Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 09 вересня 2025, 01:44

Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
28821
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2011, 22:37 

Стать: Він
Востаннє тут були:
27 січня 2011, 00:44
Написано: 26
Віровизнання: православний
sss написав:
Ти дійсно не помилився,бо сЄ дослідивши це питання у Біблії,прийшли до висновку,що людина Ісус-на небі архангел Михаїл.Адже перед приходом на землю Божий Син існував на небі,як могутній архангел на імя Михаїл.Вже на землі ми дізнались про нього як про Ісуса Назарянина,якого ще звали Христом(помазанником Божим).Ну й після вознесіння на небо людина Ісус знову став ним-Архангелом Михаїлом.Цей звязок чітко видно у світлі Писання.Але для того щоб його помітити,потрібно відкинути сліпе упередження та стереотипність і перестати сліпо зациклюватись що Христос-Бог один, єдиний.

То виходить і сатана син Божий? Йов 1.6, 2.1

Тож усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви. Мт 7.12
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28822
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2011, 22:41 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Oleksіj написав:
sss написав:
Ти дійсно не помилився,бо сЄ дослідивши це питання у Біблії,прийшли до висновку,що людина Ісус-на небі архангел Михаїл.Адже перед приходом на землю Божий Син існував на небі,як могутній архангел на імя Михаїл.Вже на землі ми дізнались про нього як про Ісуса Назарянина,якого ще звали Христом(помазанником Божим).Ну й після вознесіння на небо людина Ісус знову став ним-Архангелом Михаїлом.Цей звязок чітко видно у світлі Писання.Але для того щоб його помітити,потрібно відкинути сліпе упередження та стереотипність і перестати сліпо зациклюватись що Христос-Бог один, єдиний.

То виходить і сатана син Божий? Йов 1.6, 2.1
Так і Адам теж(Лк3:38).але давай не тут про це говорити,бо тут говорять про те чи Ісус-один,єдиний Бог! ;-D Відкрий нову тему,і там побесідуєм.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори

28829
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2011, 02:17 
sss написав:
guest,то добре що ти читаєш переклад Нового Світу.Христа названно богом і в Ів1:1-"Слово було богом".Проте не Богом з яким було Слово.Хіба ні??Тож переклад НС тут є точним і аж ніяк сЄ не суперечать тому що там написанно.Більш того у Ів1:18 Ісуса названно "єдинородний бог",що чітко вказує на те ким насправді є Ісус-Не Бог,бо Бог єдинородним бути не може!!Чи не так guest??Ну й щодо самої назви "бог",нею названно і інших осіб,що само собою не робить їх Одним Богом.Сподіваюсь ти цього не заперечуватимеш??

Заперечую. Звісно, не у всіх випадках, але щодо Ісуса Христа і Святого духа - ці дві особи мають природу Бога, як і Бог Отець і ці троє-одно.

7 Бо троє свідкують на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно.
(1Iван.5:7)

5 Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.
(Iс.9:5)

18 І тому то юдеї ще більш намагалися вбити Його, що не тільки суботу порушував Він, але й Бога Отцем Своїм звав, тим роблячись Богові рівним.
(Iван.5:18)

sss, не баламуть воду, я пишу конкретно, що Христа названо Богом, а ти викручуєшся...

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

28842
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2011, 07:18 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Цитата:
sss, не баламуть воду, я пишу конкретно, що Христа названо Богом, а ти викручуєшся...

Причому усі ці питання уже розжовувалися, ссс, ти повторяєш заготовлені фрази вчення "свідків".

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28843
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2011, 16:38 

Востаннє тут були:
01 грудня 2024, 22:59
Написано: 1346
Віровизнання: греко-католик
Цитата:
Заперечую. Звісно, не у всіх випадках, але щодо Ісуса Христа і Святого духа - ці дві особи мають природу Бога, як і Бог Отець і ці троє-одно.

Щодо цієї цитати, ссс не прийме, бо навіть теолги кажуть, що це пізніша вставка.

Цитата:
5 Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.
(Iс.9:5)

18 І тому то юдеї ще більш намагалися вбити Його, що не тільки суботу порушував Він, але й Бога Отцем Своїм звав, тим роблячись Богові рівним.
(Iван.5:18)

Але ці цитати дуже доречні! Чому СЕ їх перекручують? Бо не знають ні слова ні науки (щось подыбне Ысус казав фарисеям)

А це взагалі заперечити не можуть:

нига 2-е Коринфянам > Глава 13 > Стих 14:
(13-13) Благодать Господа нашего Иисуса Христа, и любовь Бога Отца, и общение Святаго Духа со всеми вами. Аминь.

Якби Святий Дух не був особою (іпостассю), а лише силою Божою, то в цей перечень не увійшов би...

Тому в християнстві цей вислів:

має значення важливе!

Як і вираз "во Імя Отця і Сина і Святого Духа. Амінь"

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

28844
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2011, 16:41 

Востаннє тут були:
Цитата:
ССС: "Ти дійсно не помилився,бо сЄ дослідивши це питання у Біблії,прийшли до висновку,що людина Ісус-на небі архангел Михаїл."

А це взагалі СЕ "додосліджувалися".
Хіба б не сказав Бог своїм вірним апостолам, дияконам, єпископам у часи Нового Завіту, ким є Ісус Христос, якби він був лише ангелом Михаїлом?

Архангелів є сім. В Одкровенні чітко записано, щосім ангелів будуть брати участь в есхатологічних часах (сім чаш з карами), Христос же прийде зі своїми святими...

(Брате Юр, переходьте в гілку догматика на сайті Богослов, там є нова тема про Марію, поспілкуємось. Але хоч одна образа, я під звідти).

0
(0-0)

URL Догори
ДописДопис був видалений | видалив: Братик | 12 січня 2011, 19:05.
Відсутній

28857
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2011, 22:03 

Востаннє тут були:
27 січня 2011, 00:44
Написано: 26
Віровизнання: православний
Ісус же йому відказав: "Чого зовеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, крім Бога Самого... (Мр. 10.18)

Я - Пастир Добрий! Пастир добрий кладе життя за вівці. (Ів. 10.11)
Я - Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої мене знають. (Ів. 10.14)

Тож усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви. Мт 7.12
+3
(3-0)

URL Догори
Відсутній

28860
UNREAD_POSTДодано: 13 січня 2011, 06:46 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Цікаві цитати! :) Якщо сам знайшов, за спостережливість 5 балів. Хтось пояснить? :) (я знаю відповідь :yes: )

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28880
UNREAD_POSTДодано: 13 січня 2011, 14:55 

Востаннє тут були:
Guest написав:
sss написав:
guest,то добре що ти читаєш переклад Нового Світу.Христа названно богом і в Ів1:1-"Слово було богом".Проте не Богом з яким було Слово.Хіба ні??Тож переклад НС тут є точним і аж ніяк сЄ не суперечать тому що там написанно.Більш того у Ів1:18 Ісуса названно "єдинородний бог",що чітко вказує на те ким насправді є Ісус-Не Бог,бо Бог єдинородним бути не може!!Чи не так guest??Ну й щодо самої назви "бог",нею названно і інших осіб,що само собою не робить їх Одним Богом.Сподіваюсь ти цього не заперечуватимеш??

Заперечую. Звісно, не у всіх випадках, але щодо Ісуса Христа і Святого духа - ці дві особи мають природу Бога, як і Бог Отець і ці троє-одно....
Ага,лише у трактатах поклоників Тройці
Цитата:
Можеш це віднести теж до таких трактатів,так як ці слова не є Богонатхненими,адже їх добавили грішні люди.Яка ганьба таке робити та щей на цьому будувати догмати ;-D ;-D
Цитата:
5 Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.(Iс.9:5)
Це вже щось з Біблії.Так Христа названно бог сильний.І що,це вказує на те що він єдиний правдивий Бог.Абсурд.Guest тобі відомо,що сатану теж названно богом,то що ми теж з цього повинні зробити висновок що Сатанна єдиний правдивий Бог?? :shock: Ти мене шокуєш,вибач.Я сподіваюсь серйозних аргументів,а не фантазій.
Цитата:
18 І тому то юдеї ще більш намагалися вбити Його, що не тільки суботу порушував Він, але й Бога Отцем Своїм звав, тим роблячись Богові рівним.(Iван.5:18)
Це слова Юдеїв,а не Бога,чи Христа чи бодай тих хто визнавав Ісуса за Христа.Більш того вони не кажуть що Христос є Одним Богом,а робиться рівним Богу.Але як би ти був чесний та щирий,то ти б не уникав слів Христа якими він заперечив те що говорили Юдеї.то я всеж їх наведу,щоб небути голослівним-"Якби ви любили Мене, то ви б тішилися, що Я йду до Отця, бо більший за Мене Отець.Отже,хлопці вчергове закликаю вас-не вдавайтесь до таких ганебних кроків та не перекручуйте слів Писання заради того аби довети правдивість Тройці.Це нечесно. ;-D
Цитата:
Guest,та перестань ти вдаватись до самонавіювань.Давай коментуй ті свої видумки. :yes:

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28881
UNREAD_POSTДодано: 13 січня 2011, 14:56 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Цитата:

Причому усі ці питання уже розжовувалися, ссс, ти повторяєш заготовлені фрази вчення "свідків".
Так ти не спростував тих заготовлених фраз якими вже неодноразово викривалось неправдивість догмату.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28883
UNREAD_POSTДодано: 13 січня 2011, 15:14 

Востаннє тут були:
Цитата:
Guest написав:
sss написав:

Заперечую. Звісно, не у всіх випадках, але щодо Ісуса Христа і Святого духа - ці дві особи мають природу Бога, як і Бог Отець і ці троє-одно....
Ага,лише у трактатах поклоників Тройці

Цитата:
Можеш це віднести теж до таких трактатів,так як ці слова не є Богонатхненими,адже їх добавили грішні люди.Яка ганьба таке робити та щей на цьому будувати догмати

А хіба не грішні люди писали Біблію? Ви ж самі признаєте, що Бог дав своє Слово, яке записали грішні люди, бо всі люди за вченням протестантів і СЕ - всі грішні. І якщо ці слова записав не апостол, а учень апостола... то й двоє з євангелистів не були апостолами...
І якщо ці слова не входять до перших листів, то все-рівно виражають віру християн перших століть і гармоніюють з іншими вислоавми, що я вище і попробував показати.

Ну, якщо Ви ссс не реагуєте на Пастиря доброго, , на інші цитати, що наведені вище і вважаєте Ісуса ангелом Михаїлом... що ми грішні християни можемо доавити?

Пробую ше раз:

"Євреям 1. 4. §будучи столько превосходнее Ангелов, сколько славнейшее пред ними наследовал имя.
5. [color=#0040FF]Ибо кому когда из Ангелов сказал [Бог]: Ты Сын Мой, Я ныне родил Тебя?
И еще: Я буду Ему Отцем, и Он будет Мне Сыном?" [/color]

Бачите, що Ісус вище за будь-якого ангела?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28888
UNREAD_POSTДодано: 13 січня 2011, 15:54 

Востаннє тут були:
Oleksіj написав:
Ісус же йому відказав: "Чого зовеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, крім Бога Самого... (Мр. 10.18)Я - Пастир Добрий! Пастир добрий кладе життя за вівці. (Ів. 10.11)
Я - Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої мене знають. (Ів. 10.14)
От знову вже Олексій повертається до минулого і пробує це підвести під Тройцю.Питання 1-Олексію,чи ваш пастир у церкві є Добрим??Чи аостоли Петро або Павло,були Добрими пастирями??Ну звісно.То виходить що вони подібно до Ісуса,будучи так як і Він,Добримипастирями є одним Добрим Богом,адже ніхто не є Добрим крім Бога одного.Виходить так??Це знову приводить до простого нерозуміння слів Христа.Яким чином?- коли до нього звернулися цим виразом учителю Добрий-то Ісус заперечив запитавши "чого ти _мене_ звеш Добрим".Отож що він хотів цим сказати,адже дійсно його багато людей вважали добрим,як і сьогодні ви важаєте свого пастиря Добрим.Було б дуже дивним припускати що тут Ісус говорить сам про себе та при цьому спочатку заперечує це по віношенні до себе.Ну й робити висновок з того ,що в іншому місці Писання Ісус називає себе Добрим Пастирем і означає Що Ісус є тим Добрим Богом,це те саме що вважати таким же апостола Петра Богом Добрим через те що Петро був Добрим Пастирем.Сподіваюсь ви розумієте про що я.Ну й зрештою,якби Христос і був тим одним добрим Богом то Він би не докорив тому хто його назвав Добрим-"Чого звеш Мене Добрим"?Він би або промовчав або якось по іншому відреагував на це.А так він сказав що не він є Добрим а-"Ніхто не є Добрий, крім Бога Самого".Отож 1)Ісус заперечив те що його називали Добрим.-Так??2)Ісус сказав -"Ніхто не є Добрим крім Бога одного"-Так?Отже спочатку Ісус заперечує по відношеню до себе те що він добрий а потім підсумовує що тільки Бог є добрий.Невже є не зрозумілим це??Ісус не є одним Богом.А от що Ісус має на увазі називаючи лише Бога Добрим,адже кожен хто чинить добро є добрим,то нехай розповість Братік який похвалився,що відає про це.Тож давай Братіку відкрий нам це,я переконаний що ти знаєш це :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28889
UNREAD_POSTДодано: 13 січня 2011, 16:12 

Востаннє тут були:
Michail написав:
А хіба не грішні люди писали Біблію? Ви ж самі признаєте, що Бог дав своє Слово, яке записали грішні люди, бо всі люди за вченням протестантів і СЕ - всі грішні. І якщо ці слова записав не апостол, а учень апостола... то й двоє з євангелистів не були апостолами...
І якщо ці слова не входять до перших листів, то все-рівно виражають віру християн перших століть і гармоніюють з іншими вислоавми, що я вище і попробував показати.
Михайле,Михайле,навіщо тут демонструвати своє нерозуміння такого простого питання.Слова У Біблії записанні грішними людьми,але вони,як ви колись писали-інспірованні святим духом.Чи не так??А от та вставка з 1Ів5:7,додана людиною до інспірованних св духом слів.Таким чином як я писав,на що ви нажаль як то часто буває,незвернули увагу.Ці слова про тройцю не є натхненими Богом,тобто написанням їх не керував Бог.А отже є ганебним втручаням та підставою людського замість Божого.Тому то ми повинні відрізняти Боже від людського.проте мабуть вам це не загрожує.Для вас слова з катехизму мабуть теж є такими ж як слова з Писання.
Цитата:
Ну, якщо Ви ссс не реагуєте на Пастиря доброго, , на інші цитати, що наведені вище і вважаєте Ісуса ангелом Михаїлом... що ми грішні християни можемо доавити?
кому,кому Михайле як не вам знати мою позицію щодо Пастиря Доброго,стосовно якого я вже писав давніше,коли бесудував про це з Протестантом та вами.Тож нічого тут говорити що немає реакції.Та всеж якщо ви так наполягаєте,я повторив для Олексія.Нехай почитає,та прокоментує.
Цитата:
Пробую ше раз:"Євреям 1. 4. §будучи столько превосходнее Ангелов, сколько славнейшее пред ними наследовал имя.
5. [color=#0040FF]Ибо кому когда из Ангелов сказал [Бог]: Ты Сын Мой, Я ныне родил Тебя?
И еще: Я буду Ему Отцем, и Он будет Мне Сыном?" [/color]бачите, що Ісус вище за будь-якого ангела?
Ну звісно.Ви вчергове демонструєте нерозуміння і цього питання.Архангел звісно вищий від будь якого ангела,бо є Архі-ангел.Невже так важко це збагнути?чи то так закаламутити??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28890
UNREAD_POSTДодано: 13 січня 2011, 16:40 

Востаннє тут були:
Michail написав:
А це взагалі заперечити не можуть:нига 2-е Коринфянам > Глава 13 > Стих 14:
(13-13) Благодать Господа нашего Иисуса Христа, и любовь Бога Отца, и общение Святаго Духа со всеми вами. Аминь.Якби Святий Дух не був особою (іпостассю), а лише силою Божою, то в цей перечень не увійшов би...
Ой Михайле,ну й ви видумщик.Тут взагалі немає що заперечувати,адже і нятяку немає що мова йде про одного Бога в трьох іпостасях,чи що вони між собою рівні.Тому використовуючи вигідний переклад ви знову вводите інших в оману.Навіщо таке робити??Подивіться в переклад сучасною та зрозумілою мовою(СМ)який є перекладом як я писав стороників Тройці-"Хай буде з вами благодать Господа Ісуса Христа, любов Божа і єдність, що йде від Духа Святого".Також в переклад сЄ гляньмо-"Нехай з усіма вами перебуває незаслужена доброта Господа Ісуса Христа, любов Бога та святий дух, яким Бог наділив усіх нас".Чому то тут дух святий не може бути Божою силою??Можете пояснити.
Цитата:
Тому в християнстві цей вислів:7 Бо троє свідкують на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно.
(1Iван.5:7)має значення важливе!Як і вираз "во Імя Отця і Сина і Святого Духа. Амінь"
Можливо для вас цей вислів і має якесь значення,але поміщати його серед слів Бога та робити вигляд буцім вони є від Бога ганебно.Як на мене ,то достатньо того що вони є в катехизмі.А щодо виразу ""во Імя Отця і Сина і Святого Духа",то тут питань немає.Ці слова є Божими.але чому так і ніхто з поклонників тройці так і ненаважився їх пояснити,лишень орудують ними при своїх доводах,проте сутті їх нерозуміють,бо непояснюють.От такі то чергові ваші аргументи-неаргументи.Начебто те що неможуть заперечити самі сЄ,я просто заперечив.Тож доведіть хоч раз зворотнє,а не перескакуйте на ще щось.Ну і було б добре писати у відповідних темах всеж.Тут говорять про Ісуса-Бога?,а не про св духа-Бога??Для цього є розділ про тройцю.Бувайте здорові!! :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 103  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело