Джерело
https://forum.jerelo.info/

Інші мови - ставлення баптистів
https://forum.jerelo.info/viewtopic.php?t=255
Сторінка 3 з 5

Сонячник [ 20 червня 2008, 22:37 ]  Re: Re:

Sofia написав:
Ви обоє припускаєте, а на практиці ви відсіювали хоч раз "брехливе" пророцтво чи дар "інших мов"?!?!?.. От було так, що ОСЬ ЛЮДИНА, яка ніби пророкує або говорить незрозуміло, і ви впевнені що то не від Бога?!?!

Так, іноді мені доводилося чути, коли людина сама намагалася говорити незрозуміло, вдаючи що має такий дар - але ж це дуже помітно. 8-)
Бував я й на таких служіннях, де також моляться іншими мовами, але я маю сумнів, що ці слова від Духа Святого - але ж не мені судити, Бог є серцевидець, Він знає!
Але коли говорить Дух Святий - це так благоговійно і виразно, що сумнівів ні у кого немає, бо тоді так трепетно, що серце плавиться.

А "брехливі" пророцтва я зустрічав досить часто... на жаль, фальшивість дуже поширена у новітніх п'ятдесятницьких та харизматичних церквах.:(
Але водночас я знаю, що іноді буває, коли справді говорить Господь через людину. Я навіть знаю випадок, коли сама баптистка почула повеління від Бога. Навіть моя мати, коли ще була дівчиною, почула голос Божий: "Устань, лінивче! Воздай Богу хвалу!". ;)
І в наші часи, я думаю, є Божі пророки, але про них мало хто знає... та Бог знає!

Sofia [ 21 червня 2008, 09:48 ]  Re: Re:

Сонячник написав:
Але водночас я знаю, що іноді буває, коли справді говорить Господь через людину. Я навіть знаю випадок, коли сама баптистка почула повеління від Бога. Навіть моя мати, коли ще була дівчиною, почула голос Божий: "Устань, лінивче! Воздай Богу хвалу!". ;)
І в наші часи, я думаю, є Божі пророки, але про них мало хто знає... та Бог знає!

НУ таке ще можна зрозуміти, але інша справва коли пророцтва про майбутнє... тобто "Откровення продовжується"... Господь завершив свої пророцтва...

natakoa [ 08 січня 2011, 01:00 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Якщо пророцтво від Бога, то воно не може суперечити тому, що написано в Біблії. А пророки є і в наш час, тільвсе потрібно звіряти зі Словом Божим.

sss [ 08 січня 2011, 18:33 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

natakoa написав:
Якщо пророцтво від Бога, то воно не може суперечити тому, що написано в Біблії. А пророки є і в наш час, тільвсе потрібно звіряти зі Словом Божим.
natakoa,а ти звідки знаєш про це??Ти часом сама не пророчиця?? :???:

natakoa [ 08 січня 2011, 19:27 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Тому що Бог і вчора і сьогодні і повіки Той Самий, а Слово Боже не змінюється.

Якщо Бог говорить через пророків і через Біблію, своє Слово, то Він не може суперечити Сам Собі.

Інша річ - це фальшиві пророки. Вони були і у старозаповітні часи, і тепер їх є багато, які відводять людей від Бога.

sss [ 09 січня 2011, 14:37 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

natakoa написав:
Тому що Бог і вчора і сьогодні і повіки Той Самий, а Слово Боже не змінюється.Якщо Бог говорить через пророків і через Біблію, своє Слово, то Він не може суперечити Сам Собі.Інша річ - це фальшиві пророки. Вони були і у старозаповітні часи, і тепер їх є багато, які відводять людей від Бога.
Мг,це вже щось з розряду роздумів! :yes:Та всеж незрозумілою є мета тих пророцтв які сьогодні начебто Бог дає через отих так званих пророків,яких часто можна помітити у Євангельських конфесіях.Також незрозуміло,як пророк сьогодні пророкуючи може суперечити Писанню??Ну і цікаво, natakoa ви не пророчиця???

Протестант [ 09 січня 2011, 17:42 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

natakoa написав:
А пророки є і в наш час, тільвсе потрібно звіряти зі Словом Божим.

Я думаю що це не зовсім так. Не всі пророцтва мають звірятися із Писанням. Є пророцтва особисто до людини, про її життя. А є пророцтва наприклад де говорить пророк " Що час вже близький до приходу І.Х." то такі пророцтва я взагалі не сприймаю, бо вірніше пророцтво це Біблія так давно говорить, і тут нічого нового не сказано,правда лише нагадується Церкві.

Братик [ 09 січня 2011, 22:31 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Цитата:
Я думаю що це не зовсім так. Не всі пророцтва мають звірятися із Писанням. Є пророцтва особисто до людини, про її життя.

Пророцтва не повинні суперечити Біблії, навіть якщо це пророцтво щодо життя людини.

Протестант [ 09 січня 2011, 22:56 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Братик написав:
Пророцтва не повинні суперечити Біблії, навіть якщо це пророцтво щодо життя людини.

Ну добре... припустімо воно не суперечить і не підтверджується Писанням, то яке це пророцтво?

Братик [ 10 січня 2011, 18:33 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

А хіба пророцтво повинне суперечити Біблії?? :shock: А коли пророцтво підтверджується Біблією, то навіщо це пророцтво, якщо воно в Біблії вже написане?

Протестант [ 11 січня 2011, 00:21 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Братик написав:
А хіба пророцтво повинне суперечити Біблії??

Я так не говорив. Ну просто є такі пророцтва що Писанням не підтвердиш, але воно і не суперечить.

Братик написав:
А коли пророцтво підтверджується Біблією, то навіщо це пророцтво, якщо воно в Біблії вже написане?

Я теж не знаю для чого, хіба що щоб нагадати слова із Писання. Але попробуй взнай чи воно від Бога, чи від людини. :?

Братик [ 11 січня 2011, 06:17 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

Цитата:
Я теж не знаю для чого, хіба що щоб нагадати слова із Писання. Але попробуй взнай чи воно від Бога, чи від людини.
Як думаєш, якщо я почну говорити завчені пророцтва з Біблії, чи можна назвати це пророцтвом? Ні, бо я лише читаю пророцтва, або повторяю їх!
А з іншої сторони, я думаю, Дух Святий може говорити (і в основному говорить) цитатами з Біблії. Тому, важко сказати, чи пророцтво від Бога чи ні. Буває, питаєш, що за пророцтво було? Відповідають, та-а щоб народ пробуджувався, бо скоро Господь прийде, щоб пильнували і т.д. З одної сторони, нічого нового, а з другої сторони, ці пророцтва нас заохочують, підбадьорують, додають страху Божого, тобто користь є.

sss [ 11 січня 2011, 19:13 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

sss написав:
natakoa написав:
Тому що Бог і вчора і сьогодні і повіки Той Самий, а Слово Боже не змінюється.Якщо Бог говорить через пророків і через Біблію, своє Слово, то Він не може суперечити Сам Собі.Інша річ - це фальшиві пророки. Вони були і у старозаповітні часи, і тепер їх є багато, які відводять людей від Бога.
Мг,це вже щось з розряду роздумів! :yes:Та всеж незрозумілою є мета тих пророцтв які сьогодні начебто Бог дає через отих так званих пророків,яких часто можна помітити у Євангельських конфесіях.Також незрозуміло,як пророк сьогодні пророкуючи може суперечити Писанню??Ну і цікаво, natakoa ви не пророчиця???
natakoaде ви пропали.Прошу вас розкажіть мені,про це. :???:

natakoa [ 12 січня 2011, 02:42 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

sss, я ж писала, що пророки бувають різні. бувають справжні пророки, а також і лжепророки, які говорять від себе, а не від Бога. Тепер про те, як пророк пророкуючи може суперечити Писанню. Наприклад, у Писанні сказано, що про день і час другого приходу Ісуса Христа не знає ніхто, ні анголи на небі, ні Син, тільки Отець. Якщо я (чи хто інший) буду пророкувати час другого приходу Ісуса Христа, то таку людину (чи організацію) сміливо можна буде вважати лжепророком тому що вона суперечить Писанню. А дар пророцтва Бог дає, як і інші дари, кому Він (Бог) захоче, людина може просити у Бога цей дар, але тільки у владі Бога дати його чи ні.

sss [ 12 січня 2011, 18:13 ]  Re: Інші мови - ставлення баптистів

natakoa написав:
sss, я ж писала, що пророки бувають різні. бувають справжні пророки, а також і лжепророки, які говорять від себе, а не від Бога. Тепер про те, як пророк пророкуючи може суперечити Писанню. Наприклад, у Писанні сказано, що про день і час другого приходу Ісуса Христа не знає ніхто, ні анголи на небі, ні Син, тільки Отець. Якщо я (чи хто інший) буду пророкувати час другого приходу Ісуса Христа, то таку людину (чи організацію) сміливо можна буде вважати лжепророком тому що вона суперечить Писанню. А дар пророцтва Бог дає, як і інші дари, кому Він (Бог) захоче, людина може просити у Бога цей дар, але тільки у владі Бога дати його чи ні.
Мг-г-г,цікаво,он воно як.Підступно,бо відповідь неповна!! :).Добре розберімось.А от чи ви на практиці зустрічали таких пророків які б пророкували на день та годину другого приходу Христа???Ну й якщо пригадуєте я питав -яка мета сучасних справжніх пророцтв,які не суперечать Писанню?А також чи бува ви не є пророкинею і чи у твоїй церкві є пророки?

Сторінка 3 з 5 Часовий пояс UTC + 2 годин