Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 28 березня 2024, 15:46




Створити нову тему Відповісти  [ 8 повідомлень ] 

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Об’єктивний аналіз екуменізму.
17512
UNREAD_POSTДодано: 21 червня 2009, 09:23 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
22 червня 2009, 11:03
Написано: 3
На початку ХХ століття, поширився так званий екуменічний рух (з грец. ecumena – “Всесвіт”). Нині цей рух здійснюється головним чином у рамках Всесвітньої ради церков (ВРЦ). З 2007 року у Києві проходять традиційні січневі молитовні марафони за єдність християн, у яких беруть участь представники РКЦ, УГКЦ, УПЦ (МП), УПЦ (КП) та церкви християн віри євангельської. Православна церква є членом Всесвітньої ради церков, але широкий загал віруючих обережно ставиться до екуменічного руху. Що ж насправді являє собою екуменічний рух? Чому серед протестантів лише п’ятидесятники входять до нього? І що саме в екумені насторожує православних вірян?
Святе Письмо свідчить про існування Бога Отця, Сина і Святого Духа. Незважаючи на те, що й донині в нашому суспільстві існують представники арійської єресі, які відкидають Божество Ісуса Христа і не визнають особистості Святого Духа, на підставі Святого Письма досить легко спростувати хибність їхніх тверджень. Сам Ісус говорив про Себе, як про вічносущого Бога (Ів. 8:58), а в Дії 13:2 промовляє до віруючих в Антіохії не Бог Отець, а Бог Святий Дух, що є незаперечною ознакою Його особистості. Але чи відомо вам, що в світі існує імітація на Бога Отця, Сина і Святого Духа? Для підтвердження цієї тези пропоную звернутись до книги Одкровення і простежити виконання її пророцтв в історії.
В видінні Іван Богослов стояв на березі моря і бачив, що з води, яка в пророцтвах є символом заселеної території (Одкр. 17:5), виходить якийсь морський звір з сімома головами і десятьма рогами. Червоний змій також представлений в Одкр. 12:3 з сімома головами і десятьма рогами. Звір і змій мають однакову зовнішність – в обох є сім голів і десять рогів. Ісус Христос сказав: “Хто бачив Мене, бачив і Отця” (Ів. 14:9). Тому є підстави вважати, що змій імітує Бога Отця, а морський звір є підробкою Христа. Якщо з змієм відразу зрозуміло, що це є сатана, в честолюбні безумні плани якого давно вже входило зайняти місце Бога Отця (Ісаї 14:12-14), то хто ж тоді цей морський звір? В Одкр. 13:18 написано: “Тут мудрість! Хто має розум, нехай порахує число звірини, бо воно число людське. А число її шістсот шістдесят шість”. Підробка, як правило, майже не відрізняється від оригіналу, тому й шукати звіра слід серед християнських спільнот. Загальновідомо, що на тіарі папи римського написано “Vicarius Filii Dei”, що в перекладі з латинської означає “Намісник Сина Божого”. Латинські букви заміняємо римськими цифрами, рахуємо, і в результаті отримуємо число звіра (5+1+100+0+0+1+5+0+0+1+50+1+1+500+0+1). Але це лише одна з біблійних ознак звірини. Читаємо далі в Одкр. 13:2, що “змій дав їй свою силу, і престола свого, і владу велику”. Ісус сказав “Дана Мені всяка влада на небі й на землі” (Матв. 28:18). Також Він сказав, що отримав цю владу від Отця (Ів. 10:18). Тому як Отець дає владу Христу, так і сатана наділив владою папство. Про діяльність папства переконливо свідчить сама назва цього періоду історії – темні віки Середньовіччя. Як було зазначено раніше, Ісус Христос сказав: “Хто бачив Мене, бачив і Отця” (Ів. 14:9), тому і всі ті, хто був свідком страхітливої епохи папської інквізиції, бачили дію сатани. Папство звершувало своє служіння на протязі 42 пророчих місяців (Одкр. 13:6), або ж буквальних 1260 років (один пророчий день дорівнює одному буквальному року). Історично підтверджено, що в 538 році після 30-літньої війни, під час якої були повністю знищені три арійські народи – вандали, герули, остготи, почалося папське правління, і тривало воно до 1798 року, коли за наказом Наполеона генерал Бертьє взяв римського понтифіка у полон. Примітно, що Христос звершував Своє служіння на протязі 42 буквальних місяців. І як Христос був помер і воскрес, так і папство було смертельно поранено і опісля зцілилось (Одкр. 13:3). Рана, завдана папству в 1798 році, зцілилась в 1929 році підписанням Латеранського договору, згідно якого повністю відновлено Ватикан. Христос дотримувався Закону Божого, наголошуючи на його незмінності (Матв. 5:17,18), і папство також заставляє своїх вірян дотримуватися заповідей, тільки вже відредагованих у їхній редакції. А як ще можна назвати зміни, зроблені папською системою в Декалозі (Дан. 7:25), як не повстанням на Бога – Законодавця?
Потім Іван побачив “другого звіра, який виходив з землі” (Одкр. 13:11). Якщо в біблійних пророцтвах води символізують густонаселену територію, то земля представляє порівняно малозаселену територію. Лише одна держава, населення якої з моменту висадки пілігримів було зовсім незначним, відповідає цьому опису. Це Сполучені Штати Америки. До цих берегів пілігрими приплили, рятуючись від переслідувань з боку католицької церкви (Одкр. 12:16). Тут принцип розділення Церкви від держави став закріплений в Конституції. Як бачимо, на початку свого становлення США справді були схожі на агнця, але згідно біблійного пророцтва в кінці заговорять, як дракон (Одкр. 13:11). Вже в наш час ми спостерігаємо, що США – єдина в світі наддержава, яка накладає економічні ембарго на інші країни і самостійно веде війни, незважаючи на відсутність згоди з боку ООН та членів Ради Безпеки. Як папство в Середні віки сформувало союз церкви і держави, так і при об’єднанні церкви і держави в Америці буде сформований образ звіра. Як Святий Дух має подобу Христа, так і Америка проявить характерні риси папства. Ось що ми дізнаємося про США з Одкр. 13:12: “І вона виконувала всю владу першої звірини перед нею, і робила, щоб земля та ті, хто живе на ній, вклонилися першій звірині, що в неї вздоровлена була її рана смертельна”. В даний час тільки створюються передумови для виконання цього пророцтва. Ісус сказав, що Святий Дух прославить Його (Ів. 16:14). Так і США в майбутньому будуть сприяти прославленню папства. Америка, виконуючи роль мнимого Святого Духа, буде примушувати весь світ поклонитися папству. Ісус Христос молився про єдність віруючих. Що ж слугуватиме єднанню навколо мнимого Христа – католицизму? Як Святий Дух у виді вогняних язиків зійшов у день П’ятидесятниці (Дії 2:3), так і харизматичний рух, який виник у США, і ознакою якого є імітація біблійного дару мов – беззмістовне бурмотіння, сприяє єднанню християнських спільнот в екумені. Ось і відповідь, чому п’ятидесятники – єдині з українських протестантів, які вступили в екумену. Якщо об’єктивно проаналізувати, то екуменічна молитва з ними по суті нічим не відрізняється від спільної молитви з якутським чаклуном чи шаманом вуду, бо доведено, що бурмочуть вони ідентично.
Варто зазначити, що практика екуменічних спільних молитов не є тільки християнською. З 1986 року існує екуменічний рух, створений з ініціативи папи римського. Учасниками цього руху в італійському місті Ассізі був проведений всесвітній день молитви за мир. На зустріч були запрошені представники всіх найбільших сучасних релігій світу (брали участь представники вищого духівництва 12 релігій), у тому числі християни різних конфесій, індуїсти, сікхи, зороастристи, іудеї, мусульмани, африканські анімісти. Коментарі зайві. Це те ж саме, щоб в часи пророка Іллі Божий священик організував екуменічну зустріч з священиками Ваала і Астарти для проведення спільної молитви. Як би Бог відреагував на це? Толерантне ставлення до гріха, а не його осудження – ось що саме насторожує православних вірян в екумені! Христос сказав, що “ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді вклонятись” (Ів. 4:24). У Бога правда одна, а в екумені у кожного своя правда.
Беручи до уваги все вищесказане, можна сміливо охарактеризувати екумену, як ще одну людську спробу збудувати вавилонську вежу, тільки тепер вже духовну. Після прочитаного виникає логічне запитання – знаючи про природу екуменічного руху, чи варто свідомим християнам бути його учасниками?


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об’єктивний аналіз екуменізму.
17513
UNREAD_POSTДодано: 21 червня 2009, 09:24 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
22 червня 2009, 11:03
Написано: 3
Останні події свідчать, що харизмати справді стають об’єднавчою ланкою в екуменічному русі http://news.invictory.org/issue23790.html
Присутність баптистів просто дивує! Взагалі-то, це є рішення баптистів всієї України єднатися з деструктивними сектами, чи приватна позиція Коменданта?


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об’єктивний аналіз екуменізму.
17515
UNREAD_POSTДодано: 21 червня 2009, 11:41 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
30 листопада 2023, 06:16
Написано: 4652
Звідки: Україна
Віровизнання: християнин
orthodoxline написав:
Чому серед протестантів лише п’ятидесятники входять до нього?

Чому Ви вважаєте, що п'ятидесятники входять в подібні союзи??? Ви помиляєтеся, оскільки п'ятидесятники в жодні союзи не входять і ніколи не входили. Якщо Ви говорите про самостворену організацію над п'ятидесятниками, то цю організацію п'ятидесятницькі церкви як правило не визнають і їм не підкоряються.

І взагалі, на мою думку, ця стаття спрямована на розпалювання релігійної ворожнечі. Orthodoxline (Luther та інші), досить сіяти ворожнечу, а краще подбайте про свою святість, без якої ніхто не побачить Бога. І як написано: "що тільки правдиве, що тільки чесне, що тільки праведне, що тільки чисте, що тільки любе, що тільки гідне хвали, коли яка чеснота, коли яка похвала, думайте про це!" (Фил.4:8).




Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об’єктивний аналіз екуменізму.
17519
UNREAD_POSTДодано: 22 червня 2009, 11:03 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
22 червня 2009, 11:03
Написано: 3
Ким самостворену?


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об’єктивний аналіз екуменізму.
17523
UNREAD_POSTДодано: 22 червня 2009, 14:39 
Аватар учасника

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
21 квітня 2016, 01:27
Написано: 343
Шкода, але обєктивності у цих роздумах справді мало - це радше субєктивна позиція представників окремих конфесій.
І в розділі "Дослідження Біблії" ця тема відкрита помилково, оскільки до дослідження Святого Письма відношення немає.
Перенесемо в розділ "Я і суспільство"
І просимо дописувачів бути толерантними до інших конфесій.


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Об’єктивний аналіз екуменізму.
17605
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2009, 11:53 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
14 червня 2011, 23:28
Написано: 74
На тіарі папи римського декілька віків підряд включно до початку XVII сторіччя був напис “Vicarius Filii Dei”, що в перекладі з латинської означає “Намісник Сина Божого”. Першим виявив цей титул на папській тіарі берлінський священик Андреас Хелвіг (1572-1643) в своїй праці “Antichristus Romanus, in proprio suo nomine, numerum illum Apocalypticum (DCLXVI) continente proditus”, яка була опублікована в 1612 році у Віттенберзі. Отже, латинські букви заміняємо римськими цифрами, рахуємо, і в результаті отримуємо число звіра (5+1+100+0+0+1+5+0+0+1+50+1+1+500+0+1). Але це лише одна з біблійних ознак звірини.




"Тут терпеливість святих, що додержують заповіді Божі і Ісусову віру" (Об'явл. 14:12)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Що таке релігія?
30193
UNREAD_POSTДодано: 02 березня 2011, 16:34 

Стать: Він
Востаннє тут були:
11 травня 2011, 21:30
Написано: 1
Віровизнання: православний
Проект “Вічна Євангелія”
http://www.yahovor.org.ua/
направлений на об'єднання народів і держав, на створення “об'єднаного людства” на добровільній і усвідомленій основі. Релігійні і ідеологічні відмінності довгий час здавалися головною перешкодою на шляху до об'єднання людства. Світові війни і, на наступному етапі, “терористичні війни”, особливо після подій 11 вересня 2001 року в США, демонструють, що ідеологічний і релігійний екстремізм несуть загрозу для існування людства. У книзі “Вічна Євангелія” на основі лінгвістичного аналізу продемонстрована генетична єдність народів світу, процес зародження мов народів, близькість релігій людства. Автором продемонстровано як з'явилася велика різноманітність мов в процесі розселення народів по землі. Боги народів діляться в основному на дві великі групи: Верховний Бог і обоженені з часом предки. Дуже довгий час найбільшою таємницею людства було Ім'я Бога. Шляхом аналізу прадавніх мов світу в книзі розшифровано і прочитано Ім'я, продемонстровано як поступово у різних народів змінювалася вимова Імені Бога. Верховний Бог практично кожного народу є Іпостассю Єдиного Бога. Розшифровка Імені Бога показала, що слов'янський Даждьбог, шумерський Енліль, єгипетський Ра, християнський/іудейський Яхве, арабський Аллах, китайський Тянь і так далі – це один і той же Бог. Таким чином, доведено що християнство, іслам, буддизм і всі інші релігії світу виросли з одного кореня, з поклоніння різних народів Єдиному Богові. Розшифровка Імені Бога дала передумови стверджувати, що “Ваш Бог – це наш Бог, а наш Бог – це Ваш Бог”. Проект “Вічна Євангелія” прибирає головну перешкоду для об'єднання людства – ідеологічний і релігійний розкол. Об'єднання людства передбачає обов'язкову присутність Бога. Приклад зруйнованого СРСР, який здавався непохитною імперією, показує, що неможливо об'єднати народи, якщо відмовитися від Бога і основою суспільства зробити атеїзм. Тут потрібно також згадати Арнольда Дж. Тойнбі, якого на Заході вважають найвизначнішим істориком. Він стверджував, що всякі уявлення про об'єднання людства, які не передбачають присутності Бога, є пустою академічною химерою.
У книзі продемонстровано, чому символом об'єднаного людства стане знак “Х”. На сайті в розділі “Про книгу “Вічна Євангелія” приведено адресу в інтернеті, де можна подивитися фільм про Евгенія Гайдучка, який залишив свідоцтво про символ “Х”, як про майбутній символ всього людства. Євгеній Гайдучок – людина, яка в дуже молодому віці потрапила з ХХІІІ століття(!) в ХХ століття. Решту життя він прожив в СРСР. Офіційні газети тієї епохи називали його “провісником”. Зараз про Евгенія Гайдучка пишуть статті, знімають фільми.
Всього через декілька тижнів після появи в мережі інтернет сайту “Вічна Євангелія”, він потрапив на перше місце в рейтингу
http://catalog.online.ua/society/religion/christianity/


-1
(0-1)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Що таке релігія?
30194
UNREAD_POSTДодано: 02 березня 2011, 19:09 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 грудня 2023, 14:33
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
asur написав:
Розшифровка Імені Бога показала, що слов'янський Даждьбог, шумерський Енліль, єгипетський Ра, християнський/іудейський Яхве, арабський Аллах, китайський Тянь і так далі – це один і той же Бог. Таким чином, доведено що християнство, іслам, буддизм і всі інші релігії світу виросли з одного кореня, з поклоніння різних народів Єдиному Богові.

Одна велика різниця: Що ніякий із богів крім християнського, немає Сина, який прийшов спасти світ від гріхів. Більше немає імен під небом під яким можна спастися, тільки ім’я І.Х. /Єгова-Спаситель.
А якщо ці боги це один і тотже, то всі люди мали б прийняти Сина, а так навіть включно із євреями у нас інші боги.
Бог Яхве/Єгова сказав: Це Син Мій Улюблений, Його слухайтеся! Лук.9:35




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 8 повідомлень ] 


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей


©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>