Мішам написав:
Людина виправдовується вірою без діл закону Мойсея (Рим.3:28), але вона не може спастися самою вірою без діл заповідей Бога і Христа (Ів.15:10; 1Ів.2:4).
Ну і як вас зрозуміти? Виправдовується людина без діл заповідей Бога, але спасається ділами заповідей Бога. То навіщо оте оправдання Бог робить? Щоб людина знову залежала від діл заповідей? Це вже було. Діла заповідей - це і є діла Закону, що був даний Богом через посередника Мойсея. От у вас виходить, що оправдовуємось вірою, а спасаємось Законом. Це суперечить всьому Євангелію. Адже
викуплені Христом вмерли для Закону: "
ви вмерли для Закону через тіло Христове" (Рим.7:4). І це про тих, які були під Законом. А погани під Законом ніколи не були, вони поза Законом отримали оправдання з віри Ісуса Христа через віру в Ісуса Христа. Поган не потрібно навертати до Закону, бо віра з'явилася без закону (Рим.3:21-22).
І оправдання було дано з небес даром. Це суть благодаті. Не треба заробляти його трудами, ділами.
У вас спасіння не по благодаті, не Богом дається, а заробляється людиною через діла.
Тепер щодо ваших посилань на писання. Перше - Ів.15:10.
Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його. З ким розмовляє Ісус і до кого звертається? Точно не до поган. І якщо уважно подивитися, а де починається ця розмова, то побачимо, що з 1 вірша 13 глави. Це - вечеря Ісуса з УЧНЯМИ. А завершується ця розмова 1-им віршем 17 глави. Отож, Ісус, каже своїм учням,
котрих Сам же ж вибрав з якоюсь метою, має для них завдання, про дотримання виконання цих завдань, або служіння.
Не ви Мене вибрали, але Я вибрав вас, і вас настановив, щоб ішли ви й приносили плід, і щоб плід ваш зостався, (Ів.15:16)
І як приклад, приводить Себе, що виконав завдання, заповіді, Отця: "
як і Я зберіг Заповіді Свого Отця" (Ів.15:10)
Ісус був посланий Отцем, щоб завершити Його діла на землі:
36 Але Я маю свідчення більше за Іванове, бо ті справи, що Отець Мені дав, щоб Я виконав їх, ті справи, що Я їх чиню, самі свідчать про Мене, що Отець Мене послав!
(Iван.5:36) (підрядковий переклад каже не "виконав", а "завершив").
Висновок?
1.Ісус мав заповіді на виконання діла від Отця. Ці заповіді не стосуються людей, людям ці діла не доручалися.
2.Апостоли мали заповіді від Ісуса, бо були послані Ним на виконання Його діла. Сама назва АПОСТОЛ говорить сама за себе - ПОСЛАНИЙ. І ніхто інший
самовільно неміг взяти на себе таку ношу.
То чого ви з того, що стосувалося завдання апостолів створюєте теорію спасіння ділами для простих віруючих?
Друге місце 1Ів.2:4.
Іван не був апостолом поган. В своїх посланнях він говорив євреям. Це випливає з того, що він говорив про гріхи, а гріхи є тільки у підзаконних. Тобто в тих, у кого є заповіді від Бога. Ото ж плавно переходимо до другого питання.
Мішам написав:
У поган не було гріхів від закону Мойсея, але вони мали свої гріхи від Адама (Рим.5:12),
Гріхи можна виявити лише законом, тобто наявністю заповіді Бога. То ви мені скажіть, чим ви виявили оті "свої гріхи" до закону.
Мішам написав:
тому люди ‘усі під гріхом’ і ‘всі згрішили’ (Рим.3:9,23).
Усі під гріхом через гріх Адама. Цим гріхом увійшла в Адама смерть і далі перейшла з тим гріхом у всіх людей. Через цей гріх всі вмирають. "Жало ж смерти то гріх". (1Кор.15:56)
Мішам написав:
Відтак Ісус помер за всіх, взявши на себе гріх усього світу, а не тільки Ізраїля (Ів.1:29),
І що? Адамів гріх теж узяв? Якби взяв Адамів гріх, то смерть мала б вийти з людини. Їй ні за що було б триматися. Гріх Адама змитий кров'ю Ісуса. Людина мала б стати з моменту Голгофи вічною в плоті. Це сталося з кимось? Може Ізраїль перестав вмирати?
Раджу уважно прочитати 7,8 главу послання до Римлян і на його основі проаналізувати події біля дерева пізнання.
А що стосується виразу "дав Самого Себе на викуп за всіх", то його треба узгодити з іншими словами Ісуса:
24 А Він відповів і сказав: Я посланий тільки до овечок загинулих дому Ізраїлевого...(Матв.15:24)16 Також маю Я інших овець, які не з цієї кошари, Я повинен і їх припровадити. І Мій голос почують вони, і буде отара одна й Один Пастир (Iван.10:16)Отож, Ісус посланий ТІЛЬКИ до овечок ДОМУ Ізраїлевого. Але більшість овечок, а це 10 колін, отримали розводового листа і були розпорошені по світу. Ісус прийшов, коли земне царство Отця, кошара, нараховувала лише два коліна. Він мав завдання, заповідь, від Отця повернути в народ ще і ті 10 розпорошених колін Ізраїля, тих "інших овець". Тому і вмирав за овець дому Ізраїлевого всього світу, бо навіть розпорошені, вони були підзаконними.