отож як я і обіцяв повернутись до розгляду риторики адвентиста Василия на яку зіслався чомусь 50-ик Протетсант.То що ж розглянемо аргументи пана Василия,який стверджує що його «хороший знакомый,який утверждает, что в Откр 22:12 говорит не Иисус, а сам Бог-Отец»,помиляється.Давайте зясуємо чи так воно є.
Цитата:
Один мой хороший знакомый утверждает, что в Откр 22:12 говорит не Иисус, а сам Бог-Отец. Стих 13 показывает, что это слова Альфы и Омеги. Это титул Отца, Иеговы. Именно Он придет с наградой и воздаянием. При этом мой знакомый ссылается на текст Исаия 40:10.Что же мне ответить на это? Я понимаю, что мой знакомый не признает божественности Иисуса Христа, и потому так утверждает. Однако Библия не поддерживает его мнение. Давайте прочтем контекст этой главы и увидим, Кому на самом деле принадлежат слова в Откр 22:12 и далее:"12 Се, гряду скоро, и возмездие Мое со Мною, чтобы воздать каждому по делам его.13 Я есмь Альфа и Омега, начало и конец, Первый и Последний.14 Блаженны те, которые соблюдают заповеди Его, чтобы иметь им право на древо жизни и войти в город воротами. 15 А вне - псы и чародеи, и любодеи, и убийцы, и идолослужители, и всякий любящий и делающий неправду.16 Я, Иисус, послал Ангела Моего засвидетельствовать вам сие в церквах. Я есмь корень и потомок Давида, звезда светлая и утренняя.17 И Дух и невеста говорят: прииди! И слышавший да скажет прииди! Жаждущий пусть приходит, и желающий пусть берет воду жизни даром.18 И я также свидетельствую всякому слышащему слова пророчества книги сей: если кто приложит что к ним, на того наложит Бог язвы, о которых написано в книге сей;19 и если кто отнимет что от слов книги пророчества сего, у того отнимет Бог участие в книге жизни и в святом граде и в том, что написано в книге сей.20 Свидетельствующий сие говорит: ей, гряду скоро! Аминь. Ей, гряди, Господи Иисусе!"Давайте посмотрим и попытаемся ответить на простой вопрос: Иисус или Отец говорит написанное здесь? Иисус или Отец представлен Альфой и Омегой, Началом и Концом?
стих 12: "Се гряду скоро" - чье пришествие описывает Библия в целом и книга Откровение в частности - Отца или Сына? Очевидно, что Сына, не так ли? Или Вы можете утверждать иное?
Звичайно «иноє»!!!Саме аби це підтвердити слід дивитись не лише в 22 розд Об.Чи не так панове??Отож книга Об і не тільки, описує прихід не лише Божого сина як виконавця Божого вироку,а й Бога Вседержителя,яким зрозуміло Ісус не є.
Цитата:
стих 16: "Я, Иисус" - можем ли мы найти основание для того, чтобы утверждать, что в 12-м стихе говорил Иисус, затем в 13-м говорил Отец, а потом опять стал говорить Иисус? Какой критерий помимо Вашего неверия в божественность Иисуса может служить основанием для того, чтобы увидеть здесь интервенцию другого говорящего?
Підставою шановне панство крім невіря в Ісуса-одного Бога,є контекст,при цьому не лишень 22розділу а й усієї книги Обявлення.Як помітно з 1розд Об, для щирої та чесної людини , Іван згадує трьох які не є одним і тим же,а саме-Перше-« від того, хто єсть і хто був і хто приходить»(Об1:4Хом)-Хто це??,друге-« і від сімох духів, які - перед престолом його,»--хто це??,трете-« і від Ісуса Христа, що є свідок вірний».Тут вже зрозуміло хто це.Отож чи є тут Ісус Христос –«тим ,хто єсть і хто був і хто приходить»??Очевидно ,що ні,так само як і тут він не є «сімома духами ,які перед престолом його».Тож,якщо тут Ісус не є «тим, хто єсть і хто був і хто приходить»,то хто ж ним є??Дивимось далі у Об1:8—« Я - Альфа і Омега, початок і кінець - говорить Господь Бог, __хто єсть і хто був і хто приходить__, Вседержитель.».Отже «тим, хто єсть і хто був і хто приходить» є Господь(ЙГВГ-Єгова)Бог Вседержитель.Який себе називає по праву Альфа і Омега.Ним,тобто Богом Вседержителем, Альфою та Омегою зрозуміло не є Ісус,адже знову ж таки,коли Іван згадує в 1розд Об трьох,то не каже що третій є першим чи другим.Очевидно що мова йде про трьох різних персонажів. Тепер вертаймось до 22 розділу Об 13 вірша—« Я есмь Альфа и Омега, начало и конец, Первый и Последний».Як бачимо вище,критерієм для того аби стверджувати те що тут промовляє не Ісус ,є слова Івана з Об1:4,8,де він Ісуса так не називає,а навпаки говорить що Ісус не є Альфою та Омегою,тобто тим « хто єсть і хто був і хто приходить»,бо згадує його окремо від «Альфи та Омеги,того ….хто має прийти».Чи не так??Отож зясовується те що в Об22розд з12 по 15 вірші промовляє Єгова Бог,Вседержитель,а не його син Ісус.І вже після того як Вседержитель закінчує промовляти,говорить його Син Ісус-16вірш-«Я Ісус…» Протестанте,можливо і Василий,якщо долучиться за твоїм проханням,чи будуть якісь заперечення???Якщо зіславсь шановний на цю риторику,то будь добрий довести це до кінця.
Цитата:
стих 20: "Свидетельствующий сие" - о каком свидетельстве говорится здесь - только лишь с 14-го стиха этой главы? Или же речь идет о всей книге Откровение, включая и стих 13-й? Для лучшего ответа примите во внимание первые слова книги Откровение: -" Откровение Иисуса Христа, которое дал Ему Бог, чтобы показать рабам Своим, чему надлежит быть вскоре. И Он показал, послав оное через Ангела Своего рабу Своему Иоанну, который свидетельствовал слово Божие и свидетельство Иисуса Христа и что он видел" (Откр 1:1,2).
Якою ж слід бути необ’єктивною та упередженою,ба навіть нещирою людиною аби ссилатись на ці слова та вказувати на інший їхній зміст.Дивимось –«Откровение Иисуса Христа, которое дал Ему Бог».Так хто все таки дав обявлення Христу??-Очевидно Бог,так??Так!!То як ви можете стверджувати Що Ісус –один Бог,якщо Бог дав тут Ісусу Откровення??Виходить Ісус сам собі його дав.То який зміст писати що йому його дав Бог,тобто хтось інший??Шановні,ви відціджуєте комара,а верблюда ковтаєте.Як можна вишукувати інший зміст цих слів десь так глибоко,а того що перед носом не «видіти»---« Откровение Иисуса Христа, которое дал Ему Бог».Це ж така проста істина.Бог не є Ісусом,а Ісус не є Богом який йому передав одкровеня.Хіба це не очевидно з отих перших слів книги Об???)))))))
Цитата:
стих 20: "говорит: ей, гряду скоро! Аминь. Ей, гряди, Господи Иисусе!" - Мы видим, что грядущий - это не Отец, а Сын, Господь Иисус. Именно Он говорит в стихе 12. Можем ли мы сказать, что в стихе 13 говорит не Он?
Не просто можемо сказати,а про це слід твердо стверджувати.Так в 13 вірші говорить не Син,а Бог,який є Отцем для сина.Про це чітко свідчить Об1:4,8,де сказанно що Бог теж прийде-«від Того, Хто є, Хто був і Хто має прийти»(4);порівнюєм-8-«Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, і Хто був, і Хто має прийти, Вседержитель!».Тож нехай шановний Василий та ти Протестанте, не вводить в оману людей.В Обявленні ми зустрічаємо не лише слова Ісуса,а й ангела,ну й звісно самого Бога.Нічого тут дивного немає.Слід просто відкинути сліпе упередження.обовязково це помітите.