ПРОДОВЖЕННЯ Сім хлібів для 4000 мужів. Роздуми над історією нагодування чотирьох тисяч мужів сімома хлібами, необхідно знову починати із слів Ісуса Христа: «Пильнуйте не про поживу, що гине, але про поживу, що зостається на вічне життя, яку дасть вам Син Людський», записаних в Євангелії від Івана 6:27, а ця пожива є духовною. Подія нагодування чотирьох тисяч мужів, звіщена в Євангеліях Матвія і Марка, відбулась після нагодування п’яти тисяч народу ячмінними хлібами, вона починається словами: (Мт.15:31) А народ не виходив із дива, бо бачив, що говорять німі, каліки стають здорові, криві ходять, і бачать сліпі, і славив він Бога Ізраїлевого! Оздоровлення людей від невиліковних хворіб Господом, факт незаперечний, який мав місце в часі земного служіння Ісуса Христа. Подібні «дива» мають місце і нині, але найбільшим дивом, як дві тисячі років тому, так і нині є оздоровлення і спасіння душі людини. Найбільшим дивом, нинішнього часу, буде прийняття Ізраїлем Ісуса Христа своїм Месією, своїм Спасителем. Коли Господь нагодує Ізраїля духовною поживою «п’ятьма ячмінними хлібами» (дивитись нагодування п’яти тисяч народу), тоді остаток народу Божого, а це дванадцять племен, духовно оздоровляться, осягнуть спасіння своїх душ, тобто заговорят німі, каліки стануть здорові, криві будуть ходити і побачать сліпі. А навколишній «народ не виходив із дива», «і славив він Бога Ізраїлевого», хоч Господь попереджав що «любов багатьох охолоне» Мт.24:12, а охолоне вона до Слова Божого, тому цьому народові необхідне підкріплення від Христа. (Мт.15:32) А Ісус Своїх учнів покликав і сказав: Жаль Мені цих людей, що вже три дні зо Мною знаходяться, але їсти не мають чого; відпустити їх без їжі не хочу, щоб вони не ослабли в дорозі. Слова Христа: «Жаль Мені цих людей, що вже три дні зо Мною», вказують на народ, який буде жити в сьомій тисячі років, тобто «…І вони ожили, і царювали з Христом тисячу років» Об.20:4, це буде третьою тисячою років після першого приходу Ісуса Христа. (2Пет.3:8) Єдине ж не повинно бути приховане вiд вас, улюбленi, що у Господа один день, як тисяча рокiв, i тисяча рокiв, як один день.
А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4) Хай благословить тебе Господь!
|