Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 28 березня 2024, 21:59




Створити нову тему Відповісти  [ 11 повідомлень ] 

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Об'явлення Богородиці
16457
UNREAD_POSTДодано: 10 лютого 2009, 23:33 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
05 березня 2009, 20:25
Написано: 3
Двайте оброворимо факти об'явлення Богородиці у світі.

Пропоную ознайомитись історію появи Божої Матері в урочищі Джублик біля села Нижнє Болотне в Іршавському районі Закарпаття.

Читаючи цю статтю, не запрограмовуймо в собі наперед зневір'я та зневагу, сарказм та скептицизм. У ній тільки дуже серйозна інформація і роздуми над нею.

Цитата:
Сім років тому двом юним закарпаткам явилася Діва Марія



Сім років тому, 27 серпня, — в переддень Успіння Богородиці, в урочищі Джублик біля села Нижнє Болотне в Іршавському районі Закарпаття, двом дівчаткам уперше явилася Божа Мати. Спершу діти злякалися, але в наступні дні стали прислухатися й чути. Діва Марія промовляла до них, що прийшла допомогти. Передусім дітям. А дорослим нагадати, що вони теж діти Божі. Життя найближчого до Джублика села з тих пір змінилося. Люди стали дружнішими, а традиційні після нищення лісів повені цю місцевість якимось чином оминають. Щороку наприкінці серпня тут збираються прочани з різних місцевостей України і навіть iз сусідніх Словаччини й Угорщини.

Ліки й винагорода

За економічними показниками Закарпаття посідає 26 місце із 27 регіонів України. Кожен другий працездатний тут — безробітний. Звідси найбільше людей виїжджає на заробітки за кордон. У селах — самі жінки, старі люди й діти. Інколи — діди з бабцями й діти. Раз на рік, на Різдво, чоловіки ненадовго приїжджають додому. Впродовж року ніщо не стримує юних «безбатченків», які на заробітчанські долари мають змогу придбати не тільки мобілки й СD-плеєри, а й «нюхальний» клей та наркотики. Ще й заплатити за аборти. Тут найбільше неписьменної молоді. В деяких селах люди не знають імен керівників своєї держави. Може, це й не найгірше, але ж про міжконфесійні проблеми знають усі — греко-католики та православні Московського патріархату часто не знаходять спільної мови.
І раптом — щось незбагненне... Дві дівчинки йдуть по воду до зарослого чагарями джерела за селом. 10-річна Оленка наповнює посудину, спиняється і каже Мар'янці: «Обернися, коло тебе стоїть Біла Пані». Діти злякалися, побігли додому. «Оленка нічого мені тоді не сказала, — розповідає її мама, Галина Куруц. — А подружка розповіла про все своєму батькові-священику». Отець Петро Кобаль порадив наступного разу перехрестити постать, мовляв, якщо вона від нечистого, то зникне. Невдовзі дівчатка знову побачили Пані й перехрестили її. Постать посміхнулася, подякувала і мовила, що вона Пречиста Діва, прийшла допомогти людям, навернути грішників, відновити повагу до священиків i об'єднати Церкву та роз'єднаний народ.
«Я приїхав до своїх батьків через чотири дні після першої появи Матері Божої, — розповідає отець Атанасій, нині ігумен монастиря Появи Пресвятої Родини у Джублику. — Я не повірив. Як це, в нас — і Мати Божа! Сказав, що треба дослідити, бо то може бути сатана». Отець Атанасій родом з Нижнього Болотного, навчався у Крехові і в Польщі. На час появи Діви Марії був ігуменом монастиря неподалік, у Боронєво (хотів служити на рідній землі). «Ми взяли воду з джерела, освяченого владикою Іваном Маргітичем, — згадує священик. — Почали молитися — і на першій десятці вервиці діти сказали, що бачать Матір Божу. Дівчатка покропили постать свяченою водою, перехрестили. І кажуть: «Вона посміхнулася». Отже, правдива поява». Упродовж трьох наступних років різні люди, які щиро молилися, бачили у Джублику Пресвяту Родину — Марію, святого Йосипа, Ісуса. І ще архангела Михаїла, покровителя храму в Нижньому Болотному. Якийсь час церковне керівництво забороняло мирянам і священикам їздити до Джублика. Утім на другу річницю об'яви це місце освятив закарпатський єпископ УГКЦ Мілан Шашік. У Джублику вже діють два монастирі — чоловічий і жіночий. З часом тут планують збудувати церкву, лікарню, сиротинець, будівлю для приїжджих.
Церковна громада у Нижньому Болотному — одна з небагатьох вистояла в час нищення Української греко-католицької церкви, не перейшла на московське православ'я. 27 серпня 1950 року радянський агент застрелив у лісі неподалік села підпільного єпископа Петра Ороса. Сьогодні дехто розцінює появу Богородиці як винагороду за стійкість. Дехто — як ліки: «Бо Церква в занепаді».

"Чому моя дитина?.."

«Від Матінки Божої йде таке велике світло, що нічого більше не видно», — каже Оленка Куруц, яка за ці роки пережила багато страждань. Тривалий час не могла ходити — мала біль у ногах і руках, як від розп'яття. Оленчина мама згодом теж бачила Матір Божу, яка тримала омофор над Джубликом і двома селами — Вільхівкою і Нижнім Болотним. Однак коли вперше дізналася, що бачить її донька, подумала: «Чому моя дитина? Чому нам таке сталося?». «Люди почали різне говорити про нас, пліткувати, — згадує пані Галина, мати п'ятьох дітей. — Возили Оленку з Мар'янкою до Львова «на експертизу». Я навіть захворіла». Утім з часом дорослі стали все більше довіряти візіонеркам. І вже не перешкоджають дітям, які хочуть сюди приходити. Подібно Богородиця являлася дітям і у Люрді (Франція), Фатімі (Португалія), Меджугор'ї (Югославія).
Службу Божу при каплиці у Джублику щодня співають місцеві діти. Майже кожного місяця сюди приїжджають підлітки з різних міст. Оленка завжди з ними, переказує: «Матінка Божа каже, щоб діти багато молилися за Україну». «Діва Марія однаково сприймає дорослих і дітей?» — питаю у дівчинки. «Однаково, тільки дорослі й діти самі себе неоднаково сприймають. Вважають, що діти — якісь не такі, дорослі кращі. А було б добре, аби вони не робили різниці між собою і дітьми». Діти в Нижньому Болотному відчувають добру увагу дорослих. У свою чергу, вони носять на руках малюків і, з усього видно, дуже їх люблять. П'ятирирічна Оленчина сестричка Маринка, коли просять її згадати, як Мати Божа давала їй потримати Ісусика, спершу соромиться, а потім каже: «Йому не було ще й рочку. Я його поцілувала».
Цього року близько 300 хлопців і дівчат з Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини зібралися у Джублику на З'їзд християнської молоді у переддень річниці об'яви Богородиці. Спілкувалися, співали, ставили вистави, гралися в цікаві ігри і молилися. «Мені завжди імпонувало збирати молодь, — зізнається отець Атанасій, талановитий педагог, поет і композитор, який зорганізував не один такий з'їзд. — Молодь, діти — то відкрита душа». Отець каже, що з дітьми йому часом легше, ніж з дорослими. Адже дорослим, буває, так важко стриматися від розмов під час служби Божої, від сварок у черзі до святого джерела...
«Об'явлення було для дітей, і діти сюди горнуться», — відзначає паланковий Національної скаутської організації «Пласт» з Рогатина Богдан Мстиславський, який привіз до Джублика понад 20 підлітків. «Молодь має відчувати Божу присутність, — каже представник організації «Українська молодь Христові» Мар'ян Муховський. — Крім церкви, вони ще мали б десь збиратися, спілкуватися, разом відпочивати, разом працювати».

Круглий престол

«Коли була Помаранчева революція, я запитував Богородицю, чи потрібно мені їхати до Києва, і була категорична відповідь: так, — згадує отець Атанасій. — То була справа не людей, а Матері Божої, щоб люди нарешті почали пробуджуватися духовно. Мусимо докласти свого розуму, зусиль, мусимо починати працювати у себе вдома, а не тікати по закордонах». Селяни щодня тоді молилися у Джублику за чесні вибори. «Тож воля Божа перемогла, воля народу», — каже Галина Куруц. У Джублику встановили хрест за об'єднання християн. Місце для нього вказала учителька, яка побачила там Богородицю і архангела Михаїла, котрі просили молитися за об'єднання всіх християн. Іншим разом Оленка переказала, що Богородиця радить зробити в каплиці круглий престол. «Пояснюючи це людським розумом, ми вважаємо, що то є символ об'єднання християн, — каже отець Атанасій. — Усі справи об'єднання, як кажуть, вирішуються за «круглим столом». На нашому престолі вже відправляли службу Божу і греко-католики, і православні, й істинно-православні петербурзькі, й протестанти. Богородиця — Мати всіх християн».
Прочани приїжджають до Джублика постійно. Основа прощі — це сповідь і причастя, коли люди очищують душі від гріхів, щоб змінити своє життя. «Ми своїй групі вибрали назву «Два Серця», оскільки Діва Марія каже відкривати свої серця і посвячуватися Непорочному серцю Марії і Найсвятішому серцю Ісуса», — каже Стефанія Дідух, яка організовує поїздки зі Львова до Джублика. «Проща для мене — це велике очищення, духовне збагачення, — розповідає львів'янка Мирослава Пекарська, яка цього року вперше приїхала до Джублика. — Після прощі до Зарваниці, Крехова цілий місяць відчуваю себе окриленою. У Джублику я відчула дуже гарний, сильний запах ладану, хоча тут немає кадила, і ще запах лілії, хоча тут вона не квітне. А взагалі мені чудес не треба. Я вірю, що тут присутня Пресвята Родина, це просто відчувається — благодать, легкість, ласка. Чудеса для мене стаються після прощі в буденному житті, коли я стараюся стати добрішою, чуйнішою до інших». «Ви мусите знати, що прийшли до Матері Божої не для себе, не для своїх потреб, а для того, щоб свої душі освятити і стати правдивими дітьми Божими, — пояснював прочанам отець Атанасій. — Важливішої місії у світі немає, ніж стати дитиною Марії і виконувати її волю, яка нескладна: «Діти, не тратьте надію. Моліться».
При монастирі у Джублику є громада Появи Пресвятої Родини, яку владика нещодавно утвердив як Апостольство молитви. Туди входять цілі родини, навіть зі Львова, Івано-Франківська, допомагають одне одному. «Джублик об'єднав усіх, — розповідає Галина Куруц. — Родинне життя змінюється на краще, люди дружнішають. Дорослі тягнуться за дітьми».

Ярослава Музиченко, "Україна молода"


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
16458
UNREAD_POSTДодано: 11 лютого 2009, 02:26 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
30 листопада 2023, 06:16
Написано: 4652
Звідки: Україна
Віровизнання: християнин
Я не вірю у такі "факти". Швидше за все комусь щось привиділося, щось подібне на людину, а під впливом власної уяви вважають це надзвичайним явищем... і фантазують ніби привиділася Божа Матір чи Ісус Христос.




Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
16459
UNREAD_POSTДодано: 11 лютого 2009, 19:16 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
05 березня 2009, 20:25
Написано: 3
Я розумію Ваш скептицизм, такі вже ми люди, що не повіримо поки не побачимо на власні очі, або не доторкнемось.
Чому б Вам не дослідити глибше ці події, або відвідати місце появи?
Якщо це не відповідає дійсності - Ви зможете знайти логічне пояснення чуд, які мають місце.


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
16461
UNREAD_POSTДодано: 12 лютого 2009, 00:50 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
30 листопада 2023, 06:16
Написано: 4652
Звідки: Україна
Віровизнання: християнин
Так, Юрію... Люди подібно до Хоми не вірять, поки не побачать на власні очі. Але навіть Хомі Ісус сказав: Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували! (Iван.20:29)
А ще згадаймо слова Ісуса Христа, якими Він застеріг нас:

Мар. 13 21 Тоді ж, як хто скаже до вас: Ото, Христос тут, Ото там, не йміть віри. 22 Бо повстануть христи неправдиві, і неправдиві пророки, і будуть чинити ознаки та чуда, щоб спокусити, як можна, і вибраних. 23 Але ви стережіться! Я сказав вам усе наперед.

Тому ми не повинні шукати ознаки та чуда, а повірити Ісусу Христу зі Святого Письма і виконувати Його волю.




Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
16464
UNREAD_POSTДодано: 13 лютого 2009, 18:28 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
05 березня 2009, 20:25
Написано: 3
Не викликає сумніву правдивість появ Пресвятої Діви, навіть, якщо розглянути їх з чисто раціональної точки зору. Зокрема, Почаїв, де Богородиця з`явилась у 1198 році. Період часу, що минув від тоді є достатній для того, щоб зробити відповідні висновки.

Матв.12:33 «… виплекайте добре дерево, то й плід його добрий; а виплекайте погане дерево, то й плід його поганий: бо дерево пізнається з плоду.»

Об.12:1 «І великий знак з'явився на небі: жінка, зодягнена сонцем, і місяць під її ногами; а на її голові - вінець із дванадцятьох зірок…»


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
22573
UNREAD_POSTДодано: 24 квітня 2010, 12:26 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 грудня 2023, 14:33
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
Юрій написав:
Об.12:1 «І великий знак з'явився на небі: жінка, зодягнена сонцем, і місяць під її ногами; а на її голові - вінець із дванадцятьох зірок…»

Матв.12:33 «… виплекайте добре дерево, то й плід його добрий; а виплекайте погане дерево, то й плід його поганий: бо дерево пізнається з плоду.»


Не можу зрозуміти які тут ознаки вказують що це Марія?




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
22796
UNREAD_POSTДодано: 29 квітня 2010, 05:42 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
Сонячник написав:
Я не вірю у такі "факти". Швидше за все комусь щось привиділося, щось подібне на людину, а під впливом власної уяви вважають це надзвичайним явищем... і фантазують ніби привиділася Божа Матір чи Ісус Христос.

Не факти важливі, а стан душі. Таке бачення не є фізичним, Церква називає його "блаженним баченнням".

Сонячник написав:
А ще згадаймо слова Ісуса Христа, якими Він застеріг нас:
Мар. 13 21 Тоді ж, як хто скаже до вас: Ото, Христос тут, Ото там, не йміть віри. 22 Бо повстануть христи неправдиві, і неправдиві пророки, і будуть чинити ознаки та чуда, щоб спокусити, як можна, і вибраних. 23 Але ви стережіться! Я сказав вам усе наперед.
Тому ми не повинні шукати ознаки та чуда, а повірити Ісусу Христу зі Святого Письма і виконувати Його волю.

Що спонукає вас достосовувати наведені вами цитат до об'явлення Діви Марії?

Сонячник написав:
Тому ми не повинні шукати ознаки та чуда, а повірити Ісусу Христу зі Святого Письма і виконувати Його волю.

А хіба події пов'язані з об'явленням, спонукають не вірити Христу?




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
23067
UNREAD_POSTДодано: 05 травня 2010, 16:41 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 грудня 2023, 14:33
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
До галатiв 1:6 Дивуюся я, що ви так скоро відхилюєтесь від того, хто покликав Христовою благодаттю вас, на іншу Євангелію, 7 що не інша вона, але деякі є, що вас непокоять, і хочуть перевернути Христову Євангелію. 8 Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий! 9 Як ми перше казали, і тепер знов кажу: коли хто вам не те благовістить, що ви прийняли, нехай буде проклятий!

Щось я не прочитав такого у посланнях апостолів, що буде хтось із людей являтися. І як може узагалі померла людина являтися, якщо тіло її померло, а душі ми не бачимо?




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
23128
UNREAD_POSTДодано: 09 травня 2010, 18:56 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
Sh_21 написав:
Щось я не прочитав такого у посланнях апостолів, що буде хтось із людей являтися. І як може узагалі померла людина являтися, якщо тіло її померло, а душі ми не бачимо?

І ось з'явились до них Мойсей та Ілля, і розмовляли із Ним. (Матвія 17:3)

І з'явивсь їм Ілля та Мойсей, і розмовляли з Ісусом.
І озвався Петро та й сказав до Ісуса: Учителю, добре бути нам тут! Поставмо ж собі три шатрі: для Тебе одне, і одне для Мойсея, і одне для Іллі...
(Марка 9:4,5)

І ось два мужі з Ним розмовляли, були то Мойсей та Ілля,
. . .
А Петро та приявні з ним були зморені сном, але, пробудившись, бачили славу Його й обох мужів, що стояли при Ньому.
(Луки 9:30,32)




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
23130
UNREAD_POSTДодано: 09 травня 2010, 22:47 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 грудня 2023, 14:33
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
Цитата:
Щось я не прочитав такого у посланнях апостолів, що буде хтось із людей являтися.

То де написано, що будуть святі являтися для нас?

Цитата:
І як може узагалі померла людина являтися, якщо тіло її померло, а душі ми не бачимо?

Та я знаю це місце, ще є місця де написано що ангели являлися. Не це я питався, чому перший абзац пропустили. І взагалі, як би не Ісус вони б не побачили їх. І зараз є багато свідчень що їм ангели являються і багато людей були у клінічні смерті, то звісно що вони їх бачили. Якщо ви уважні були що Петро теж хотів шати там поставити, то Ісус їх не дозволив, то чому ви робите із цього таке велике значення?
І також я щось не замітив що апостоли молилися до цих святих.




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об'явлення Богородиці
23133
UNREAD_POSTДодано: 10 травня 2010, 03:11 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
Розумію, що важко визнати помилки. Утім нема ради.

Жертва Богові зламаний дух; серцем зламаним та упокореним Ти не погордуєш, Боже! (Псалом 50:17)




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 11 повідомлень ] 


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 7 гостей


©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>