Джерело
https://forum.jerelo.info/

Інші мови - ставлення баптистів
https://forum.jerelo.info/viewtopic.php?t=255
Сторінка 4 з 5

natakoa [ 13 січня 2011, 01:06 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

sss написав:
Мг-г-г,цікаво,он воно як.Підступно,бо відповідь неповна!! :).Добре розберімось.А от чи ви на практиці зустрічали таких пророків які б пророкували на день та годину другого приходу Христа???Ну й якщо пригадуєте я питав -яка мета сучасних справжніх пророцтв,які не суперечать Писанню?А також чи бува ви не є пророкинею і чи у твоїй церкві є пророки?


Якщо згадати, хто і коли пророкував про другий прихід Христа, то такі люди відомі, проте, можливо, не всіх назву, якщо ще когось згадаєте, то доповніть.

- Лідер Білого братства Марія Цвігун
Цитата з Вікіпедії: "В 1991 году, после знакомства Цвигун с Юрием Кривоноговым, руководившим тогда так называемым Центром Души «Атма», была основана религиозная организация ЮСМАЛОС, проповедовавшая скорый конец света, датой которого было объявлено 24 ноября 1993 г."

- Уільям Міллер, засновник вчення Адвентистів
Цитата з Вікіпедії: "В канун Нового Года Миллер произнес вдохновенную новогоднюю речь, заявив, что «это последний год, в котором сатана будет править на земле». Тогда Миллер ещё пока не сомневался, что в этом году, 1844-ом, грядёт именно это, столь ожидаемое событие"
послідовники Міллера після того, як пророцтво не справдилось, вирахували іншу дату, яка теж виявилась неправильною. Але Міллер пізніше визнав свою помилку.

- Чарльз Тейз Рассел, засновник вчення Вартової Башти або т.зв. Свідків Єгови, які того часу називали себе Дослідниками Біблії
Цитата з Вікіпедії: "Расселл говорил, что Господь Бог имеет такой чудесный план, чтобы благословить человеческий род, и он посвятил свои силы и разум, чтобы дать миру возможность познать все это.[источник не указан 453 дня] Подобно другим христианам своего времени, он ожидал второго пришествия Христа между 1872 и 1876 годами; он учил, что Христос не должен был вернуться в теле, как человек, но как дух, невидимый для людей и что Его присутствие должно было состояться в 1874 году. Это было причиной издания брошюры «Цель и способ возвращения нашего Господа», которая была очень широко распространена"

Ще інформація (Цитата з книги "Чарльз Рассел и Свидетели Иеговы
Константин Рыжов") (http://www.proza.ru/2010/02/17/284):
" Приемникам Рассела пришлось кое в чем подкорректировать его учение. Прежде всего это относилось к его главному пророчеству о Втором пришествии в 1914 г. В 1930 г. руководство секты признало: "Весь народ Господа ожидал 1914 год с радостными надеждами. Когда же этот год наступил и прошел, было много разочарования, огорчения и слез, и народ Господа подвергся большому осуждению… потому что много говорил о 1914 годе и о том, что должно было случиться, а пророчества не сбылись". В конце концов было объявлено, что в 1914 г. произошло только незримое возвращение Христа, который с этого времени воцарился в Небесном царстве и начал подготовку к Страшному суду."

- Джозеф Сміт, засновник вчення Мормонів
і т.д.
(можна подивитись дати пророцтв кінця світу тут або тут

Але хочу привести слова Ісуса Христа про подібні речі з Євангелія св. Матвія, 24 розділ:
"3 Коли ж Він сидів на Оливній горі, підійшли Його учні до Нього самотньо й спитали: Скажи нам, коли станеться це? І яка буде ознака приходу Твого й кінця віку?
4 Ісус же промовив у відповідь їм: Стережіться, щоб вас хто не звів! 5 Бо багато хто прийде в Ім'я Моє, кажучи: Я Христос. І зведуть багатьох. "
...
"23 Тоді, як хто скаже до вас: Ото, Христос тут чи Отам, не йміть віри.
24 Бо постануть христи неправдиві, і неправдиві пророки, і будуть чинити великі ознаки та чуда, що звели б, коли б можна, і вибраних.
25 Оце Я наперед вам сказав.
26 А коли скажуть вам: Ось Він у пустині не виходьте, Ось Він у криївках не вірте! 27 Бо як блискавка та вибігає зо сходу, і з'являється аж до заходу, так буде і прихід Сина Людського. "

Братик [ 13 січня 2011, 06:30 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Гм, в цікаве русло перейшла наша тема. Чи може ми всі тут баптисти і обговорюємо інші мови? Ссс, не каламуть воду, ми маємо достатньо тем про "свідків".

sss [ 13 січня 2011, 13:04 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

natakoa написав:
Чарльз Тейз Рассел, засновник вчення Вартової Башти або т.зв. Свідків Єгови, які того часу називали себе Дослідниками БібліїЦитата з Вікіпедії: "Расселл говорил, что Господь Бог имеет такой чудесный план, чтобы благословить человеческий род, и он посвятил свои силы и разум, чтобы дать миру возможность познать все это.[источник не указан 453 дня] Подобно другим христианам своего времени, он ожидал второго пришествия Христа между 1872 и 1876 годами; он учил, что Христос не должен был вернуться в теле, как человек, но как дух, невидимый для людей и что Его присутствие должно было состояться в 1874 году. Это было причиной издания брошюры «Цель и способ возвращения нашего Господа», которая была очень широко распространена"Ще інформація (Цитата з книги "Чарльз Рассел и Свидетели Иеговы
Константин Рыжов") (http://www.proza.ru/2010/02/17/284):" Приемникам Рассела пришлось кое в чем подкорректировать его учение. Прежде всего это относилось к его главному пророчеству о Втором пришествии в 1914 г. В 1930 г. руководство секты признало: "Весь народ Господа ожидал 1914 год с радостными надеждами. Когда же этот год наступил и прошел, было много разочарования, огорчения и слез, и народ Господа подвергся большому осуждению… потому что много говорил о 1914 годе и о том, что должно было случиться, а пророчества не сбылись". В конце концов было объявлено, что в 1914 г. произошло только незримое возвращение Христа, который с этого времени воцарился в Небесном царстве и начал подготовку к Страшному суду."
natakoa,а ти не така як себе рекламуєш.Ти якось відходиш від попередніх своїх слів.--
Цитата:
Наприклад, у Писанні сказано, що про день і годину другого приходу Ісуса Христа не знає ніхто,.. Якщо я (чи хто інший) буду пророкувати час(годину) другого приходу Ісуса Христа, то таку людину (чи організацію) сміливо можна буде вважати лжепророком тому що вона суперечить Писанню.
То де в наведених тобою словах Рассела міститься пророцтво про день та годину другого приходу Христа???Мені знову видається що ти займаєшся наклепницькою діяльністю.Чи можеш спростувати мої сумніви??Ну і всеж я так і недовідався від тебе яка мета сучасних справжніх пророцтв,які не суперечать Писанню?А також чи бува ви не є пророкинею і чи у твоїй церкві є пророки?Чому ти уникаєш цих запитань?Тобі нічого по цьому сказати,чи крім наклепу тобі більш нічим зайнятись??
Братик написав:
Гм, в цікаве русло перейшла наша тема. Чи може ми всі тут баптисти і обговорюємо інші мови? Ссс, не каламуть воду, ми маємо достатньо тем про "свідків".
А де ти раньше був,коли тут зводили наклеп на сЄ? та щей не у відповідному розділі?Чи ти тоді всіх вважав баптистами??Я ж маю право на відповідь тим хто пише про сЄ там де він про це пише.Тож питання до баптистки,чому вона тут веде про свідків мову?

natakoa [ 14 січня 2011, 00:12 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

SSS, наведу інше місце, якщо тобі це не сподобалось.

32 Про день же той чи про годину не знає ніхто: ні Анголи на небі, ні Син, тільки Отець.
33 Уважайте, чувайте й моліться: бо не знаєте, коли час той настане!
(Мар.13:32,33)

Ще це ж саме, але з грецького оригіналу з підстрочним перекладом, звичайним чином не копіювалось, тому викладаю скріншот.

Зображення

Отож, звідси видно, що однаково лжепророцтвом є пророцтво чи про день, чи про годину, чи про обидві речі разом. Пророкуючи це, людина чи організація ставить себе вище Бога. Рассел це пророкував. Вартова Башта цього дотримувалась. Це є незаперечний факт. Тільки не треба прикидатись, що Вартова Башта визнає свої помилки. Божий пророк не може помилятись взагалі.

Тепер про сучасні пророцтва, які не суперечать Біблії, вони використовуються для збудування церкви, як і інші духовні дари.

3 А хто пророкує, той людям говорить на збудування, і на умовлення, і на розраду.
4 Як говорить хто чужою мовою, той будує тільки самого себе, а хто пророкує, той Церкву будує.
5 Я ж хочу, щоб мовами говорили всі, а ліпше щоб пророкували: більший бо той, хто пророкує, аніж той, хто говорить мовами, хібащо пояснює, щоб будувалася Церква.
(1Кор.14:3-5)

natakoa [ 14 січня 2011, 00:20 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

sss написав:
natakoa написав:
Якщо пророцтво від Бога, то воно не може суперечити тому, що написано в Біблії. А пророки є і в наш час, тільвсе потрібно звіряти зі Словом Божим.
natakoa,а ти звідки знаєш про це??Ти часом сама не пророчиця?? :???:


SSS, а звідки ти взяв, що Вартова Башта є поставлена саме від Бога, а її вчення є єдино істинним і правильним? Обгрунтуй, будь ласка. :???:

sss [ 14 січня 2011, 09:56 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

natakoa написав:
SSS, наведу інше місце, якщо тобі це не сподобалось. 32 Про день же той чи про годину не знає ніхто: ні Анголи на небі, ні Син, тільки Отець.33 Уважайте, чувайте й моліться: бо не знаєте, коли час той настане!(Мар.13:32,33)
Все,все мені сподобалось.Тому дай відповідь на поставленне питання
Де в наведених тобою словах Рассела міститься пророцтво "про день же той чи про годину" другого приходу Христа???
Цитата:
Отож, звідси видно, що однаково лжепророцтвом є пророцтво чи про день, чи про годину, чи про обидві речі разом. Пророкуючи це, людина чи організація ставить себе вище Бога. Рассел це пророкував. Вартова Башта цього дотримувалась.
natakoa не будь пустою.Наведи слова Рассела,де б пророкувалось про день чи про годину,чи про обидві речі разом
Цитата:
Це є незаперечний факт. Тільки не треба прикидатись, що Вартова Башта визнає свої помилки. Божий пророк не може помилятись взагалі
Незаперечним фактом є те, що ти пишеш про то, що невідповідає дійсності.Незаперечним фактом є те, що Рассел не пророкував,а досліджував та обчислював Біблійні пророцтва з Даниїла чи Об і щиро хотів довідатись на який час вони вказують.Тому не плутай пророкування з дослідженням та виясненням вже пророкованого у Писанні.Біблія незабороняє досліджувати та вияснювати цього,а навпаки передбачає це-"багато бо хто дослідять це і так розмножиться знання".Тож черговий твій наклеп розвіяно.

Цитата:
Тепер про сучасні пророцтва, які не суперечать Біблії, вони використовуються для збудування церкви, як і інші духовні дари.3 А хто пророкує, той людям говорить на збудування, і на умовлення, і на розраду.4 Як говорить хто чужою мовою, той будує тільки самого себе, а хто пророкує, той Церкву будує.
5 Я ж хочу, щоб мовами говорили всі, а ліпше щоб пророкували: більший бо той, хто пророкує, аніж той, хто говорить мовами, хібащо пояснює, щоб будувалася Церква.(1Кор.14:3-5)
Наведи приклад таких сучасних пророцтв на збудування.Також поясни слова з 1Кор13:8-"Хоч пророцтва й існують, та припиняться".Чому припиняться??

sss [ 14 січня 2011, 09:58 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

natakoa написав:
sss написав:
natakoa написав:
Якщо пророцтво від Бога, то воно не може суперечити тому, що написано в Біблії. А пророки є і в наш час, тільвсе потрібно звіряти зі Словом Божим.
natakoa,а ти звідки знаєш про це??Ти часом сама не пророчиця?? :???:
SSS, а звідки ти взяв, що Вартова Башта є поставлена саме від Бога, а її вчення є єдино істинним і правильним? Обгрунтуй, будь ласка. :???:
natakoa ,а звідки ти взяла що я таке взяв??я десь про таке писав??

Підсніжник [ 14 січня 2011, 22:45 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Цитата:
Також поясни слова з 1Кор13:8-"Хоч пророцтва й існують, та припиняться".Чому припиняться??

1 Кор.13:9-10: Бо ми знаємо частинно і пророкуємо частинно; коли ж досконале настане, тоді зупиниться те, що частинне. Пророцтва дають лише часткові знання.

sss [ 15 січня 2011, 17:05 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Підсніжник написав:
Цитата:
Також поясни слова з 1Кор13:8-"Хоч пророцтва й існують, та припиняться".Чому припиняться??

1 Кор.13:9-10: Бо ми знаємо частинно і пророкуємо частинно; коли ж досконале настане, тоді зупиниться те, що частинне. Пророцтва дають лише часткові знання.
Знання чого?? :?

Kalimera [ 14 березня 2011, 12:29 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Зрозуміло що Господь не дає усім дар мов. Я, особисто не зустрічав людину яка б розуміла усі мови через Духа Святого, а це видавання звуків в транці я не вважаю даром мов. Тим більше є неправильним вважати, що це звучання є ангельською мовою. :D Підтримую слова, що Бог давав дар мов, для розповсюдження Слова Божого. Кому буде корисним цей дар сьогодні? А якщо протестанти не вірять у Церковне передання, то як можуть вірити у сьогоденні пророцтва. "У Біблії все вже сказано" я чую від них.

Братик [ 17 березня 2011, 19:31 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Ну чому так строго, людина просто не розуміє цього, тому краще пояснити людині, якщо у неї буде інтерес.
Калімера написав:
Підтримую слова, що Бог давав дар мов, для розповсюдження Слова Божого

Чому ж тоді Павло пише: "Як говорить хто чужою мовою, той будує тільки самого себе"?

Підсніжник [ 17 березня 2011, 20:23 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Kalimera написав:
Зрозуміло що Господь не дає усім дар мов. Я, особисто не зустрічав людину яка б розуміла усі мови через Духа Святого, а це видавання звуків в транці я не вважаю даром мов. Тим більше є неправильним вважати, що це звучання є ангельською мовою. :D Підтримую слова, що Бог давав дар мов, для розповсюдження Слова Божого. Кому буде корисним цей дар сьогодні? А якщо протестанти не вірять у Церковне передання, то як можуть вірити у сьогоденні пророцтва. "У Біблії все вже сказано" я чую від них.

А мені зрозуміло те, що написано тут: Як говорить хто чужою мовою, той не людям говорить, а Богові, бо ніхто його не розуміє, і він духом говорить таємне. 1Кор.14:2. А Вам?!

Протестант [ 17 березня 2011, 20:27 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Kalimera написав:
Підтримую слова, що Бог давав дар мов, для розповсюдження Слова Божого.

Якщо Слово Боже розповсюджувалося в основному на римській території , то для чого ці інші мови?
І друге, ви хочете сказати що тоді перекладачів не було, люди були темні?

Протестант [ 17 березня 2011, 21:01 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

От пошукав в інеті про мови, в часи римської імперії:

Латинська мова (lingua Latīna) – одна з найдавніших мов індоєвропейської сім’ї, що належить до групи італійських мов. Це мова одного із стародавніх племен, які заселяли Апеннінський півострів приблизно три тисячі років тому. Назва цього племені – латини (Latīni), область поширення – Лацій (Latium) у нижній течії ріки Тібру. Столицею цієї області у 754–753 рр. до н.е. стало місто Рим (Roma), побудоване на семи горбах (Septimontium). Пізніше йому дали назву «Вічне місто» – Urbs aeterna. Спочатку латинською мовою говорило невелике плем’я латинів, проте в результаті військових, політичних та економічних успіхів Стародавнього Риму латинська мова поширюється по всій Італії, а, починаючи з ІІ ст. до н.е., виходить за її межі. У І ст. н.е. Рим став столицею наймогутнішої держави стародавнього світу – Римської імперії, до складу якої входили сучасні Франція, Іспанія, Португалія, Швейцарія, деякі частини Німеччини, Південної Англії, Югославії, Хорватії, Болгарії, Румунії, Угорщини, Чехії, Словаччини, Греції, Туреччини, Лівану, Сирії, Лівії, Тунісу, Алжиру та ін.

Латинська мова звучала майже в усіх країнах Західної Європи, Північної Африки і Західної Азії. У період існування Римської імперії латинська мова була офіційною державною мовою, мовою управління, війська, юриспруденції, торгівлі, школи, науки, літератури.

___________________
Період формування і розквіту класичної латинської мови був пов’язаний із перетворенням Риму в наймогутнішу державу Середземномор’я, до складу якої ввійшли обширні території на заході та південному сході Європи, у Північній Африці і Малій Азії. До кінця ІІ ст. до н.е. латинська мова панує не тільки на території Італії, а й як офіційна державна мова поширюється на Піренейському півострові і в Південній Франції. Через римських воїнів і купців латинська мова у своїй розмовній формі доходить до місцевого населення і стає засобом романізації завойованих територій.

__________________
В епоху Середньовіччя латинська мова була фактично єдиним інструментом спілкування і висловлювання думок, зрозумілим для всіх і вигідним для встановлення контактів. Вона була невід’ємною частиною суспільного, політичного, культурного і наукового життя всієї Європи, зразком для нових романських мов, які постійно зверталися до її багатої лексичної скарбниці, шукаючи засобів для позначення нових понять та ідей.

http://ukrkniga.org.ua/ukrkniga-text/84/3/

Підсніжник [ 18 березня 2011, 14:37 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

sss написав:
Підсніжник написав:
Цитата:
Також поясни слова з 1Кор13:8-"Хоч пророцтва й існують, та припиняться".Чому припиняться??

1 Кор.13:9-10: Бо ми знаємо частинно і пророкуємо частинно; коли ж досконале настане, тоді зупиниться те, що частинне. Пророцтва дають лише часткові знання.
Знання чого?? :?
Знання духовних речей: "А ми прийняли духа не світу, але Духа, що з Бога, щоб знати про речі, від Бога даровані нам".1Кор. 2:12

Сторінка 4 з 5 Часовий пояс UTC + 2 годин