Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 27 квітня 2025, 20:50

Створити нову тему Відповісти  [ 125 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення:
13355
ДописДодано: 31 жовтня 2007, 15:12 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
13 квітня 2008, 22:34
Написано: 72
Тарас написав:
З задоволенням
1. Цікавий зворот, якому нема аналогів у Біблії і в реальному житті: Христос мусів запевнити розбійника, що він говорить йому сьогодні, бо той сам би цього не осознав.
2.Вибач, але в другому питанні ти ухилився від конкретної відповіді. А я б її справді хотів почути. Я тобі кажу, якщо припустити навіть що це притча, то виясни мені її.
4. В тому суть, що мертве тіло ми вважаємо трупом, але в людини є душа, яка лишається живою. Тому Іван бачив душі святих.
Ти читав, що ад (шеол) був вкинений в озеро огняне?

Де перебуває душа людини під час смертного сну? Щоб об'єктивно відповісти, пропоную проаналізувати початковий процес створення Богом першої людини. „І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її. - і стала людина живою душею” (Буття 2:7). Виявляється, що душа в людині є тільки тоді, коли дихання життя, дане Богом, поєднується з тілом. Мудрий Соломон в книзі Екклезіаста 12:7 описує смерть, як зворотній творінню процес: „І вернеться порох у землю, як був, а дух вернеться знову до Бога, що дав був його!” При Другому приході Ісуса Христа відбудеться процес схожий з початковим актом творіння, і ми віримо, що Бог має силу дати життя мертвому тілу, в якому б стані воно не знаходилося. Біблія розкриває стан померлих, як смертний сон. Саме такою є позиція Святого Письма відносно даного питання. Чесно кажучи, ця позиція є не тільки істинна, а й досить гуманна. Коли ми ввечері засинаємо, то не відчуваємо плину часу, і наступним моментом, який ми свідомо сприймаємо, є наше пробудження вранці. Аналогічна ситуація з станом померлих. Незалежно від того, чи людина померла сьогодні, чи тисячу років тому, наступним моментом після того, як перестало битися її серце і припинилося дихання, буде воскресіння під час приходу Ісуса Христа на нашу землю.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13361
ДописДодано: 01 листопада 2007, 00:27 

Стать: Він
Востаннє тут були:
05 грудня 2010, 21:29
Написано: 1290
Віровизнання: п'ятидесятник
Я не розумію, ти що мене справді не розумієш, чи тільки вдаєш?
Я повторюю, ти не дав мені відповіді на висунуті мною запитання, і в останньому твому пості їх теж нема. Ти щоразу поступаєш по принципу "наша песня хороша начинаем всё сначала".

Бо Господь дає мудрість, з Його уст - знання й розум! Господи дай нам мудрості!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13425
ДописДодано: 02 листопада 2007, 15:50 

Востаннє тут були:
30 березня 2009, 12:12
Написано: 126
Це добре що ти памятаєш про померлих, це є також проявом любові до ближнього, але насправді допомогти вже їм не можливо. Вони закінчили свій шлях до Бога, на судному дні ти побачиш їх або ні. Тому напевно потрібно зараз молитися за живих, давати їм надію на спасіння, ти ж Надія - допоможи комусь прийти до Ісуса, для цього є безліч шляхів. І вір в те що померлі родичі і друзі були в житті з Ісусом,і ти зможеш з ними зустрітися

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13603
ДописДодано: 04 листопада 2007, 12:55 

Востаннє тут були:
Тарас написав:
Я не розумію, ти що мене справді не розумієш, чи тільки вдаєш?
Я повторюю, ти не дав мені відповіді на висунуті мною запитання, і в останньому твому пості їх теж нема. Ти щоразу поступаєш по принципу "наша песня хороша начинаем всё сначала".

Згідно Святого Письма, тільки коли дух життя поєднаний з елементами землі, людина є живою душею. Не існує окремої субстанції "дуща", це обман сатани, щоб люди повірили в неправду - спірітичне вчення про безсмертя душі.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13606
ДописДодано: 04 листопада 2007, 23:20 

Востаннє тут були:
21 квітня 2025, 17:05
Написано: 4679
Віровизнання: християнин
той, кого любить Ісус написав:
Згідно Святого Письма, тільки коли дух життя поєднаний з елементами землі, людина є живою душею. Не існує окремої субстанції "дуща", це обман сатани, щоб люди повірили в неправду - спірітичне вчення про безсмертя душі.
Ех... Що за нісенітниці? Невже ти Біблію читаєш через строки? Не гарно своє розуміння прикривати Святим Письмом, а розуміння тих, хто кладе основу в Писанні, називати спіритичним.

Прошу, скажімо, прочитати історію про багача і Лазаря, або про Саула, який викликав душу Самуїла. У Біблії багато прикладів, що душа є живою після смерті людини. Звичайно, не має сенсу молитися за душі померлих, оскільки ми їм нічим не можемо допомогти.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13620
ДописДодано: 05 листопада 2007, 11:48 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Прошу, скажімо, прочитати історію про багача і Лазаря, або про Саула, який викликав душу Самуїла. У Біблії багато прикладів, що душа є живою після смерті людини. Звичайно, не має сенсу молитися за душі померлих, оскільки ми їм нічим не можемо допомогти.

Родоначальник спіритизму - сатана. Він вперше заперечив Божі слова про небезпеку померти за гріх висловом: ні, не помрете. Але чия воля відбудеться, як і написано: зійшов вогонь з неба і пожер їх?
А з Саул розмовляв не Самуїл, а злий дух. Нагадайте, хто організував цей спіритичний сеанс - ворожка!
Якщо б притча про багатого і лазаря ("Один чоловік був багатий, і зодягався в порфіру й віссон, і щоденно розкішно бенкетував. Був і вбогий один, на ім'я йому Лазар, що лежав у воріт його, струпами вкритий, і бажав годуватися кришками, що зо столу багатого падали; пси ж приходили й рани лизали йому... Та ось сталось, що вбогий умер, і на Авраамове лоно віднесли його Анголи. Умер же й багатий, і його поховали. І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його. І він закричав та сказав: Змилуйся, отче Аврааме, надо мною, і пошли мені Лазаря, нехай умочить у воду кінця свого пальця, і мого язика прохолодить, бо я мучуся в полум'ї цім!... Авраам же промовив: Згадай, сину, що ти вже прийняв за життя свого добре своє, а Лазар так само лихе; тепер він тут тішиться, а ти мучишся. А крім того всього, поміж нами та вами велика безодня поставлена, так що ті, що хочуть, переходити не можуть ізвідси до вас, ані не переходять ізвідти до нас. А він відказав: Отож, отче, благаю тебе, щоб його ти послав у дім батька мого, бо п'ятьох братів маю, хай він їм засвідчить, щоб і вони не прийшли на це місце страждання! Авраам же сказав: Вони мають Мойсея й Пророків, нехай слухають їх! А він відказав: Ні ж бо, отче Аврааме, але коли прийде хто з мертвих до них, то покаються. Йому ж він відказав: Як Мойсея й Пророків не слухають, то коли хто й із мертвих воскресне, не йнятимуть віри! (Луки 16:19-31), була б ральністю, а не притчею, то ось як виглядало б майбутнє: Лежить гігантський Авраам, на животі якого розміщений рай, куди доставляють вірних. Ситуація в раю вкрай напружена, бо поблизу знаходиться пекло. викуплені постійно споглядають муки грішників, і це триватиме вічно, бо диявол виграв велику боротьбу, бо Христос не витримав страждань і зійшов з хреста, чому і диявол отримав можливість існувати вічно на своїй пекельній території...
Що тут не так?
Якщо б відразу після смерті мав місце розподіл до раю чи до пекла, то автоматично виникає проблема з подіями, що відбудуться під час Другого приходу Христа, а саме:
"Блаженний і святий, хто має частку в першому воскресінні!"
(Об'явл. 20:6);
"І багато-хто з тих, що сплять у земному поросі, збудяться, одні на вічне життя, а одні на наруги, на вічну гидоту. А ти йди до кінця, і відпочинеш, і встанеш на свою долю під кінець тих днів!"
(Дан. 12:2,13);
Та я знаю, що мій Викупитель живий, і останнього дня Він підійме із пороху цю шкіру мою, яка розпадається, і з тіла свойого я Бога побачу, сам я побачу Його, й мої очі побачать, а не очі чужі...
(Йова 19:25-27);
"Бо так, як в Адамі вмирають усі, так само в Христі всі оживуть, кожен у своєму порядку: первісток Христос, потім ті, що Христові, під час Його приходу." (1Кор. 15:22,23);
"Не хочу ж я, браття, щоб не відали ви про покійних, щоб ви не сумували, як і інші, що надії не мають. Коли бо ми віруємо, що Ісус був умер і воскрес, так і покійних через Ісуса приведе Бог із Ним. Бо це ми вам кажемо словом Господнім, що ми, хто живе, хто полишений до приходу Господнього, ми не попередимо покійних. Сам бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі, потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом. Отож, потішайте один одного цими словами!" (1Сол. 4:13-1;
"Оце ж воля Того, Хто послав Мене, щоб з усього, що дав Мені Він, Я нічого не стратив, але воскресив те останнього дня. Оце ж воля Мого Отця, щоб усякий, хто Сина бачить та вірує в Нього, мав вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня." (Іоанна 6:39-40);
"Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той має вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня." (Іоанна 6:54);
"Не дивуйтесь цьому, бо надходить година, коли всі, хто в гробах, Його голос почують, і повиходять ті, що чинили добро, на воскресення життя, а котрі зло чинили, на воскресення Суду." (Іоанна 5:28-29).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13621
ДописДодано: 05 листопада 2007, 12:48 

Востаннє тут були:
Той, кого любить Ісус: Я переконуюся в тому, що ти лукавиш, бо коли тебе просять пояснити місце з Писання (зокрема про багача і Лазаря), то ти ДУЖЕ БАГАТО пишеш і в результаті уникаєш відповіді на поставлене запитання. Якщо не знаєш відповіді, то так і напиши, а не пиши завчені шаблонні фрази. Почни дивитися на істину прямо, а не ходити ізвилистими шляхами.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13622
ДописДодано: 05 листопада 2007, 13:47 

Востаннє тут були:
Тарас написав:
Той, кого любить Ісус: Я переконуюся в тому, що ти лукавиш, бо коли тебе просять пояснити місце з Писання (зокрема про багача і Лазаря), то ти ДУЖЕ БАГАТО пишеш і в результаті уникаєш відповіді на поставлене запитання. Якщо не знаєш відповіді, то так і напиши, а не пиши завчені шаблонні фрази. Почни дивитися на істину прямо, а не ходити ізвилистими шляхами.

Брате, давай прямо:
Як люди можуть відразу після смерті йти до раю чи до пекла, якщо Біблія свідчить про перше воскресіння праведних під час другого приходу Ісуса Христа, і про загальне воскресіння грішників після тисячі років опісля?
Бог справді дарує безсмертя викупленим, і ми його отримаємо під час другого приходу Христа. А грішники приймуть свою заплату - вічну смерть, бо не скористалися можливістю визнати свої гріхи, і покинути їх. Догма про безсмертя грішників - сатанинська мрія, яка ніколи не збудеться!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13625
ДописДодано: 05 листопада 2007, 18:06 

Востаннє тут були:
01 квітня 2010, 14:28
Написано: 411
Догма про безсмертя грішників - сатанинська мрія, яка ніколи не збудеться!
Це ти кого сатаною назвав - чи не Христа часом??? Бо то Христос каже про вічні муки.
Чи то ти так свої фантазії звеш?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13629
ДописДодано: 05 листопада 2007, 23:11 

Востаннє тут були:
Брате, давай прямо:
Як люди можуть відразу після смерті йти до раю чи до пекла, якщо Біблія свідчить про перше воскресіння праведних під час другого приходу Ісуса Христа, і про загальне воскресіння грішників після тисячі років опісля?
Бог справді дарує безсмертя викупленим, і ми його отримаємо під час другого приходу Христа. А грішники приймуть свою заплату - вічну смерть, бо не скористалися можливістю визнати свої гріхи, і покинути їх. Догма про безсмертя грішників - сатанинська мрія, яка ніколи не збудеться!

Ти пишеш "давай прямо", але знову ухиляєшся від відповіді. Я вже давно тебе закликаю до прямоти, але я бачу, що тобі подобається ухилятись. Знову запитання з твого боку, а відповіді так і нема. Я спеціально звертаю тебе до поставленого мною питання.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
13639
ДописДодано: 06 листопада 2007, 10:42 

Востаннє тут були:
Тойко написав:
Догма про безсмертя грішників - сатанинська мрія, яка ніколи не збудеться!
Це ти кого сатаною назвав - чи не Христа часом??? Бо то Христос каже про вічні муки.
Чи то ти так свої фантазії звеш?

Христос зітре сатані голову, як і написано в Буття 3:15. Знаючи, що Бог - Всемогутній, анітрішки не сумніваюсь, що Він швидко впорається з сатаною свого часу.
Тепер щодо питання про вічні муки:
"Коли ж прийде Син Людський у славі Своїй, і всі Анголи з Ним, тоді Він засяде на престолі слави Своєї. І перед Ним усі народи зберуться, і Він відділить одного від одного їх, як відділяє вівчар овець від козлів. І поставить Він вівці праворуч Себе, а козлята ліворуч. Тоді скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу. Бо Я голодував був і ви нагодували Мене, прагнув і ви напоїли Мене, мандрівником Я був і Мене прийняли ви. Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене.
Тоді відповідять Йому праведні й скажуть: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили і нагодували, або спрагненого і напоїли? Коли то Тебе мандрівником ми бачили і прийняли, чи нагим і зодягли? Коли то Тебе ми недужого бачили, чи в в'язниці і до Тебе прийшли? Цар відповість і промовить до них: Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили. Тоді скаже й тим, хто ліворуч: Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготований. Бо Я голодував був і не нагодували Мене, прагнув і ви не напоїли Мене, мандрівником Я був і не прийняли ви Мене, був нагий і не зодягли ви Мене, слабий і в в'язниці і Мене не відвідали ви. Тоді відповідять і вони, промовляючи: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили, або спрагненого, або мандрівником, чи нагого, чи недужого, чи в в'язниці і не послужили Тобі? Тоді Він відповість їм і скаже: Поправді кажу вам: чого тільки одному з найменших цих ви не вчинили, Мені не вчинили! І ці підуть на вічную муку, а праведники на вічне життя." (Матв. 25:31-46).
Вічний вогонь і вічна мука - синоніми.
Що ж це за вічний вогонь, що дияволові приготований?
"Ти печать досконалости, повен мудрости, і корона краси. Ти пробував ув Едені, садку Божому: усякий дорогий камінь на одежі твоїй: карнеоль, топаз і яспіс, хризоліт, согам, і онікс, сапфір, рубін і смарагд, і золото; знаряддя бубнів твоїх та сопілок твоїх були в тебе що дня, коли був ти створений, були вони наготовлені. Ти помазаний Херувим хоронитель, і Я дав тебе на святу гору Божу, ти ходив посеред огнистого каміння. Ти був бездоганний у своїх дорогах від дня твого створення, аж поки не знайшлася на тобі несправедливість...І вивів Я огонь з твоєї середини, і він пожер тебе, і Я зробив тебе попелом на землі на очах усіх, хто бачить тебе. Усі, хто знає тебе серед народів, остовпіють над тобою; ти пострахом станеш, і не буде тебе аж навіки!..." (Єзекіїля 28:12-15,18,19).
Згадайте подібні слова: "Бо ось наступає той день, що палає, як піч, і стануть всі пишні та кожен, хто чинить безбожне, соломою, і спалить їх день той, який наступає, говорить Господь Саваот, Який не позоставить їм кореня, ані галузки... безбожних топтати ви будете, бо стануть за попіл вони під п'ятами ніг ваших у той день, що його Я вчиню, промовляє Господь Саваот"; "того ж дня, як Лот вийшов із Содому, огонь із сіркою з неба линув, і всіх погубив.
Так буде й того дня, як Син Людський з'явиться!"; "А теперішні небо й земля заховані тим самим словом, і зберігаються для огню на день суду й загибелі безбожних людей."; "І вийшли вони на ширину землі, і оточили табір святих та улюблене місто. І зійшов огонь з неба, і пожер їх."; "Голосіть, бо близький день Господній, він від Всемогутнього прийде, немов зруйнування... Тому то ослабнуть всі руки, і кожне серце людини зневіриться. І вони налякаються, болі та муки їх схоплять, немов породілля та, будуть тремтіти... Остовпіють один перед одним, полум'яні обличчя то їхні обличчя... Оце день Господній приходить, суворий, і лютість, і полум'я гніву, щоб землю зробити спустошенням, а грішних її повигублювати з неї!"; "Бо близький день Господній над усіма народами, як зробив ти, то так і тобі буде зроблено: вернеться на твою голову чин твій! Бо як ви пили на святій Моїй горі, так народи усі завжди питимуть! І будуть пити вони, і будуть хлептати, і стануть вони, немов їх не було."
БОГ Є ЛЮБОВ, і Він категорично не буде миритися з гріхом, щоб його залишити понад часу! Гріх - це не альтернативна дорога, як вважають індуси, а це те, чого не мало б бути. Його колись не було у Всесвіті і його скоро не буде навіки!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14080
ДописДодано: 10 грудня 2007, 17:40 

Востаннє тут були:
23 листопада 2008, 20:44
Написано: 43
Smiles_83 написав:
Це добре що ти памятаєш про померлих, це є також проявом любові до ближнього, але насправді допомогти вже їм не можливо. Вони закінчили свій шлях до Бога, на судному дні ти побачиш їх або ні. Тому напевно потрібно зараз молитися за живих, давати їм надію на спасіння, ти ж Надія - допоможи комусь прийти до Ісуса, для цього є безліч шляхів. І вір в те що померлі родичі і друзі були в житті з Ісусом,і ти зможеш з ними зустрітися

По-перше, дякую за усі ваші відповіді! :)

Дуже давно тут у вас не була, майже рік :oops: , багато чого змінилося у моїх поглядах (до речі, завдяки книзі Уейна Грудема "Систематичне богослов'я").

Розділяю твою точку зору!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14089
ДописДодано: 10 грудня 2007, 23:17 

Востаннє тут були:
Та Надю, дійсно давновато не "бачились".

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14090
ДописДодано: 11 грудня 2007, 01:17 

Востаннє тут були:
23 листопада 2008, 20:44
Написано: 43
Камінням кидатись не будете? ;)

Sola fide, sola gratia, sola Scriptura, solus Christus.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14093
ДописДодано: 11 грудня 2007, 15:41 

Востаннє тут були:
Ніііііііі! :) :) :)

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 125 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей

cron ©2006-2025 "Джерело"
Джерело