Джерело
https://forum.jerelo.info/

Вибір
https://forum.jerelo.info/viewtopic.php?t=1075
Сторінка 6 з 6

taras15 [ 04 вересня 2012, 21:23 ]  Re: Вибір

Цікава тема. В Об"явленні зауважив таку частинку вірша (17:8) "...А мешканці землі, що їхні імена не записані в книгу життя від закладин світу..." То якщо відомі імена людей, які не записані в книгу життя, від закладин світу, значить відомі і ті, які туди записані... Чи можливо я щось плутаю?.. :sorry:

Сонячник [ 05 вересня 2012, 23:20 ]  Re: Вибір

taras15 написав:
В Об"явленні зауважив таку частинку вірша (17:8) "...А мешканці землі, що їхні імена не записані в книгу життя від закладин світу..." То якщо відомі імена людей, які не записані в книгу життя, від закладин світу, значить відомі і ті, які туди записані... Чи можливо я щось плутаю?.. :sorry:
...так як вибрав у Ньому Він нас перше заложення світу, щоб були перед Ним ми святі й непорочні, у любові, призначивши наперед, щоб нас усиновити для Себе Ісусом Христом, за вподобанням волі Своєї... (Еф.1:4-5)
Так, всі віруючі є записані у книгу життя від закладин світу, але можуть бути й викреслені:
31 І вернувся Мойсей до Господа та й сказав: О, згрішив цей народ великим гріхом, вони зробили собі золотих богів! А тепер, коли б Ти пробачив їм їхній гріх! А як ні, витри мене з книги Своєї, яку Ти написав... І промовив Господь до Мойсея: Хто згрішив Мені, того витру із книги Своєї. (Вих.32:31-33)
І Христос каже: Переможець зодягнеться в білу одежу, а ймення його Я не змию із книги життя, і ймення його визнаю перед Отцем Своїм і перед Його Анголами. (Об.3:5)
Тобто можна сказати так, що ми вибрані для боротьби, важкої боротьби проти духів злоби, що воюють проти нашого духа, і лише переможці не будуть викреслені з Книги Життя і успадкують те, що Бог приготував.
Біжіть так, щоб одержали ви! (1Кор.9:24)

taras15 [ 03 липня 2019, 13:41 ]  Re: Вибір

давно і не раз думав про це. з одної сторони є місця Писання, що все під Божим контролем і здійснюється Його воля і задум, з іншої сторони людина робить поступки, рішення, які впливають на її життя, на життя інших людей, на життя цілих родів. тяжко то збагнути, як поєднується суверенна воля Божа і вибір людини.
є місце, яке на мою думку, показує чітко, що людина може свобідно вибирати:
«так виберу й Я їх на зведення, і предмета їхнього страху на них наведу, за те, що Я кликав і ніхто відповіді не давав, говорив Я й не чули вони, та чинили лихе в Моїх очах, і вибрали те, чого Я не жадав!...» Іс.66:4
ті люди вибрали те, чого Бог не хотів...
а Господь сказав, що Він хотів, щоб люди робили:
«Було тобі виявлено, о людино, що добре, і чого пожадає від тебе Господь, нічого, а тільки чинити правосуддя, і милосердя любити, і з твоїм Богом ходити сумирно.» Мих.6:8

Сторінка 6 з 6 Часовий пояс UTC + 2 годин