Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 28 березня 2024, 18:13




Створити нову тему Відповісти  [ 2 повідомлень ] 

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення: ЧИН МОЛЕБНЯ ПIД ЧАС ВІЙНИ ПРОТИ СУПРОТИВНИКІВ
47297
UNREAD_POSTДодано: 03 листопада 2014, 07:08 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
03 листопада 2014, 11:49
Написано: 21
ЧИН МОЛЕБНЯ ПIД ЧАС ВІЙНИ ПРОТИ СУПРОТИВНИКІВ
Священик: Благословенний Бог наш, завжди, нинi, i повсякчас, i на вiки вiків.
Хор: Амінь.
Початкові молитви
Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарбе добра і жит­тя Подателю, прийди, і вселися в нас, і очисти нас від усякої скве­рни, і спаси, Милосердний, душі наші..
Святий Боже, Святий Крiпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричi).
Слава Отцю, i Сину, i Святому Духові, i нинi, i повсякчас, i на вiки віків. Амiнь.
Пресвятая Тройце, помилуй нас; Господи, очисти грiхи нашi; Владико, прости беззаконня нашi; Святий, зглянься i зцiли немочi нашi iмені Твого ради.
Господи, помилуй (тричi).
Слава Отцю, i Сину, i Святому Духові, i нинi, i повсякчас, i на вiки віків. Амiнь.
Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться iм’я Твоє; нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя, як на небi, так i на землi. Хлiб наш насущний дай нам сьогоднi; i прости нам провини нашi, як i ми прощаємо винуватцям нашим; i не введи нас у спокусу, але визволи нас вiд лукавого.

Священик: Бо Твоє є Царство, i сила, i слава, Отця, і Сина, і Святого Духа нинi, i повсякчас, i на вiки віків.
Читець: Амiнь. Господи помилуй (12 разiв). Слава… i нинi…
Прийдiть, поклонiмось Царевi нашому Богу.
Прийдiть, поклонiмось i припадiмо до Христа, Царя нашого Бога.
Прийдiть, поклонiмось i припадiмо до Самого Христа, Царя i Бога нашого.

ПСАЛОМ 90
Хто живе під охороною Всевишнього, той під покровом Бога Небесного оселиться. Каже він до Господа: «Ти пристановище і захист мій, Бог мій, і я уповаю на Тебе». Він спасе тебе від сіті ловця і від пошести згубної. Плечима Своїми Він захистить тебе, і під тінню крил Його ти надійно спочиватимеш. Обороною тобі буде правда Його. Не побоїшся страху вночі, ані стріли, що летить удень. Ані пошести, що ходить у темряві, ані напасти духа зла опівдні. Впаде біля тебе тисяча, і десять тисяч праворуч тебе, але до тебе не наблизиться. Тільки очима твоїми будеш дивитися і помсту над беззаконними бачити. Бо ти сказав: «Господь — надія моя», і Всевишнього ти обрав за оборонця собі. Отже, не прийде до тебе лихо, і пошесть не наблизиться до оселі твоєї. Бо Він ангелам Своїм звелить, щоб охороняли тебе на всіх путях твоїх. На руках вони понесуть тебе, щоб нога твоя не спіткнулася об камінь. На гаспида й василиска ти наступатимеш і потопчеш лева й змія. Бо каже Господь: «За те, що він поклав надію на Мене, Я визволю його і захищу його, бо він знає ім'я Моє. Буде кликати Мене, Я почую його; буду з ним у скорботі, визволю його і прославлю його. Довгим життям обдарую його і дам йому спасіння Моє».

Псалом 108
Боже хвали моєї! Не мовчи. Бо відкрилися на мене уста нечестиві й уста підступні; говорять про мене слова неправди. Словами ненависти звідусіль оточують мене і повстають проти мене без причини; за любов мою вони ворогують проти мене, я ж молюся; віддають мені злом за добро, і ненавистю — за любов мою. Постав над ним нечестивого, і диявол нехай стане праворуч нього. Коли стане на суд, хай він вийде осудженим, і молитва його буде йому за гріх. Нехай дні його будуть короткими і достоїнство його перейме інший. Діти його хай будуть сиротами і дружина його — вдовою. Будуть вони блукати та просити хліба і будуть вигнані із домів їх. Хай позичкодавець його забере в нього все, і чужі розтягнуть добро його. Хай не буде йому заступника, і ніхто не приголубить сиріт його; нехай згинуть усі нащадки його, і вже в наступному поколінні ніхто не згадає й імені його. Нехай згадаються перед Господом беззаконня батьків його, і гріх матері його не буде очищений. Нехай будуть вони повсякчас перед Господом, і Він знищить і спомин про них на землі, за те, що не виявив він милости, а переслідував людину бідну, беззахисну, засмучену серцем, щоб убити її. Він полюбив прокляття, воно і прийде на нього; не побажав благословення, — і воно одійшло від нього. Нехай він одягнеться в прокляття, наче в одежу, і нехай увійде воно, як вода, в утробу його і, як олива, в кості його; і нехай буде воно йому як одіж, в яку він одягається, і як пояс, яким він завжди підперізується. Ось така відплата від Господа ворогам моїм і тим, що говорять зло на душу мою! Ти ж, Господи, Господи, захисти мене заради імені Твого, бо блага милість Твоя. Спаси мене, бо я знеможений і вбогий, і серце моє поранене в мені. Я зникаю, як та тінь, що відхиляється; стрясаюся, як та сарана, що гонять її. Коліна мої знесиліли від посту, і тіло моє сохне без поживи. І став я посміховиськом для них: ті, що дивляться на мене, похитують головами. Допоможи мені, Господи, Боже мій! Спаси мене з милости Твоєї. Нехай пізнають, що це — Твоя рука і що це Ти, Господи, вчинив. Вони проклинають, а Ти благослови. Вони нападають, але нехай будуть посоромлені; а раб Твій нехай возрадується. А ворогів моїх нехай покриє безчестя і, як одежею, нехай вони покриються соромом своїм. А я голосно буду славити Господа устами моїми і серед багатьох буду прославляти Його, бо Він стоїть праворуч бідного, щоб спасти його від тих, що шукають душу мою.

Псалом 45
Бог нам пристановище і сила, скора допомога в біді, що надходить на нас. Тому не будемо боятися, хоч би захиталася земля, і гори зрушились у безодню моря. Нехай шумлять і хвилями здіймаються води і трясуться гори від хвиль їхніх. Потоки рік веселять місто Боже, святу оселю Всевишнього. Бог посеред нього — воно не захитається; Бог допоможе йому зранку. Стривожилися народи, захиталися царства: [Всевишній] подав голос Свій, і похитнулася земля. 8 Господь Сил з нами, Бог Якова — захисник наш. Прийдіть і погляньте на діла Божі, які чуда вчинив Він на землі. Він спинив війни до країв землі, поламав лук, знищив зброю і колісниці попалив вогнем. «Заспокойтеся і пізнайте, що Я — Бог, піднесуся між народами і прославлюся на землі». Господь Сил з нами, Захисник наш — Бог Якова.
Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Алилуя, алилуя, алилуя, слава Тобі, Боже (тричі).

Велика єктенія
В мирі Господу помолимось.
Хор: Господи, помилуй.
За мир з неба і спасіння душ наших Господу помолимось.
За мир усього світу, за добрий стан святих Божих Церков і за з’єднання всіх Господу помолимось.
За святий храм цей і тих, що з вірою, побожністю та страхом Божим входять до нього, Господу помолимось.
За святішого отця нашого патріарха Філарета, і владику нашого високопреосвященнішого (ім’я), чесне пресвітерство, у Христі дияконство, за ввесь причет і людей Господу помолимось.
За боголюбиву і Богом бережену Україну нашу, за уряд, військо та всю людність її Господу помолимось.

Щоб благословив добрий намір рабів Своїх воїнів України нашої (імена) і благозволив успішно без усякої перешкоди на славу Твою ближнього від ворога захистити, силою, дією і благодаттю Пресвятого Свого Духа, Господу помолимось.

Щоб, як колись розслабленого словом Божественної Своєї благодаті, скоро недужих та поранених воїнів наших підняв з постелі і здоров’я дарував, Господу помолимось.

Щоб приставив до захисників країни нашої Ангела-Охоронителя, щоб він невидимо відганяв всі супротивні сили, видимих і невидимих ворогів, і в усьому сприяв, для звершення ж мудрість і силу – силою, дією і благодаттю Пресвятого Свого Духа – подав, Господу помолимось.

Щоб як лук мідний вчинити силу вірних Твоїх і укріпити правицю їх міццю сили Твоєї і за перемогу над ворогами нашими, Господу помолимось.

Щоб подати неослабну, незбориму і переможну силу і мужність христоіменитому воїнству нашому на перемогу над ворогами і всіма нападками їх, Господу помолимось.

Щоб сповнити соромом і безчестям лиця супротивників наших, а серця їх сповнити страхом і жахом, і щоб ангел Господній гнав їх і вражав, Господу помолимось.

Щоб вислухав зітхання святої Церкви Твоєї і плач єдиновірців наших і щоб вивести із тління життя полонених ворогами рабів Його, які в печалі і скорботах до Нього взивають, Господу помолимось.

Заступи, спаси, помилуй і охорони нас, Боже, Твоєю благодаттю.
Пресвяту, Пречисту, Преблагословенну, Славну Владичицю нашу Богородицю і Приснодіву Марію, зо всіма святими пом’янувши, самі себе, і один одного, і все життя наше Христу Богові віддамо.
Хор: Тобі, Господи.
Священик: Бо Тобі належить усяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас і на віки вічні.

Хор: Амінь.
Бог Господь…
Хор: Бог Господь i з’явився нам; благословен, хто йде в ім’я Господнє (повторюють чотири рази на голос тропаря, а диякон виголошує стихи)..
Стих 1: Прославляйте Господа, бо Він благий, бо повіки милість Його.
Стих 2: Обступили й оточили мене, я ж іменем Господнім переміг їх.
Стих 3: Не умру, а житиму i повiдатиму про діла Господні.
Стих 4: Камінь, що занедбали будівничі, став наріжним каменем. Від Господа це сталося, i дивне воно в очах наших.


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: ЧИН МОЛЕБНЯ ПIД ЧАС ВІЙНИ ПРОТИ СУПРОТИВНИКІВ
47298
UNREAD_POSTДодано: 03 листопада 2014, 07:11 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
03 листопада 2014, 11:49
Написано: 21
Тропарі
(Голос 1) Спаси, Господи, людей Твоїх / і благослови насліддя Твоє, / пе­ремогу побожному народові на­шому на супротивників подай / і хрестом Твоїм охороняй нас — оселю Твою.
Слава… І нині…
(Голос 6) Заступнице християн усердная, / молитвенице до Творця надiйная, / не погордуй молитвами грiшникiв, / але прийди швидше, як Благая, на помiч нам, / що з вiрою взиваємо до Тебе: / поспiши на молитву й скоро прийди на благання, / бо Ти заступаєшся завжди за тих, / що шанують Тебе, Богородице.
Читання Святого Письма
Будьмо уважні.
Священик: Мир всім.
Премудрість.
Прокимен на голос 7: Господь силу людям своїм дасть, Господь благословить людей своїх миром (Пс. 28:11).
Стих: Принесіть Господу, сини Божі, принесіть Господу молодих ягнят (Пс. 28,11).
Читець: До Ефесян послання святого апостола Павла читання.
Будьмо уважні.
Браття, кріпіться в Господі та в могутності його сили. Одягніться в повну зброю Божу, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським. Нам бо треба боротися не проти тіла й крови, а проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах. Ось чому ви мусите надягнути повну зброю Божу, щоб за лихої години ви могли дати опір і, перемагаючи все, міцно встоятися. Стійте, отже, підперезавши правдою бедра ваші, вдягнувшись у броню справедливости і взувши ноги в готовість, щоб проповідувати Євангелію миру. А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити всі розпечені стріли лукавого. Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже (зачало 233; Еф. 6, 10—17).
Алилуя (тричі).
Премудрість, станьмо побожно. Вислухаймо святе Євангеліє.
Священик: Мир усім.
Хор: І духові твоєму.
Священик: Від Марка святого Євангелія читання.
Хор: Слава Тобі, Господи, слава Тобі.
Будьмо уважні.
Сказав Господь: Майте віру Божу, бо істинно кажу вам, якщо хто скаже горі цій: посунься і кинься в море, і не сумніватиметься в серці своїм, а повірить, що станеться за його словом, — буде йому, що тільки скаже. Тому кажу вам: усе, чого ви попросите в молитві, вірте, що одержите, — і буде вам. І коли стоїте на молитві, прощайте, коли щось маєте на кого, щоб і Отець ваш Небесний відпустив вам гріхи ваші. Якщо ж не прощаєте, то і Отець ваш Небесний не відпустить вам гріхів ваших. (зачало 51; Мк. 11, 23-26).
Хор: Слава Тобі, Господи, слава Тобі.

Євангелії на різні потреби:
Перед початком всякого доброго діла – Зачало 20 Мф. 7, 7-11;
За недужих – Зачало 25 Мф. 8, 5-13;
За викорінення всякої злоби – Зачало 46 Ін. 33-35;
За поневолених – Зачало 31 Ін. 8, 31-35;
Подячне – Зачало 85 Лк.17, 12-19;
Потрійна єктенія
Помилуй нас, Боже, з великої милості Твоєї, молимось Тобi, вислухай i помилуй.
Хор: Господи, помилуй (тричi).
Ще молимось за Боголюбиву i Богом бережену Україну нашу, за уряд, вiйсько i всю люднiсть її, за державнiсть, перемогу, спокiй, здоров’я та спасiння їх, щоб Господь Бог допомагав їм у всьому та охороняв вiд усякого ворога i супротивника.
Не на постріли надію покладаємо і не зброя наша врятує нас, Господи, але допомоги Твоєї всемогутньої просимо і на силу Твою сподіваючись, повстаємо проти ворогів наших і Ім’я Твоє вірно прикликаючи з умилінням молимося: всемогутній Господи, милостиво вислухай і помилуй.
Захиснику вірних, пошли стріли свої, Господи, і замішання створи серед ворогів наших, пошли з висоти руку Свою і впокори їх і христолюбивому воїнству нашому віддай їх, молимось: милосердний Господи, вислухай і помилуй.
Щоб воїнство наше непоборним і переможним було над ворогами і щоб мир і слава оселились в землі нашій, усильно молимось Тобі, Господи вислухай і помилуй.
Споглянь, Чоловіколюбче, милостивим Твоїм оком на рабів твоїх воїнів (імена), що до Твого милосердя з вірою припадають, і, вислухавши моління їхні, благий намір захисту краю нашого від ворогів, без всякої перешкоди на славу Твою завершити – благослови, як Всесильному Царю, молимось Тобі, вислухай і помилуй.
Ти вогневицю Петрової тещі доторканням Твоїм зцілив, і нині люто страждаючих рабів Твоїх поранених воїнів (імена), хворобу милосердям Твоїм зціли, здоров’я скоро їм подаючи, усердно молимо Тебе, Джерело зцілень, вислухай і помилуй.
Петра від кайданів і в’язниці Ти визволив і непошкодженим Церкві Твоїй Ти дарував, Христе, і рабів Твоїх, поневолених (імена) за яких ми нині молимось Тобі, як Милосердний, помилуй і від кайданів визволи, поверни до домівок їхніх здоровими та щасливими молимось Тобі, Всемилостивий Спасе, вислухай і помилуй.
Священик: Вислухай нас, Боже, Спасителю наш, надіє всіх кінців землі і тих, що в морі далеко, і, Мислостивий, будь милостивим, Владико, до гріхів наших і помилуй нас.
Бо Ти милостивий і чоловіколюбець Бог єси, і Тобі славу віддаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні.
Хор: Амінь.

Молитва
Господи Боже сил, Боже спасіння нашого, Ти Єдиний твориш чудеса. Поглянь в милості і щедротах на смирення рабів Твоїх і чоловіколюбно вислухай і помилуй нас: бо вороги наші зібралися на нас, щоб погубити нас і знищити державу нашу та святині наші. Допоможи нам Боже, Спасителю наш, і визволи нас, заради слави імені Твого, і нехай до нас будуть додані слова, сказані Мойсеєм: будьте сміливими, стійте і побачите спасіння від Господа, бо Господь переможе за нас.
Так, Господи Боже, Спасителю наш, не пом’яни беззаконь і неправд людей Твоїх і не відвертайся від нас гнівом Своїм, але в милості і щедротах Твоїх відвідай смиренних рабів Твоїх, що до Твоєї милості припадають: повстань на допомогу нам і подай воїнству нашому з Ім’ям Твоїм перемогти. Погуби наміри і неправедні насмілення тих, хто йде на нас війною.
Молимось до Тебе, Владико миру і спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги наші, і як прах розсипається від лиця вітру, так нехай розвіються їхні злі думки знищити державу нашу Українську. Господи, втихомир тих, хто противиться заповідям та постановам Твоїм. Поверни їм пам’ять Твоєї заповіді: Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться. А для тих, хто противиться цій Твоїй заповіді, пошли гнів, скорботу і ангелів лютих, які вселять в них страх і пам’ять про те, що і вони себе християнами називають.
Нехай же Господи буде воля Твоя над нами і, якщо Твоє Провидіння буде таким, щоб покласти воїнам нашим у битві за Віру і Україну душі свої, то і їм прости гріхи їхні, і в день праведного Твого Суду подай вінці нетління. Але віримо і молимось Тобі Великодаровитий, Господи, що ти захистиш, втихомириш і напоумиш та до спокою приведеш всіх.
Бо Ти єси захист і перемога, і спасіння, для тих хто надіється на Тебе і Тобі славу возсилаємо Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь!

Відпуст
Премудрість.
Священик: Пресвятая Бого­родице, спаси нас.
Хор: Чеснішу від херуви­мів і незрівняно славнішу від серафимів, що без істління Бога Слово породила, дійсну Богородицю, Тебе величаємо.
Священик: Слава Тобі, Христе Боже, надіє наша, слава Тобі.
Хор: Слава… І нині… Господи. помилуй (тричі). Благослови.
Священик: Христос, істинний Бог наш, молитвами Пречистої Своєї Матері, преподобних і богоносних отців наших і всіх святих, помилує і спасе нас, бо Він Милосердний і Чоловіколюбець.
Хор: Амінь.


0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 2 повідомлень ] 


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей


cron ©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>