Написано: 154
Звідки: зі Львова
Це бізнес свого роду. За то гроші можна получити, як помолишся за момершу душу. Тому й вигідно таке казати.




Tak!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Голоси з пекла
16475
UNREAD_POSTДодано: 15 лютого 2009, 17:32 

Стать: Він
Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Звідки: MA-USA
дуже шкода що таку цікаву тему відправили на звалище... Адже пекло існує і існує воно в даний момент (померлі, котрі повернулися до життя, бачили його). Я непогоджуюся що пекло та рай це якісь духовні субстанції, це повністю матеріальні речі, можливо, вони існують у іншому вимірі так що ми нашими людськими обмеженими властивостями їх не бачимо, але вони такі ж саі матеріальні як і ми і земля. Це що ми це не бачимо, говорить лише про недолік людського сприйняття, подібно тваринам, які обмеженні у сприйнятті деяких природніх ознак, наприклад кольору. Але є тварини (наприклад кити), які спілкуються ультразвуком, якого ми, люди, не можемо чути, знову ж таки, через обмеженість людського організму. І це не означає, що ультразвук - духовна субстанція, бо ми його не чуємо. Так само і наші тіла після смерті мають абсолютно матеріальний вигляд, недоступний до сприйняття нашому обмеженому земному тілу. Якщо Біблія каже, що у пеклі є вогонь, значить вогонь справжній, а не якась там духовна субстанція... І вогонь цей можна побачити та відчути навіть нам...
Ще така думка: ми не можемо чути ультразвук, та записати його через мікрофон можемо, обробивши його потім та понизивши частоти - зробити його можливим для нашого сприйняття. Так само можливо і голоса з пекла - мікрофон їх уловив і з допомогою технічних перетворень (можливо випадкових або під дією якихось невідомих хвиль) ми змогли його почути в нашому вимірі. Цим можна пояснити і бачення раю, якого вчені побачили через телескоп... А те, що пекло знаходиться всередині Землі - сумнівів немає.
А щодо останього Судного Дня, то в цей день пекло буде вкинуте в озеро огняне а Земля (та все що на ній) згорить.




Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 40 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей


cron ©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>