Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 листопада 2024, 01:28

Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: П'ятидесятники
26941
UNREAD_POSTДодано: 28 листопада 2010, 23:20 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
ОЛЕГ САМБІРСЬКИЙ написав:
Nurono пише: Прошу розкажіть історію п'ятидесятників.

Історія церкви

Історія нашої церкви починається в 33 році після Різдва Христового, коли на Апостолів в день П’ятидесятниці зійшов Святий Дух (Дії Апостолів 2). П’ятидесятниця має декілька значень: це свято подяки за врожай, це п’ятидесятий день від воскресіння Христова, а також це день злиття Святого Духа на Апостолів. П’ятидесятниця є днем народження Церкви. Перша проповідь, перше служіння та перше водне хрещення відбулося саме у цей день. Тому в народі нашу церкву часом називають п’ятидесятницькою.

До V ст. нашої ери існувала тільки одна євангельська церква (на той час назв католики чи православні не було). Вона перебувала у гоніннях і практично не мала храмів. Основними стовпами Церкви були Апостоли: Петро, Іван, Павло, Яків, Андрій, а також їхні учні – отці Полікарп, Ігнатій, Іоанн Златоуст та інші. Майже всі вони померли мученицькою смертю.

З V ст. до релігійної влади прийшло папство і Церква поступово стала розділятися на три напрямки: католицька (західна), православна (східна) і євангельська, яка майже на тисячу років пішла у глибоке підпілля. За цей час інквізицією було спалено і закатовано сотні тисяч істинних вірних християн. Джон Вікліф, Ян Гус, Мартін Лютер, Жан Кальвін, Іван Вишенський, Іван Смера – ось неповний список служителів та сподвижників євангельської церкви.

З ХV ст. нашої ери завдяки періоду Ренесансу євангельська церква поступово почала виходити з підпілля. Одночасно в різних країнах та на різних континентах почали організовуватись громади, які несли служіння Богу так, як це робили Апостоли і отці Церкви. Джон Уеслі, Іван Воронаєв, Густав Шмідт, Іван Проханов – це герої віри, які встояли і несли істинне Євангеліє. У цей час державно-церковна машина жорстоко гонила істинну Церкву. Віруючих називали єретиками, штундистами, баптистами, богомольцями.

На сьогодні євангельських церков на Україні більше 12 тисяч (православних - 14 тисяч, католицьких – приблизно 4 тисячі). Сьогодні євангельські церкви є майже у кожній країні світу. Їх загальна чисельність ~ 750 млн. чол. (католиків ~ 900 млн., православних ~ 120 млн.). Майже всі розвинуті країни світу (зокрема, США, Норвегія, Англія, Швеція, Фінляндія, Корея) – це країни з переважною більшістю євангельських церков, які також називають протестантськими.
http://salvationchurch.com.ua/church-ua ... l?&lang=ua

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26943
UNREAD_POSTДодано: 28 листопада 2010, 23:59 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Протестант написав:
На сьогодні євангельських церков на Україні більше 12 тисяч (православних - 14 тисяч, католицьких – приблизно 4 тисячі). Сьогодні євангельські церкви є майже у кожній країні світу. Їх загальна чисельність ~ 750 млн. чол. (католиків ~ 900 млн., православних ~ 120 млн.). Майже всі розвинуті країни світу (зокрема, США, Норвегія, Англія, Швеція, Фінляндія, Корея) – це країни з переважною більшістю євангельських церков, які також називають протестантськими.
Вражає! :roll: Адже сьогодні євангельські церкви все більше зближаються зі світом, як це було колись з католицькою та православною. Вражає така кількість християн на ~6 млрд. усього населення - це майже кожен третій мешканець планети намагається спастися.
Тому Христос говорив: Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми, бо кажу вам, багато-хто будуть намагатися ввійти, та не зможуть! Як устане Господар та двері замкне, ви зачнете вистоювати ізнадвору, та стукати в двері й казати: Господи, відчини нам! А Він вам у відповідь скаже: Не знаю Я вас, звідки ви! Тоді станете ви говорити: Ми їли й пили перед Тобою і на вулицях наших навчав Ти... А Він вам відкаже: Говорю вам, не знаю Я, звідки ви. Відійдіть від Мене всі, хто чинить неправду! (Лук.13:24-27)
Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її! (Матв.7:14)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26947
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 13:27 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Адже сьогодні євангельські церкви все більше зближаються зі світом, як це було колись з католицькою та православною.

Я це теж замітив, ще років 100 -200 і такі самі будемо.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26952
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 13:42 

Востаннє редаговано ОЛЕГ САМБІРСЬКИЙ 29 листопада 2010, 13:50 (всього 2 разів).

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
13 травня 2012, 13:01
Написано: 32
[quote="Протестант"] сказав:

1) Якщо ви знали історія свого села, то б знали історію п’ятидесятників.

2) То поділіться що сталося як уже почали цю історію.

3) Чи у вас немає списку членів, навіть ваші отці не знають хто до них ходить. От ви маєте куди пожалітися, а чому у вас такого немає?

Відповідаю:
1) Звідки такий висновок? Як ви можете мене осуджувати в неуцтві якщо навіть не знаєте хто я такий?

2) Як я можу з вами поділитися своєю проблемою коли ви мене так принижуєте?

3) Хто вам сказав що я ходжу до отців? Звідки такий висновок що я перед вами жаліюся? У "вас" це де?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26953
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 13:47 

Востаннє тут були:
Підсніжник написав:
Цитата:
І що значить "виконуючий обов'язки пресвітера"?

Поняття "виконуючий обов'язки пресвітера" існує переважно у малочисельних церквах, де обов'язки пресвітера виконує диякон, тому що більше нема кому. Не знаю як інших союзах, але в реєстрованих п'ятидесятників точно є. Може хто з великих общин, то й не чув такого :).

Так і є! А я вже думав...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26966
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 14:19 

Востаннє тут були:
05 серпня 2019, 12:31
Написано: 413
Ви усі так усього багато написали, що тяжко відповісти на все одразу і нічого не пропустити.
Сонячник написав:
Nurono написав:
Сонячник написав:
А Ви можете довести, що Ви є нащадком Адама? Покажіть тяглість свою, свій родовід? ;)
Відповідаю.
Адам є першою людиною. Я людина. Отже я нащадок Адама ;)
Аналогічно ми пізнаємо, що ми Христові, якщо Дух Божий живе в нас.
Не даремно згадав про родовід єврейських родин. Це біблійно - перечитайте Буття, Хронік, Єв. Матвія і Луки. Це для початку.
Сонячник написав:
Nurono написав:
Сонячник написав:
Жодного церковного вчення (катехизму) п'ятидесятники не мають.
Так і хочеться сказати, а як без вчення вони живуть?
П'ятидесятники мають Помазання Духа Святого, яке навчає про все. Навіть ап.Іван писав: А помазання, яке прийняли ви від Нього, воно в вас залишається, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. А що те помазання само вас навчає про все, воно бо правдиве й нехибне, то як вас навчило воно, у тім пробувайте. (1Iван.2:27)
Здавалось Ви мали сказати це скоріше. Тут виникає декілька питань. Задам одне - чому це помазання навчає по різному навіть в одній помісній спільноті п'ятидесятників? В одній і ті ж общині один каже про Дух Святий як свідки Єгови, а інший як католики... прикладів досить!
А ще, якщо Дух особисто навчає кожного, для чого вчителі і пресвітери в церкві. Чи не до бунту Корея це приведе? Чи не це вже чути по громадах: "Досить вам, бо вся громада усі вони святі, а серед них Господь! І чому ви несетеся понад зборами Господніми?(Чис.16:3)"
Nurono написав:
Сонячник написав:
Ні, не повірять. Адже Господь у таких випадках відкриває обом сторонам, як це було з Корнилієм.
О тож, і покажіть мені як це сталось в п'ятидесятників - де і коли.
Так діє Господь завжди: Духом Святим таємниці серця його виявляються, і так він падає ницьма і вклоняється Богові й каже: Бог справді між вами! (1Кор.14:25)[/quote]То все ж де іколи? Те як діє Господь теж знаю з Писань.
Сонячник написав:
Nurono написав:
То для чого ті паперові записи і посвідки водного хрещення - Ви ж зрозуміли відразу про що мова.
Ні, я справді не зрозумів про що Ви, бо нічого не чув про якісь посвідки. :???: Перший раз про таке чую.
Гаразд, переадресовую питання. Протестанте, як називають ті документальні засвідчення які дають на папері після водного хрещення? Бачу в тому питанні "помазання" різні общини навчило по різному!
Сонячник написав:
А в одній темі викласти історію просто не можливо. Читайте хоча б ті книги, які вже були видані.
То чому Ви відразу не сказали так, а почали поливати говорити про гріхи католиків? Конкретніше про книги, якщо можна?
Сонячник написав:
Я вже писав на початку, що в Україні, а також у всьому світі є нереєстровані п'ятидесятницькі общини, які між собою нічим не пов'язані, окрім як Одним Духом Божим. І у кожної громади своя незалежна історія, повна Божих чудес.
:shock: чому "помазання" навчило одних реєструватись а інших ні :shock: невже Дух суперечить сам собі?

Протестант написав:
То чиї слова Павла Божі чи людські?
Та питання не в тому, хто надихнув. А в тому - чи при житті Павла його листи вважались частиною Писання!

Протестант написав:
Почитай 12 розділ до коринтян, даю один вірш 1Кор.12:25 щоб поділення в тілі не було, а щоб члени однаково дбали один про одного. Писання говорить що всі рівні, але кожен має своє призначення.
[/quote]Всі це християни - церква одна як народ без поділу на етнічні групи. Але ж має бути влада ... хоч якась. Читаємо Коринтян дальше: "А інших поставив Бог у Церкві поперше апостолами, подруге пророками, потретє учителями... (1Кор.12:28)" (Ну вчителів вам не потрібно, як я зрозумів Сонячника - "навчає помазання")
Протестант написав:
Апостол і єпископ це різні служіння
А я казав що одне?
Що ж до титулу, то ти відповів, іншого і не треба.
А "незалежно думати" це як? Думати в угоду комусь? - і називати католиків грішниками і відступниками?
Протестант написав:
Дiї.2:16 а це те, що пророк Йоіл передрік:17 І буде останніми днями, говорить Господь: Я виллю від Духа Свого[/b] чому тут сказано "останніми днями" якщо мислити як ти, то тут помилка.
То де точка виконання пророцтва? Чи не в часи апостолів?
Протестант написав:
ти покажи тоді ранню історію де про єпископа римського говориться що це Папа. Перші єпископи були єпископами, а не папами...
І
Протестант написав:
Перекладається як батько, отець, але я думав ти будеш не залежно думати, але ти по католицькому мислиш. В перших століттях всіх єпископів називали так. Але цю назву залишив за собою пізніше тільки римський єпископ. Римський єпископ взяв зверхність над усіма єпископами.
Ти сам себе заперечуєш. Чому?

Протестант написав:
ти покажи тоді ранню історію де про єпископа римського говориться що це Папа. Перші єпископи були єпископами, а не папами, крім католицьких книг. Чому тоді православні не приймають Папу? Може тому що їхнє місце проживання було «на іншому березі»?
Відкрий тему "різниця між католиками і православними", може хто приєднається. Зараз ідеться про п'ятидесятників.
Як вірш Об. 3:20 показує нам відродження церкви??????
Протестант написав:
почав Лютер, бо попередній убили
Nurono написав:
Якщо так - то чому ви не тримаєтеся вчення Лютера?

Протестант написав:
Ми тримаємося вчення апостолів.
А Лютер його тримався?
Виходить - вчення Лютера ви не тримаєтесь, отже ви не протестанти - ви нові(нео)протестанти!
Про приватизацію Христа не треба, тут вже досить "хорошого" написано.
Протестант написав:
Церква там де збираються В Ім’я І.Х.
але, з ваших слів, не серед католиків!
Протестант написав:
Церква це не конфесія, а особисті стосунки із Богом. Чи ти думаєш що колективно Бог спасає? Чи " я католик" значить я спасенний, а ти ХВЄ значить ні?
Ну для чого це? Мова про істрію.
А якщо ти почав, то ви ж і твердите "католики це блудниця, спасіння їм нема". Позаминулого літа мені одна п'ятидесятника доводила що католики не вірять в Ісуса Христа.

Люби Господа в усьому більше! Господь благословляє тебе, і дає тобі мир!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26967
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 14:25 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Так ось років пять тому написав скаргу обласному єпископу на місцевого виконуючого обовязки пресвітера пятидесятницької церкви, то його тепер вже 20-тирічний син вже три рази приходив кидати камінням по вікнах мого дому.
Ваша репліка не стосується теми.

Ще як стосується. Адже "помазання" навчає по різному. Я теж знаю такі "приколи". Десь диякон торгує самогоном... десь пастирі несуть до дому з будови общинного приміщення будматеріали... десь погрожують фізичною розправою... ну з тут написаного випливає, що їм це можна - це "по благодаті".

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26969
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 14:28 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Підсніжник написав:
Поняття "виконуючий обов'язки пресвітера" існує переважно у малочисельних церквах, де обов'язки пресвітера виконує диякон, тому що більше нема кому.
Справді, диякон може виконувати обов'язки пресвітера за дорученням пресвітера.
...написав скаргу обласному єпископу на місцевого виконуючого обовязки пресвітера пятидесятницької церкви, то його тепер вже 20-тирічний син вже три рази приходив кидати камінням по вікнах мого дому... Правда на третій раз я його "застукав" на гарячому але йому вдалося втекти.
...так і є, не люблять правду. І зовсім не важко здогадатись хто це зробив.
Про події в Новій каховці в мене є всі документальні відеоматеріали.
Ну тепер я остаточно зрозумів що справжніх пятидесятників тут немає! Говорите про те чого не знаєте.
То по Вашому справжні п'ятидесятники - це ті, хто б'є вікна, хто збирає відеоматеріали, які порочать церкву, хто пише скарги на пресвітера? З якою метою Ви це робите?
Адже Христос закликав: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує... І апостол нагадував: Не платіть злом за зло, або лайкою за лайку, навпаки, благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення. (1Петр.3:9)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26970
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 14:31 

Востаннє тут були:
1) Звідки такий висновок? Як ви можете мене осуджувати в неуцтві якщо навіть не знаєте хто я такий?

Та я ніяких висновків не робив.... ви хочете щоб ми вам розказали історію в вашому селі про ХВЄ, то кому легше вам чи нам? Я маю історію своєї Церкви, можу вам розказати в короткому, можу вам книжку вислати.
2) Як я можу з вами поділитися своєю проблемою коли ви мене так принижуєте?

Та ну, я нікого не принижує. якщо щось замітили то вибачте. Я ж підкреслив що ви маєте куда поскаржитися, а куда поскаржитися на католиків і православних?
3) Хто вам сказав що я ходжу до отців? Звідки такий висновок що я перед вами жаліюся? У "вас" це де?

Якщо б ви ходили до п’ятидесятників, то б не задавали таких питань ( історію ХВЄ). Друге, я ще не чув щоб скаржитися на в.о. пресвітера, була така із проблем, щоб за це вінка били. Ну все може бути в перше, тому я вам не вірю, хотів почути історію, тому запропонував у ПП, якщо не хочете на форумі. Третє, ви ж на весь світ винесли що у ваше вікно кидають п’ятидесятники.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26972
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 14:34 

Востаннє тут були:
Nurono написав:
Сонячник написав:
Так ось років пять тому написав скаргу обласному єпископу на місцевого виконуючого обовязки пресвітера пятидесятницької церкви, то його тепер вже 20-тирічний син вже три рази приходив кидати камінням по вікнах мого дому.
Ваша репліка не стосується теми.

Ще як стосується. Адже "помазання" навчає по різному. Я теж знаю такі "приколи". Десь диякон торгує самогоном... десь пастирі несуть до дому з будови общинного приміщення будматеріали... десь погрожують фізичною розправою... ну з тут написаного випливає, що їм це можна - це "по благодаті".

Да, це ми далеко відійшли від теми. Давайте тоді будемо скаржитися один на одного без доказів!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26974
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 14:42 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
А ти можеш розказати історію католиків, коли вони появилися? Бо апостольське вчення і католицьке це різне?
Відкрий тему - переконаний католики тобі все розкажуть докладно - імена, дати, документи...

Протестант написав:
Тут проблема одна. Ти віриш що І.Х. передається, а ми віримо що Христос приходить тоді коли Його кличуть
Овва! Щось свіже. Хоча і справді - для чого апостоли так переймались "Рук надто поквапно не клади ні на кого...(1Тим.5:22)", вам варто тільки покликати...
"Бо де двоє чи троє, в Ім'я Моє, там Я серед них" - то по вашому тільки в п'ятидесятників, а в католиків?

Протестант написав:
Тут головне борючись із кимось, самому не втратити спасіння.
Задав просте питання, а ви все зводити до "які католики грішні, а які ми "помазані" і вчені"

Протестант написав:
А ті свідоцтва про хрещення для чого? А списки членів общини для чого?
Про свідоцтво не чув,
ясно, тут "помазання" теж по іншому вчить...

Протестант написав:
А чому ти зразу хочеш утекти, скажи, хто тоді ця блудниця?
Якщо я захочу, зайду у ту тему, а тут - вже не сподіваюсь - хотів дізнатись історію п'ятидесятників...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26975
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 14:43 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Сонячник написав:
По-перше, п'ятидесятницька церква немає обласних єпископів,

та ні, у нас є. Якщо він за нашу конфесію вів.
Цитата:
І що значить "виконуючий обов'язки пресвітера"? :???: Такого теж нема..

такого точно немає, він або єпископ, або ні.
Та є... це в тім місці "помазання" інше...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26977
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 14:46 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Nurono написав:
Протестант написав:
Не правда, хронологія пап ви видумали,
Десь я це вже чув....

Навіть на соборі ми бачимо що всі єпископи рівні.
Правило 6. Сардикийского собора (347 г.) ...
Еф.2:20 збудовані на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем є Сам Ісус Христос, 21 що на ньому вся будівля, улад побудована, росте в святий храм у Господі, тут теж написано на апостолів, а камінь не Петро, а І.Х.
Nurono, а ти як пояснюєш вірш Матв.16:18 І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі
оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.
То основа є Петро, чи Христос?
О - го... я вражений... ну з тими все ясно. А де тут про п'ятидесятників?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26979
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 14:55 

Востаннє тут були:
Nurono написав:
А де тут про п'ятидесятників?

Тут, то де?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26983
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2010, 15:19 

Востаннє тут були:
Сонячник

То по Вашому справжні п'ятидесятники - це ті,(1) хто б'є вікна, (2) хто збирає відеоматеріали, (3) які порочать церкву, (4) хто пише скарги на пресвітера? (5) З якою метою Ви це робите?

1 Мені (!) бють вікна ті хто називає себе пятидесятниками!
2 Відеоматеріали мені прислали не пятидесятники, і взагалі я про це вже встиг забути бо писав про це давно .
Та щоб ті хто буде читати розуміли про що йде мова, то одній із тем я запропонував відео про події в Новій Каховці і для тих християн - пятидесятників яким цікаво залишив свій ел. адрес l.o.m@i.ua
3 До речі в цьому відеодокументі і показано тих хто порочить церкву ХВЄП, починаючи від старшого пресвітера і дальше.
4 Коли я спілкувався з єпископом Ляховським Р.І. то він мені сказав що скарга в письмовій формі є неприємною але нормальною нормою церкви ХВЄП і по цій скарзі було проведено розслідування і В.О. пресвітера вимушений був просити пробачення в тих кого скривдив. Тільки біда син його мстить мені за це і кидає камінням по вікнах, а в мене четверо дітей в хаті...
5 Ні в якому разі моєю метою не є опорочнення пятидесятників, я дружу з багатьма пятидесятниками, моєю метою є виявлення "лукавих" бо є написано: і не беріть участі в неплідних ділах темряви але краще виявляйте.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>