Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 28 березня 2024, 16:39




Створити нову тему Відповісти  [ 14 повідомлень ] 

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розділ)
47698
UNREAD_POSTДодано: 12 квітня 2015, 09:33 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
Шановні члени Форуму, маю бажання поділитись з Вами роздумами над тридцятим розділом книги пророка Ісаї, в якому на мою думку, звіщається про діяльність частини віруючих періоду благодаті (синів) на початку часу скорботи, а також месійне завдання для них від Господа. Запрошую членів Форуму до роздумів над даною темою.
Примітка: Текст Ісая 30 розділ взято з «Переклад Патріарха ФІЛАРЕТА за Біблією російською мовою, яка була перекладена з єврейської та грецької мов у другій половині ХІХ століття (Синодальне видання Російського біблійного товариства. Москва, 2002)»

(Іс.30:1) Горе синам неслухняним, говорить Господь, що чинять наради, але без Мене, і складають умови, та не за духом Моїм, щоб додати гріх на гріх,
При закінченні періоду благодаті, в час скорботи, «прийде з Сіону Спаситель відвертати нечестя від Якова (Ізраїля)» Рим.11:26. Віруючі цього часу, повинні бути дуже чуйними до голосу Духа Святого, щоб чинити не по своїй волі, по своєму розумінню, а по волі Господній. Згідно першого вірша, сини (Ін.1:12) і названі неслухняними, бо чинили наради, складали умови без Бога, без духу Його. Вони не сприймали пророче відкриття Духа Святого на цей час і тому не виконували приготовану для них місію, тобто додавали «гріх на гріх».
(Іс.30:2) не запитавши вуст Моїх, йдуть у Єгипет, щоб підкріпити себе силою фараона, і щоб сховатися в тіні Єгипту!
Сини, тобто віруючі періоду благодаті, який символізує Єгипет, знаходячись в часі скорботи, для того щоб духовно підкріпитись, звертаються не до Бога, а до основ науки цього періоду «щоб підкріпити себе силою фараона», бажаючи продовжувати своє християнське стояння як за попередніх часів, тобто «сховатися в тіні Єгипту». Ісус сказав: хто «назад озирається, не надається до Божого Царства».
(Лк.9:62) Ісус же промовив до нього: Ніхто з тих, хто кладе свою руку на плуга та назад озирається, не надається до Божого Царства!
(Іс.30:3) Але сила фараона буде для вас соромом, а притулок у тіні Єгипту за ганьбу,
Завдання періоду благодаті і вірність йому при його закінченні, втратять свою актуальність, а для синів, покликаних до праці в час скорботи, які будуть продовжувати їх сповідувати і жити ними – сором та ганьба. Тіло Церкви сформоване, «ввійшло повне число поган» Рим.11:25 і прийшов «з Сіону Спаситель» відвертати «нечестя від Якова» Рим.11:26, тобто прийшов Господь «до овечок загинулих дому Ізраїлевого» Мф.15:24.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47708
UNREAD_POSTДодано: 16 квітня 2015, 09:55 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.30:4) тому що князі його вже у Цоані, і його посланці до Ханесу дійшли.
Єгипетське місто Цоан знаходиться в дельті ріки Ніл, яка символізує науку періоду благодаті, а дельта це кінець ріки, або кінець науки на період благодаті. Князі Єгипту, тобто теологи, керівники общин цього періоду знаходяться вже у Цоані, в кінці науки періоду благодаті, а процеси скорботи для них закриті. Тепер Ханес– місто в середині Єгипту, або це місто символізує середину науки періоду благодаті. Посланці, тобто проповідники і частина віруючих періоду благодаті, наполовину розуміють дану науку і наполовину сприймають перебіг даних процесів, бо не призначені для праці в часі скорботи. Тому неслухняним синам (віруючим призначеним на час скорботи) Господь і докоряє за те, що йдуть за порадою до князів і посланців Єгипту (періду благодаті), а не до Нього.
(Іс.30:5) Вони посоромлені будуть усі за народ, що не буде корисний для них, що не буде від нього допомоги і пожитку, а на сором та ганьбу.
Господь вказує на те, що від бажання неслухняних йти за підкріпленням і порадою до народу, який сповідує науку попереднього періоду, періоду благодаті, користі, допомоги і пожитку вони там не одержать, а це бажання буде їм на сором та ганьбу.
(Іс.30:6) Тягарі на тваринах, які йдуть на південь, по землі гноблення й утисків, звідки виходять левиці і леви, гадюки і летючі змії; вони несуть на хребтах ослів багатства свої і на горбах верблюдів скарби свої до народу, який не принесе їм пожитку.
Роздуми над шостим віршем почнемо з кінця. Багатства і скарби неслухняних синів, це ті знання і відкриття, які вони одержали через Новий Заповіт від пророчого духа Ісуса Христа Об.19:10, Який в’їхав в Єрусалим, в місто миру на ослі Мф.21:5. Частину знань і відкриттів, тобто багатств і скарбів, було взято через Старий Заповіт, останнім пророком якого був Іван Хреститель, що одівавсь в одежу з верблюжого волосу Мф.3:4. Вислів «вони несуть на хребтах ослів багатства свої і на горбах верблюдів скарби свої» говорить про те, що багатства і скарби були винесені з часу поган, коли формувалось тіло Церкви Рим.11:25. Знання і відкриття Нового та Старого Заповітів, тобто багатства і скарби, стали для синів часу скорботи – «землі гноблення й утисків» тягарами через те, що одержані духовні («на південь» Вих.40:24) знання і відкриття не сприймались віруючими періоду благодаті, тобто народом серед якого вони жили, «який не принесе їм пожитку». З часу скорботи, з «землі гноблення й утисків» виходять «левиці» - спільноти людей, які сповідують закон; «леви» - закони різних деномінацій; «гадюки» - докори, осуди попередніх часів; «летючі змії» - піднебесні духи злоби Еф.6:12.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47723
UNREAD_POSTДодано: 16 квітня 2015, 13:05 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
15 листопада 2023, 22:17
Написано: 478
Звідки: Тернопіль
Віровизнання: християнин
Богуслав написав:
(Іс.30:2) не запитавши вуст Моїх, йдуть у Єгипет, щоб підкріпити себе силою фараона, і щоб сховатися в тіні Єгипту!
Сини, тобто віруючі періоду благодаті, який символізує Єгипет...

хм.. я думаю, що Єгипет символізує то всьо світське з пожадливостями і гріхом (як пише: дім рабства, тобто гріховного рабства і Господь звідти виводить). Або якісь низини, коли людина віддаляється від Бога. завжди коли про Єрусалим чи Сіон говориться, то туди підносяться, піднімаються, а коли від Єрусалиму, то сходять, спускаються. то треба розуміти духовно.
але варто згадати, що й Авраам спускався в Єгипет, і Йосип там був, і навіть Ісус Христос, коли був у тілі немовлятком там був. але це все було з волі Божої.
далі Єгипет може символізувати слабку плоть, тобто людину. читаємо наступний розділ пророка Ісаї (31): 1Горе тим, що в Єгипет по поміч ідуть, що на коней спираються, і на колесниці надію свою покладають, вони бо численні! та на верхівців, бо вони дуже сильні! але на Святого Ізраїлевого не дивляться, і до Господа не звертаються!
3А Єгипет не Бог, а людина, а коні їхні тіло, не дух: як простягне Господь Свою руку, то спіткнеться помагач, впаде і підпомаганий, і разом вони всі погинуть!

так само і тут, можливо, горе синам неслухняним; чому? бо надіються на людину (або на себе), а не на Бога.




«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
+1
(1-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47731
UNREAD_POSTДодано: 16 квітня 2015, 19:57 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
taras15 написав:
я думаю, що Єгипет символізує то всьо світське з пожадливостями і гріхом (як пише: дім рабства, тобто гріховного рабства і Господь звідти виводить). То треба розуміти духовно.
Але варто згадати, що й Авраам спускався в Єгипет, і Йосип там був…

Перебування Йосипа в Єгипті – праобраз перебування Ісуса Христа на Землі (не тільки в тілі).
Цитата:
Читаємо наступний розділ пророка Ісаї (31)…
Так само і тут, можливо, горе синам неслухняним; чому? бо надіються на людину (або на себе), а не на Бога.

Брат Тарас, ти правий в своїх роздумах, про це в слідуючих повідомленнях.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
+1
(1-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47741
UNREAD_POSTДодано: 19 квітня 2015, 09:47 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.30:7) Бо допомога Єгипту буде марна і даремна; тому Я сказав їм: сила їх – сидіти спокійно.
Надія на підтримку і допомогу Єгипту, тобто періоду благодаті є марною і даремною бо написано:
(2Хр.20:15) …Так говорить до вас Господь: Не бійтеся та не жахайтеся перед цією силенною силою, бо не ваша ця війна, але Божа!
Господь говорить синам, яким дав великі багатства і скарби в періоді благодаті, яких підготував до місійної праці, щоб вони сиділи спокійно і сила їх в очікуванні та готовності до цієї праці в часі скорботи.
(Іс.30:8) Тепер піди, накресли це на дошці у них, і впиши це у книгу, щоб залишилося на майбутній час, назавжди, навіки.
Господь наказує пророку записати дані йому від Нього відкриття про наміри синів та завдання їм на час скорботи в книгу – в Писання, яке було дане Ісаї ще за понад сімсот років до народження Ісуса Христ, і щоб це пророцтво «залишилося на майбутній час, назавжди, навіки» і для нас з вами.
(Іс.30:9) Бо це народ непокірний, діти неправдиві, діти, які не хочуть слухати закону Господнього,
Неслухняних синів Господь називає народом непокірним, дітьми неправдивими, які неслухають і не коряться Слову Його, хоч в Писанні і написано:
(Мих.6:8) Було тобі виявлено, о людино, що добре, і чого пожадає від тебе Господь, нічого, а тільки чинити правосуддя, і милосердя любити, і з твоїм Богом ходити сумирно.
Щоб сумирно ходити з Богом, необхідно постійно перебувати в Його Слові, жити тим Словом і коритись йому, тоді до цього Слова прийде «Дух правди і попровадить до цілої правди» Ів.16:13.
(Іс.30:10) які провидцям говорять: “перестаньте провидіти”, і пророкам:“не пророкуйте нам правди, говоріть нам утішне, пророкуйте приємне;
(Іс.30:11) зійдіть з дороги, ухиліться від путі; усуньте від очей наших Святого Ізраїлевого”.
Перед початком часу скорботи, в якому відкриється Ісус Христос як Месія, як Спаситель для народу Ізраїля, загостриться питання залежності спасіння людських душ від спасіння Ізраїля.
(Ін.4:22) Ви вклоняєтесь тому, чого ви не знаєте, ми вклоняємось тому, що знаємо, бо спасіння від юдеїв.
Господь через пророків буде звіщати цю провду, але віруючим вказаного часу, в тому числі і синам, приємніше буде чути, що ми спасенні, що все добре, Господь нас любить, при цьому зубувши, що благословенними будуть ті хто благословить Ізраїля.
(Бут.12:3) І поблагословлю, хто тебе (Авраама) благословить, хто ж тебе проклинає, того прокляну. І благословляться в тобі всі племена землі!
Частіше цитують закінчення цього вірша, ніж початок, але початок і кінець сказав Святий Ізраїлів. Тим хто нагадує про початок, то їм кажуть «зійдіть з дороги, ухиліться від путі», але забувають, що «благословляться в тобі (Авраамі) всі племена землі» тоді, коли ті племена землі благословлять Авраама, благословлять насіння його по обітниці – народ Ізраїля.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47755
UNREAD_POSTДодано: 23 квітня 2015, 09:17 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.30:12) Тому так говорить Святий Ізраїлів: оскільки ви відкидаєте слово це, а сподіваєтеся на обман і неправду, і спираєтеся на те:
Частина віруючих періоду благодаті, призначених до місійної праці в час скорботи (сини), одержавши знання і відкриття на той час, відкинули слово застереження від Господа і пораду сидіти в спокої та очікувати поклику до вказаної праці. Вони почали проявляти активність і діяти за своїм розумінням, за обставинами, за порадами своїх наставників. Їхні дії Господь охарактеризував як сподівання на «обман і неправду».
(Іс.30:13) то беззаконня це буде для вас, як тріщина, що загрожує падінням, виявлена у високій стіні, руйнування якої настане раптово, в одну мить.
Як тріщина загрожує падінням стіні, так обман і неправда синів відкидає слово Господнє. Все що робиться без волі Господньої, а по своєму розумінню, по своїй власній волі називається беззаконням, яке уподібнюється тріщині у високій стіні, вибудованій синами. Самовільно вибудована стіна беззаконня впаде при перших ознаках часу скорботи, про який неодноразово попереджав Творець.
(Іс.30:14) І Він зруйнує її, як розтрощують глиняну посудину, розбиваючи її без жалю, так що в уламках її не знайдеться і черепка, щоб узяти вогню з вогнища або зачерпнути води з водойми;
Пророк говорячи про руйнування стіни Господом, яка вибудовується в людській душі, тим самим говорить про руйнування людської самовпевненості, що побудована на обмані і неправді. Руйнування це буде без жалю, так що сини, які уподібнюються глиняній посудині, після цього не зможуть узяти духовного відкриття (вогню з вогнища), не зможуть скористатись словом Писання в відповідній ситуації (зачерпнути води з водойми), так як слово буде закрите для них.
(Об.2:26) А переможцеві…Я дам йому владу над поганами,
(Об.2:27) і буде пасти їх залізним жезлом; вони, немов глиняний посуд, покрушаться, як і Я одержав владу від Свого Отця,
(Іс.30:15) бо так говорить Господь Бог, Святий Ізраїлів: залишаючись на місці й у спокої, ви спаслися б; у тиші й упованні міцність ваша; але ви не хотіли
Господь знову наголошує, що при одержанні багажу знань і духовних відкриттів, спасіння і сила синів буде тоді, коли будуть залишатись в спокої і надії, але через самовпевненість вони цього не хотіли.
(Іс.30:16) і говорили: “ні, ми на конях втечемо”, – за те і побіжите; “ми на швидких поскачемо”, – за те і ті, що переслідують вас, будуть швидкі.
Неслухняні сини розраховують втекти від переслідувань існуючої доктрини, або перемогти в цьому змаганні наукою самовпевненості, побудованій на обмані і неправді, але існуюча доктрина буде їх перемагати, бо діяльність синів була без Бога, без Духу Його.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47771
UNREAD_POSTДодано: 26 квітня 2015, 09:51 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.30:17) Від погрози одного побіжить тисяча, від погрози п’ятьох побіжите так, що залишок ваш буде як віха на вершині гори і як прапор на пагорбі.
Всі віруючі спасенні по милості Божій (тисяча), через віру в Ісуса Христа, в тому числі і неслухняні сини, яким Господь відкрив план спасіння народу Ізраїля, і яких покликав до місійної праці в час скорботи.
(Еф.2:8) Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий,
(Вих.20:6) і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.
Але сини «народ непокірний, діти неправдиві, діти, які не хочуть слухати закону Господнього», тому від погрози Ісуса Христа вони побіжать, а побіжать виконувати повеління Спасителя, особливо в час скорботи, в час призначений для спасіння народу Ізраїля.
(Мф.10:5)На путь до поган не ходіть, і до самарянського міста не входьте,
(Мф.10:6) але йдіть радніш до овечок загинулих дому Ізраїлевого.
Побіжать сини і від погрози п’ятьох (5 книг Закону Господнього), в яких Дух Святий відкриє їм обітницю спасіння народу Ізраїля, чому вони не недали належної уваги.
(Вих.6:6) Отже, скажи синам Ізраїлевим: Я Господь, і виведу вас з-під ярма єгиптян, і визволю вас від рабства їх, і спасу вас рукою простягнутою і судами великими;
(Повт.20:4) бо Господь Бог ваш іде з вами, щоб воювати за вас з ворогами вашими і спасти вас.
Поспішать виконувати наказ Господній багато, а стануть віхою на горі Пс.23:3-4 (в науці Господній), яка вкаже на завершення періоду благодаті, тільки залишок синів, які добіжать до кінця. Вони на пагорбі (в часі скорботи) будуть прапором перемоги в змаганні за прийняття Ізраїлем Ісуса Христа своїм Месією, своїм Спасителем.
(Іс.30:18) І тому Господь чекає, щоб помилувати вас (синів), і тому ще утримується, щоб пожаліти вас; бо Господь є Бог правди: блаженні всі, що надію кладуть на Нього!
Господь знає людську недосконалість віруючих, знає їх промахи, тому Він терпеливо очікує доки сини прийдуть до повноти розуміння місії, призначеної їм на час скорботи, в результаті відкриття Писання Духом Святим. Зрозумівши свої помилки, сини в покаянні будуть просити прощення і помилування, а Господь є Богом правди і милосердя, тому пожаліє і помилує їх. Щасливими є ті, що надіються на Нього, ті які можуть сказати: «не моя, а Твоя нехай станеться воля» Лк.22:42.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47780
UNREAD_POSTДодано: 30 квітня 2015, 09:07 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.30:19) Народ буде жити на Сіоні в Єрусалимі; ти не будеш багато плакати, – Він помилує тебе, за голосом благання твого, і як тільки почує його, відповість тобі.
В цьому вірші народом названі сини, які в результаті покаяння «ти не будеш багато плакати», одержали прощення від Господа і доповнили число поган, що увійшли в Церкву, яка являється Його Тілом. Вони в Господі вийдуть на пагорб Сіон, і Спаситель буде відвертати нечестя від Ізраїля, а робити це Він буде через Слово Своє, яке є сонячним і блискучим, яке є духовним (південним Вих.40:24).
Довідка: значення назви Сіон – сонячний, блискучий, цей пагорб являється самим південним з пагорбів, на яких побудований Єрусалим – місто миру.
(Рим.11:25)жорстокість сталась Ізраїлеві почасти, аж поки не ввійде повне число поган,
(Рим.11:26) і так увесь Ізраїль спасеться, як написано: Прийде з Сіону Спаситель, і відверне нечестя від Якова,
(Рим.11:27) і це заповіт їм від Мене, коли відійму гріхи їхні!
Сини, зрозумівши своє покликання і місію на час скорбрти, піднімуть голос благання до Господа, а Він як тільки почує цей голос, помилує їх і відповість їм ще більшим відкриття таємниці Свого Слова в Дусі Святому.
(Іс.30:20) І дасть вам Господь хліб у горі і воду в нужді; і вчителі твої уже не будуть ховатися, й очі твої будуть бачити вчителів твоїх;
Господь в часі скорботи подасть синам хліб живий Ів.6:51 і воду живу Ів.4:10, яка стане в них «джерелом тієї води, що тече в життя вічне» Ів.4:14, щоб відвертати нечестя від Якова. Перед початком скорботи, Господь вірним Своїм в пророчому слові, відкривав перебіг подій цього часу, але через несприйняття цього слова вони вимушені були ховатись від переслідувань і зневаг. Коли ж Господь помилує синів і вони здатні будуть сприймати настанови, тоді віруючі з пророчим відкриттям виступлять для них вчителями.
(Іс.30:21) і вуха твої будуть чути слово, що говорить позаду тебе: “ось шлях, ідіть ним”, якби ви ухилилися праворуч і якби ви ухилилися ліворуч.
Після цього як сини зможуть зрозуміти настанови вчителів з пророчими відкриттями, вони і почують «що Дух промовляє Церквам», їх духовні вуха будуть здатними чути голос застереження при ухиленні праворуч (в закон), або ліворуч (в дух – гностицизм) Вих.40:22.24.
(Іс.30:22) Тоді ви будете вважати нечистою поволоку бовванів зі срібла твого й поволоку бовванів із золота твого; ти кинеш їх, як нечистоту; ти скажеш їм: геть звідси.
Коли вчителі допоможуть синам зрозуміти призначення періоду благодаті і процесів закінчення його в часі скорботи по приведенню Ізраїля до ввірування в Ісуса Христа як очікуваного Месію, тоді сини свої душевні і духовні надбання (срібло і золото), яке вони вважали заради себе і для себе, відкинуть, вони стануть для них ідольськими і нечистими.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47784
UNREAD_POSTДодано: 03 травня 2015, 15:37 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.30:23) І Він дасть дощ на насіння твоє, яким засієш поле, і хліб, плід землі, і він буде рясний і соковитий; череди твої у той день будуть пастися на широких пасовськах.
Важливим у цьому вірші є вислів «у той день», і говорить він про час скорботи, в якому з синами будуть відбуватись певні події по виконання ними місійної праці. На початку сказано, що Господь дасть дощ, тобто вилиє Духа Святого на насіння синів, а сини і насіння їхнє це віруючі часу скорботи які теж ввійшли в Тіло Сина Людського, і це насіння появиться у всіх частинах світу – «яким засієш поле».
(Мт.13:37) …Хто добре насіння посіяв був, це Син Людський,
(Мт.13:38) а поле це світ, добре ж насіння це сини Царства…
Крім сказаного вище, сини являються членами церкви часу скорботи – «жінки зодягненої в сонце, а під ногами її місяць» Об.12:1, які будуть благовістити Ізраїлю про спасіння їхніх душ в Ісусі Христі, як очікуваному ними Месії, і робити це будуть через Старий Заповіт (зодягнені в сонце Пс.83:12). Основою їхньої доктрини буде доктрина Церкви періоду благодаті – «під ногами її місяць». Насіння синів являється також і останком насіння жінки, з яким буде воювати змій (диявол) Об.12:17.
(Іс.30:24) а воли й віслюки, що оброблюють поле, будуть їсти корм солоний, лопатою й віялкою перечищений.
В часі скорботи, людству землі (поле) буде благовіститись спасіння їхніх душ в Ісусі Христі як очікуваному Месії, і це будуть робити як сини Ізраїля, так і сини з поган (воли й віслюки). В тому часі вчителі будуть подавати корм (слово) як для одних, так і для других солоний. Для синів Ізраїля солоність проявиться в тому, що погани співучасники в спасінні їхніх душ на рівні з ними, з юдеями.
(Дії 11:1) Почули ж апостоли й браття, що в Юдеї були, що й погани прийняли Слово Боже.
(Дії 11:18)Отож, і поганам Бог дав покаяння в життя!
Солоність корму (слова) для поган буде в залежності спасіння їхніх душ від спасіння юдеїв.
(Ів.4:22) Ви вклоняєтесь тому, чого ви не знаєте, ми вклоняємось тому, що знаємо, бо спасіння від юдеїв.
Корм (слово вчителів) буде перечищений, підготований до споживання Самим Господом Мф.3:12, духом пророчим, який і вияснить Писання на час скорботи.
(Об.19:10) …Я співслуга твій та братів твоїх, хто має засвідчення Ісусове, Богові вклонися! Бо засвідчення Ісусове, то дух пророцтва.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47789
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2015, 09:32 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.30:25) І на кожній високій горі та на кожному взгір'ї високому потечуть струмки, потоки вод, в день великої поразки, коли упадуть башти.
Роздуми над даним віршем необхідно починати із слів «в день великої поразки, коли упадуть башти». В часі скорботи відкриється єдина умова спасіння людської душі, це віра в Єдинородного Сина Божого Ісуса Христа, як очікуваного Месії, а великої поразки зазнають ортодоксальні общини, які надіялись оправдатись виконанням закону, на основі якого були вибудувані сторожові башти, які і упадуть. Кожна деномінація має свою доктринальну науку (гору, взгір’я) основою якої є Писання, а Дух Святий в книгах його відкриє Ісуса Христа «джерело живої води» і тоді «на кожній високій горі та на кожному взгір'ї високому потечуть струмки, потоки вод».
(Іс.30:26) І світло місяця стане, немов світло сонця, світло ж сонця усемеро буде ясніше, як світло семи днів, у той день, як Господь перев'яже рану народу Свого та загоїть нанесені йому виразки.
Знову ж таки, роздуми почнемо із слів «у той день», у час закінчення періоду благодаті, коли сини погодяться виконувати волю Господню по благовістю спасіння в Ісусі Христі як Месії народу Ізраїля, Творець оздоровить їх «перев'яже рану народу Свого та загоїть нанесені йому виразки», які вони одержали в результаті відстоювання своєї хибної доктрини. А сини відносяться до народу Його, бо належать періоду благодаті, праобразом якого є Єгипет.
(Іс.19:25) …Благословенний народ мій Єгипет, і Ашшур, чин Моїх рук, та Ізраїль, спадщина Моя!
В часі скорботи, наука Церкви благодаті (світло місяця) під дією Духа Святого доповниться відкриттями Старого Заповіту і стане «немов світло сонця» Пс.83:12. Складовою Духа Святого є сім Духів Божих, тому «світло ж сонця усемеро буде ясніше», а при відкритті всього Писання відкриється вся повнота Земного буття, тобто семи тисяч років – «світло семи днів» Бут.2:1-2.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47792
UNREAD_POSTДодано: 10 травня 2015, 08:55 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.30:27) Ось, ім’я Господа йде здалека, горить гнів Його, і полум’я Його сильне, вуста Його сповнені обурення, і язик Його, як вогонь, що поїдає,
Ім’я Господа, це Його Слово, Його наука, яка прийшла здалека, з духовного світу і Він від початку говорив про кінець Іс.46:10, а кожен хто противиться Його Слову, Його науці, підпадає під Його гнів. Дух Господній – полум’я сильне і в часі скорботи Він буде говорити через народ Свій, Ім’я Його в них, в народжених згори, а на зневажників – Його обурення і вогонь.
(Вих.23:20) Ось Я посилаю Ангола перед лицем твоїм, щоб він охороняв у дорозі тебе, і щоб провадив тебе до того місця, яке Я приготовив.
(Вих.23:21) Стережися перед лицем Його, і слухайся Його голосу! Не протився Йому, бо Він не пробачить вашого гріха, бо Ім'я Моє в Ньому.
Ім’я Господа було в словах і повеліннях Ангола, які Він говорив народу, до якого був посланий, а вислів «Стережися перед лицем Його, і слухайся Його голосу! Не протився Йому» є актуальним на всі часи і відноситься до кожного, особливо в час скорботи.
(Іс.30:28) і подих Його, як потік, що розлився, який піднімається навіть до шиї, щоб розвіяти народи до останку; і буде у щелепах народів вуздечка, яка направляє до блуду.
Всі народи, які будуть противитись науці Господній, будуть розвіяні із своїми деномінаційними науками (вуздечками), які направлятимуть їх до блуду.
(Іс.30:29) А у вас будуть пісні, як у ніч священного свята, і радість серця, як у того, хто йде із сопілкою на гору Господню, до твердині Ізраїлевої.
В двадцять шостому вірші цього розділу говориться, що «Господь перев'яже рану народу Свого, та загоїть нанесені йому виразки», після цього у них «будуть пісні», буде «радість серця». Народ Господній, тобто сини, в результаті Його милості, прийдуть до духовного розуміння Його Слова, вони зрозуміють Його науку, Його волю і від цього отримать велику радість як ті, що йдуть «із сопілкою на гору Господню». А вислів «до твердині Ізраїлевої» говорить про те, що Слово Господнє, Його наука являються твердинею Ізраїля, бо «їм довірені були Слова Божі» Рим.3:1-2.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47794
UNREAD_POSTДодано: 14 травня 2015, 08:51 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.30:30) І загримить Господь величним голосом Своїм і явить тяжкий м’яз Свій у сильному гніві й у полум’ї вогню, що поїдає, у бурі й у повені й у кам’яному граді.
Для всіх, хто буде продовжувати сповідувати тілесну і душевну доктрини, противитись духовним відкриттям, явиться гнів Господній з переліком складових цього гніву: «у полум’ї вогню» Духа Святого, «що поїдає» неслухняних; «у бурі й у повені» - будуть незгоди і поділи в деномінаційних спільнотах через відмінності в розумінні Писання; слово Старого Заповіту буде багатьох судити, буде для них як «кам’яний град».
(Ез.38:23) і покажу Мою велич і святість Мою, і явлю Себе перед очима багатьох народів, і пізнають, що Я Господь.
(Іс.30:31) Бо від голосу Господа здригнеться Ашшур, жезлом вражений.
Голос Господа, це голос Духа Святого і від цього голосу здригнеться, та буде вражений Його владою, «жезлом» кожен, хто прикривається законом, забуваючи, що «закон був виховником, який вiв нас до Христа» Гал.3:24. Ашшур символізує закон, який являється чином рук Господніх Іс.19:25 і який був звеличений і прославлений заради правди Іс.42:21, а правдою є Ісус Христос Ів.14:6.
(Іс.30:32) І всякий рух визначеного йому жезла, який Господь направить на нього, буде з бубнами і арфами, і Він піде проти нього війною спустошення.
Все, що Господь буде робити в часі скорботи по відношенню до фанатично сповідуючих закон, до ортодоксальних общин, буде на благо – «з бубнами і арфами», для чекаючих Христа на спасіння Євр.9:28. Війна Господа проти Ашшуру буде безкомпромісною, війною спустошення, бо «законом нiхто не виправдається перед Богом» Гал.3:11.
(Іс.30:33) Бо Тофет давно уже влаштований; він приготований і для царя, глибокий і широкий; у багатті його багато вогню і дров; подув Господа, як потік сірки, запалить його.
Довідка: Тофет – місце долини Єномовых синів, яка охоплює Єрусалим, де нечестиві юдейські царі Ахаз і Манасія спалювали дітей в жертву Молохові і приносили куріння Астарті. Знищуючи ідолів, благочестивий цар Йосія занечистив це місце і зробив його місцем, куди викидали сміття і хоронили трупи загинулих тварин та страчених розбійників, звідки піднімався сморід і дим від того, бо там постійно горів вогонь.
Згідно приведеної довідки, таке занечищене місце, тільки в духовному розумінні, приготоване Ашшуру та його царю, тобто тим на кого вони вказують. Господнє Слово відкрите в дусі і буде тим вогнем «подув Господа, як потік сірки», яке запалить це місце.
В зв’язку з тим, що в Іс.31 розділі продовжуються настанови неслухняним синам, то і ми продовжимо роздуми над даною темою і в цьому розділі.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47798
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2015, 09:27 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.31:1) Горе тим, які йдуть в Єгипет по допомогу, сподіваються на коней і покладаються на колесниці, тому що їх багато, і на вершників, тому що вони дуже сильні, а на Святого Ізраїлевого не дивляться і до Господа не звертаються!
Цей вірш повторює істини висказані в першому і другому віршах тридцятого розділу, і зводяться вони до того, що «на Святого Ізраїлевого не дивляться і до Господа не звертаються», ці слова говорять не тільки про ревність Господа, а й про важливість Його планів.
(Іс.31:2) Але премудрий Він; і наведе біду, і не відмінить слів Своїх; повстане проти дому нечестивих і проти допомоги тих, що чинять беззаконня.
Покарані від Господа будуть як потребуючі допомоги, так і ті хто буде її надавати. Допомоги потребує дім Ізраїля Мт.15:24, а надавати допомогу будуть старатись вихідці з періоду благодаті, названі синами і охарактеризовані неслухняними. Про нечестя потребуючих допомоги сказано і Апостолом Павлом: «Прийде з Сіону Спаситель, і відверне нечестя від Якова» Рим.11:26, а це нечестя в тому, що потребуючі допомоги відкинули місію Закону як виховника до Ісуса Христа Гл.3:24, а зробили його (Закон) елементом поклоніння. Беззаконня бажаючих надати допомогу зводилось до того, що хотіли нав’язати потребуючим допомоги, свою науку і свої переконання, тобто періоду благодаті.
(Іс.31:3) І єгиптяни – люди, а не Бог; і коні їхні – тіло, а не дух. І простягне руку Свою Господь, і спіткнеться захисник, і упаде той, кого захищають, і усі разом загинуть.
Вдруге Господь підкреслює, що загине і захисник і той, кого захищають, бо і один і другий надіються на цінності свого часу, а не на Нього. Для одних це період благодаті, а для других – закону і вони забули, що боротьба проходить «проти піднебесних духів злоби» Еф.6:12, тому потрібна духовна допомога, а вона в Господі, бо Він Дух Ів.4:24.
(Іс.31:4) Бо так сказав мені Господь: як лев, як левчук (скимен), який реве над своєю здобиччю, хоч би багато пастухів кричали на нього, від крику їхнього не здригнеться і безлічі їх не поступиться, – так Господь Саваот зійде воювати за гору Сіон і за пагорб його.
Господь попереджає, що перед часом скорботи, лев і левчук (общини сповідуючі закон і законовчення), не здригнуться і не поступляться перед пастухами (теологами і пастирями періоду благодаті) в сповідуванні своїх доктрин, але Сам «Господь Саваот зійде воювати за гору Сіон і за пагорб його», тобто в самому часі скорботи і перед початком його Рим.11:26.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Неслухняні сини, хто вони і чому неслухняні? (Іс.30 розд
47809
UNREAD_POSTДодано: 21 травня 2015, 08:54 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 11:23
Написано: 239
Звідки: Львів
Віровизнання: п'ятидесятник
ПРОДОВЖЕННЯ
(Іс.31:5) Як птахи – пташенят, так Господь Саваот покриє Єрусалим, захистить і визволить, пожаліє і спасе.
Після слів четвертого вірша: «Господь Саваот зійде воювати за гору Сіон і за пагорб його», не випадково в п’ятому говориться про захист, визволення і спасіння Єрусалиму Господом, тобто прийде час виконання цієї обітниці Рим.11:26, а це час скорботи, час закінчення періоду благодаті.
(Іс.31:6) Наверніться до Того, від Кого вас стільки відпало, сини Ізраїля!
Для того щоб Господь захистив, визволив, пожалів і спас, необхідно до Нього навернутись, а навернутись необхідно синам Ізраїля від фанатичного поклоніння Закону, який був виховником до Ісуса Христа як очікуваного Месії – посередника між ними і Богом.
(Іс.31:7) У той день відкине кожна людина своїх срібних ідолів і золотих своїх ідолів, яких руки ваші зробили вам на гріх.
У день навернення до Господа, тобто усвідомлення помилковості своїх доктрин, основою яких був Закон, кожна людина зрозуміє, що вони (доктрини) були ними самими зроблені, і зроблені без Господа, а це є срібні і золоті ідоли (душевні і духовні Вих.32:1-4).
(Іс.31:8) І Ашшур упаде не від людського меча, і не людський меч вразить його, – він уникне меча, і юнаки його будуть кріпаками (податью).
В зв’язку з тим, що Ашшур діло рук Господніх Іс.19:25, а Він Дух Ів.4:24, то від людського меча, тілесного чи душевного, Ашшур звичайно не упаде, він уникне цього меча, але його юнаки, тобто члени ортодоксальних спільнот перехідного часу (кінець благодаті, початок скорботи) будуть кріпаками Ашшуру (залежні від Закону, поневолені ним).
(Іс.31:9) І від страху пробіжить повз укріплення своє; і князі його будуть лякатися прапора, – говорить Господь, Якого вогонь на Сіоні і горнило в Єрусалимі.
Вразити Ашшура може тільки меч Господній, меч духовний і тому побачивши переміни в Ізраїлі під дією Духа Святого, ортодоксальні общини «пробіжать повз укріплення своє», укріплення побудовані на основі Закону, а князі його (теологи, керівники общин) будуть лякатися прийняття Ізраїлем Ісуса Христа своїм Месією, своїм Спасителем. Вогонь Господа, вогонь Духа Святого на Сіоні, який є південним пагорбом і горою міста Єрусалиму – міста миру, науки Господньої в якій і знаходиться горнило – вогняна піч.




А ми перебуватимемо завжди в молитві та в служінні Слову. (Дiї 6:4)
Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 14 повідомлень ] 


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 6 гостей


cron ©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>