Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 26 квітня 2025, 11:38

Створити нову тему Відповісти  [ 49 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Скільки буде судів Божих і воскресінь мертвих?
49530
UNREAD_POSTДодано: 24 квітня 2025, 16:22 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
Сьогодні, 10:11
Написано: 89
Віровизнання: християнин
Сонячник написав:
Щодо воскресіння мертвих, то Біблія також чітко каже, що в один час воскреснуть і праведні, і неправедні. Тобто воскресіння буде одне під час приходу Господа: одні на зустріч Господеві, а інші для засудження і вічних мук.

Івана 5:28-29 (UBIO) ...бо надходить година, коли всі, хто в гробах, Його голос почують,
і повиходять ті, що чинили добро, на воскресення життя, а котрі зло чинили, на воскресення Суду.

Ви вважаєте, що голос Христа почують ті, хто в гробах саме під час другого приходу Ісуса? Павло казав, що підхоплення церкви буде "при голосі Архангола та при Божій сурмі", а не при голосі Ісуса. А голос Його померлі почули в перший прихід Христа, коли Він помер і зійшов в найнижчі місця.
Навіть, якщо прийняти вашу точку зору, то де тоді в наведеній вами цитаті відбувся суд, якщо воскресають уже з визначенням - "хто - куди"?

Потім ви навели ще одне місце суду з Матв. 25 розділ, де Ісус, прийшовши вдруге, збере всі народи і поділить на овець та козлів. То про кого це? Церква, що є віруючі, вже тільки-но воскресла і забрана, вона підхоплена на зустріч з Христом в повітрі. На землі залишились всі решту, до котрих Ісус і прийшов. То кого зібрав Ісус на суд? Явно, що не церкву. Вона на суд не попала, бо заздалегідь визначена і підхоплена. І за яким критерієм судить решту народів? За ставлення до "братів Його менших". За добре ставлення, чи погане. Хто вони, "брати Його менші"? Бо їх не судить Ісус. За них вступається, раз за них судить інші народи.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49532
UNREAD_POSTДодано: 24 квітня 2025, 21:44 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 22:02
Написано: 518
БогунТ написав:
Даруйте мені мою необізнаність. Поясніть мені, що то таке, або дайте посиння, де про це почитати.

все гаразд. я відкрив нову тему, щоб тут не писати.

БогунТ написав:
І Отець не бере в цьому ніякої участі?

бере участь: «бо Він визначив день, коли хоче судити поправді ввесь світ через Мужа, що Його наперед Він поставив, і Він подав доказа всім, із мертвих Його воскресивши.» (Дії 17:31)

БогунТ написав:
Нагадуюсь про наведений 20 розділ з Об'явлення. Хотіла б почути вашу думку щодо тих судів з різницею в часі 1000 років.

я мало розумію це, в тому числі, як ці події відбуваються в хронологічному порядку. якщо буквально розуміти 1000-літнє Царство, то ці суди розділені. але, якщо образно розуміти 1000-літнє Царство, то і суди можна по-іншому розуміти. є окрема тема на форумі про Тисячолітнє Царство.

«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49533
UNREAD_POSTДодано: Вчора, 10:02 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
Сьогодні, 10:11
Написано: 89
БогунТ написав:
І Отець не бере в цьому ніякої участі?

taras15 написав:
бере участь: «бо Він визначив день, коли хоче судити поправді ввесь світ через Мужа, що Його наперед Він поставив, і Він подав доказа всім, із мертвих Його воскресивши.» (Дії 17:31)

Ви погоджуєтеся, що до суду причетні обоє - Отець і Син. То чому ви наполягаєте на однині слова "μέλλοντος" в (2Тим.4:1), коли підрядковий переклад має множину. Та й "μέλλοντος" - це взагалі іменник чоловічого роду і означає - "майбутнє". Ну, але...
taras15 написав:
я мало розумію це, в тому числі, як ці події відбуваються в хронологічному порядку. якщо буквально розуміти 1000-літнє Царство, то ці суди розділені. але, якщо образно розуміти 1000-літнє Царство, то і суди можна по-іншому розуміти.

То власне і питаю саме вашого розуміння цих судів, не царства.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49535
UNREAD_POSTДодано: Вчора, 22:00 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 22:02
Написано: 518
БогунТ написав:
То чому ви наполягаєте на однині слова "μέλλοντος" в (2Тим.4:1), коли підрядковий переклад має множину. Та й "μέλλοντος" - це взагалі іменник чоловічого роду і означає - "майбутнє". Ну, але...

наполягаю, тому що слово ориґ. написано в однині, і це дієприкметник, і означає "хотіти, збиратися, намірюватися" (додаю нижче знимку). чому в підряднику, на який ви посилаєтесь, по-іншому - я не знаю..
правда, у К. Роджерса пише, що це слово використовується з інфінітивом для вираження продовженого майбутнього.

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 49 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело